ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Kάλεσμα για την απεργία στις 28 Ιούνη

Αγρίνιο 26-6-2011
Συνέλευση αναρχικών, αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων Αγρινίου

Μεσοπρόθεσμο, μνημόνιο, τρόικα, ΔΝΤ, επιμήκυνση, επαναδιαπραγμάτευση, λέξεις που οι εξουσιαστές τον  τελευταίο χρόνο αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο και τις ζωές των ανθρώπων. Αν και άργησε η πραγματική κατανόηση όλων αυτών των εννοιών, θέλοντας να μη φοβίσουν ή εξεγείρουν τους υπηκόους τους, όλοι ένιωσαν ότι σίγουρα δεν ήταν για κάλο. 

Σήμερα που όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τους εξαπάτησαν για μια φορά ακόμα προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου μέσω των τραπεζών, των κομμάτων και των συνεργατών τους, καλούμαστε να δώσουμε μια ακόμα μάχη ενάντια σε όλους αυτούς που νέμονται τον κοινωνικό πλούτο. Αφού διακόρευσαν τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία ζητούν τώρα τα ρέστα από ένα λαό που η ανεργία ξεπέρνα το 40%, ο μέσος πληθυσμός ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς δημόσια παιδεία - υγεία, με λεηλατημένο και ανενεργό τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, σε αγρότες και εργάτες, με χιλιάδες λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι μεγάλες την κάνανε νωρίς για έξω) και όλα αυτά κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της πτώχευσης. 

Όσο και αν μας φαίνεται αστείο, ζητούν τη συναίνεση των κομμάτων και του λαού έτσι ώστε το μακελειό που θα ακολουθήσει να είναι ευθύνη όλων και όχι μόνο δική τους. Με τεχνάσματα και πολιτικά τερτίπια (βλ. ανασχηματισμούς) θέλουν να δείξουν ότι κατανοούν την οργή μας και προσπαθούν να σώσουν τον τόπο. Επικαλούνται την πατρίδα, το έθνος, την εθνική κυριαρχία έτσι ώστε να πείσουν για την αναγκαιότητα των θυσιών. 

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε όλους αυτούς που θυσίασε το ελληνικό κράτος από την εποχή των αγροτικών εξεγέρσεων στη Θεσσαλία και στη Στέρεα, έως τις δολοφονίες της μεταπολίτευσης σε διαδηλώσεις και στο δρόμο. Όλες αυτές είναι δολοφονίες του Ελληνικού κράτους και το αίμα όσων χαθήκαν θα τρέχει για πάντα στους δρόμους του αγώνα. Ενός αγώνα που η μαύρη σημαία θα είναι το πένθος μας και η οργή μας και όχι η ψευτοπερηφάνεια ενός σάπιου εκ θεμελίων συστήματος. 

Καμιά συνδιαλλαγή, καμιά υποχώρηση στους εχθρούς του ανθρώπινου γένους, να γίνει το μνημόνιο το μνήμα τους. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές της Χιλής που επέλεξαν την κάθετη ρήξη και τη σύγκρουση με το κράτος σε σκληρές οδομαχίες απαιτώντας το δικαίωμα για δημόσια παιδεία.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  -  ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ  -  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  -  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 

ΝΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ  ΤΗ  ΖΩΗ  ΜΑΣ  ΣΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΜΑΣ 

28 Ιούνη / συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία / ωρα 11:00πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: