ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ηγουμενίτσα: Ρατσιστικός προορισμός στο τέρμα της αθωότητας των τοπικών κοινωνιών...

Στις 8-9 Ιουνίου  κορυφώθηκαν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε πρόσφυγες στην Ηγουμενίτσα. Μέσα στα μεσάνυχτα, πάνοπλοι όρμησαν στους πρόσφυγες, στα σπίτια, στις απλές και φτωχικές  ζωές τους….

Αρμόδιοι  φορείς από τους  βλαχοδημαρχαίους της περιοχής,  τον εμπορικό σύλλογο, ρουφιάνους τοπικών ΜΜΕ της ασφάλειας,  τα τάγματα ασφαλείας και τους φασίστες διαμορφώνουν το σημερινό απάνθρωπο πρόσωπο της εκεί καθημερινότητας. Πεδίο δράσης τους οι πρόσφυγες που δεν τους επιτρέπεται να φύγουν από την Ελλάδα.

Διοργανώνουν ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους κατά των προσφύγων, απαγορεύουν στους πρόσφυγες να αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ έως και να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών που  πετούν την ευμάρειά τους. Οι καθώς πρέπει ντόπιοι, καταστρέφουν  τα σπίτια των προσφύγων  Συνεχείς επιθέσεις δολοφονικές από την  αστυνομία ή από παρακρατικά καλόπαιδα της ντόπιας ασφάλειας συμπληρώνουν το απάνθρωπο τοπίο.

Οι συνεχείς επισκέψεις  υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων (“πρώην” Νταλάρα, Παπουτσής κλπ)   και  η  συνεχής αναβάθμιση του τοπικού στρατού της αστυνομίας με διμοιρίες  ενόπλων, ομολογούσε  την Τελική Λύση  κατά των προσφύγων που είχαν αποφασίσει. Όλη η πόλη έχει οργανωθεί για την  καταστολή των προσφύγων με πάνοπλους πραιτοριανούς, με ΚΥΠατζήδες, με θεσμικούς λακέδες “φορείς” και φασίστες.
Η αποκτήνωση, η παλιανθρωπιά και ο Ρατσισμός κοσμούν και αυτή την επαρχιακή   γειτονιά.

Τα δεκάδες εκατομμύρια που λεηλατήθηκαν σε  φαραωνικά έργα και κατέπνιξαν τις τοπικές κοινότητες. Τις έθαβαν κάτω από τα τσιμεντένια έργα της Εγνατίας, τα υπερφίαλα λιμάνια  που τώρα χαρίζονται σε Ξένους ιδιώτες, αλλά και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών που ανανεώνονται οι άδειες τους με τους  γνωστούς  πατροπαράδοτους τρόπους μολύνοντας “τρανζιτ” όλη την περιοχή. Η μόλυνση δεν αφορά μόνο περιβαλλοντικά μέρη αλλά και τα θεσμικά, κάνοντας χοντρά παιχνίδια, εξουσίας και διαφθοράς. 

Είναι τόσο κυνικοί που διώχνουν τους πρόσφυγες γιατί τους ενοχλεί η αισθητική της  φτώχειας, μιας και οι πρόσφυγες εκεί δεν έχουν χαρακτηριστικά που αλλάζουν έστω στο ελάχιστο τις κοινωνικές διεργασίες. Δεν υπάρχει εργασιακή εκμετάλλευση για να είναι χρήσιμοι, απλά οι πρόσφυγες επιλέγουν την Ηγουμενίτσα για έξοδο διαφυγής. Δεν διασαλεύουν τις τοπική αγορά εργασίας, παίρνοντας δουλειές από τους ντόπιους δουλευταράδες γιατί  πολύ απλά ο σκοπός της παρουσίας τους στην Ηγουμενίτσα είναι να φύγουν από  την Ελλάδα.

Συνολικά η ρατσιστική αντιμετώπιση οικοδομήθηκε σε συκοφαντικά δημοσιεύματα περί εγκληματικότητας των προσφύγων όσο και με το δύσκολο της επιβίωσης των προσφύγων. Ψάχνουν στα σκουπίδια, είναι βρώμικοι κλπ είναι μερικά στοιχεία που συνέθεσαν το φασιστικό πογκρόμ κατά των προσφύγων.

Στην ανάλυσή μας δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει η στενή συνεργασία  των πιο διεφθαρμένων κωμάτων εξουσίας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των φασιστών του ΛΑΟΣ που νταραβερίζονται ποικιλοτρόπως στην περιοχή (πχ κατασκευή του λιμανιού).

Η  καταστροφή των οικισμών των προσφύγων αποτέλεσε μία σελίδα στον οργανωμένο πολιτισμό αυτής της περιοχής.  Τα  ζώα που πήραν μέρος καθώς και αυτά που σιώπησαν πάνω  στις κραυγές των προσφύγων έγραψαν τη  δική τους απάνθρωπη σελίδα….

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και η εναντίωση μας στα ρατσιστικά ζώα πήραν μεγαλύτερη αξία….

Εκεί που γκρέμισαν, εμείς  θα χτίσουμε….

Όλα συνεχίζονται…

Renos.a

Δεν υπάρχουν σχόλια: