ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ




Ψεύτες, συκοφάντες και νεκροθάφτες των αγώνων


Από την προδοσία της Βάρκιζας, τη συκοφαντία του Άρη, τη σίτιση κοινοβουλευτικών εκτρωμάτων (πχ Φλωράκης ΄89), έως τη συστράτευση με τα τάγματα ασφαλείας της δημοκρατίας, το ΄95 στο πολυτεχνείο, την καταδίκη της εξέγερσης του Δεκέμβρη (με τα δήθεν λόγια του Che Guevara -λόγια που ο ίδιος ουδέποτε είπε-) και τις συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις στους ακηδεμόνευτους κοινωνικούς αγώνες. 


Το ΚΚΕ συμπληρώνει όλα τα σημεία μιας βαθειάς αντιδραστικής διαδρομής που όλως τυχαίως εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της καταστολής, της εξουσίας, του κεφαλαίου.


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Αναρχική εφημερίδα ¨ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ¨ /
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, Αγρίνιο / σύντροφοι-ισες


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΡΚΙΖΑ

διαδηλωτής είπε...

Η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις. Αλλά θα επιχειρήσω μερικές, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να κρίνει.
Εφόσον το αντιεξουσιαστικό μπλόκ κρίνει ότι πέτυχε κάποια μορφής ξεσκέπασμα και νίκης απέναντι στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ...
θεωρεί φυσικά ότι επετεύχθει αυτό από όλες τις παρευρισκόμενες δυνάμεις του. Σωστά μέχρι εδώ; Που είναι η παγίδα; Συνέπεια αυτής της σκέψης είναι αναπόφευκτα, από κάποιον τυχόν επικριτή του συγκεκριμένου χώρου, ότι κάθε φορά που λαμβάνει χώρα κάποιο επεισόδιο το οποίο κοστίζει την περιουσία κάποιου ή την σωματική ακεραιότητα ή την υγεία διαδηλωτή προκαλείται από το μπλοκ αυτό κάθε αυτό. Με την ίδια λογική ουσιαστικά αφού θεωρείτε οποιοδήποτε στοιχείο με κουκούλα, μαντίλα και μάσκα που σπάει, καίει και προκαλεί την αστυνομική βία που πέφτει στα κεφάλια των "αμάχων", κομμάτι του εαυτού σας και λογικά αφού κατηγορήθηκε ο χώρος μας ρε παλιομαλάκες του κερατά για τους νεκρούς της Marfin, ουσιαστικά αναγνωρίζετε αυτή την αποτρόπαια πράξη και την αποδέχεστε. Πέραν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται ως απώλεια αλλά ως Η ΑΠΩΛΕΙΑ, το όλο μιντιακό πανηγύρι που στήθηκε από τους τυμβωρύχους δημοσιογράφους είχε ως αποτέλεσμα ένα χρόνο να περνάει κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε. Ε πραγματικά ότι προλαβαίνει χωρίς το παραμικρό ίχνος αντίστασης.

Τόσα χρόνια προσπαθούμε με όλα τα μέσα να πείσουμε και να αποδείξουμε ότι αυτοί που ευθύνονται για τα εκτεταμένα άνευ λόγου επεισόδια στην πλειονότητα των περιπτώσεων, για τους τραυματίες πολίτες, για τους άδικα προσαχθέντες, για την άνευ λόγου κρατική καταστολή και ανείπωτη βία, είναι οι προβοκάτορες και τα παρακρατικά σκουπίδια τύπου χρυσής αυγής, έρχεστε να τους βάλετε στο παιχνίδι ως ισότιμους παίκτες.

Μήπως τελικά κατάφεραν αυτό που ήθελαν; Φυσικά και τα κατάφεραν. Θα φτάσουμε μέχρι το Γενάρη όπου θα έχουν καταργηθεί όλα τα δικαιώματα μας, θα έχει ξεπουληθεί όλος ο πλούτος μας και θα έχουμε βαρέσει και ένα ωραιότατο κανόνι, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Ποιός θα ξανακατέβει μαζικά μετά από αυτά για το επόμενο διάστημα; Μην αρνείστε την πραγματικότητα δεν είμαστε οι μόνοι που θα μπούμε στην μέγκενη, όλος ο λαός θα μπεί.
Τι έγινε τελικά; Στερήσατε την βούληση του μέσου Έλληνα να κατέβει στο δρόμο. Και στην τελική ποιός σας έχρισε σωτήρες του; Άμα δεν θέλει ο λαός να διαμαρτυρηθεί βίαια τι είσαι εσύ που θα του το επιβάλεις; Και πώς θα τον ξεσηκώσεις, διώχνοντας τον από τη μάχη και κλείνοντάς τον ξανά στην εθνική του κατάθλιψη και στον καναπέ του;

ο ίδιος διαδηλωτής είπε...

Έχετε αντιληφθεί ότι έγινε επίθεση των "αντιεξουσιαστών" αυτή τη φόρά σε περιφρουρημένη πορεία;
Έχετε αντιληφθεί ότι έγινε δολοφονική επίθεση με μάρμαρα και μολότοφ ουσιαστικά σε φοιτητές, εργαζόμενους και άνεργους που διαδήλωναν περιφρουρώντας την πορεία τους;
Έχετε επαφή με την πραγματικότητα για το τι κατάσταση επικρατεί στον "αναρχικό χώρο" και ότι είναι ξέφραγο αμπέλι;
Σε τι ακριβώς αποσκοπούσε εν τελει η επίθεση στο ΠΑΜΕ/ΚΝΑΤ όπως εσείς θέλετε εσείς να το πείτε; Ποιο το αποτέλεσμα; Ποιοι ωφελούνται από την κατάσταση και την εικόνα που δημιουργήσατε;

Ανώνυμος είπε...

οταν χιλιαδες λαου φωναζει "ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ" και εσυ την περιφρουρεις απο την οργη του κοσμου, οταν κανεις αλυσιδες μην αφηνοντας κανεναν αλλο (πχ. δεν πληρωνω, ποε-οτα κ.α.)να προσεγκισει τη βουλη, ειναι επιλογη σου να συγκρουστεις με τη διαθεση αυτου του κοσμου. στην ουσια αυτη η περιφρουρηση ηταν πραξη εναντια στην κοινωνια που θελει να αντισταθει με το δικο της τροπο και οχι με τον τροπο που θα του υποδειξουν αυτοι που ¨ξερουν¨ πως γινεται η επανασταση.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΜΗΝΤΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ συνεχιζει την αλλοπροσαλη σταση του επιδεικνυοντας για μαι ακομα φορα τη συγχυση και το χαμηλο επιπεδο ευφυιας και πολιτικης αναλυσης.οι ανθρωποι πραγματικα ειναι ανεκδιηγητοι. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣΟΚ.

Στο κρεσεντο που εδωσαν 2 εκπροσωποι του στα δελτια ειδησεων ειπαν τα εξης μαργαριταρια:

1) Αρνηθηκαν οτι προστατευαν τη βουλη, τη στιγμη που συσσωμος ο θιασος τους εδινε συγχαρητηρια για αυτο και για το γεγονος οτι προστατευσαν το πολιτευμα.

2) Αποσιωπησαν ΠΛΗΡΩΣ οτι ο νεκρος ΔΕΝ προηλθε απο τα επεισοδια, δε συμμετειχε σε αυτα αλλα ειναι μια ακομα κρατικη δολοφονια απο δακρυγονο, κατα πασα πιθανοτητα ΠΟΛΥ ωρα μετα απο το περας των επεισοδιων.

3) Αποσιωπησαν το γεγονος οτι υπηρξαν εκατερωθεν δεκαδες τραυματισμοι

4) Ειχαν το θρασος να μιλουν για κουκουλοφορους τη στιγμη που επαιζαν πλανα με μελη του ΠΑΜΕ με κρανη και κουκουλες(!), παλουκια να εκτοξευουν πετρες , κροτιδες και παλουκια.

5) Εκαναν οτι δεν ακουσαν την παρεμβαση του μελους του ΠΑΜΕ, γιατρου του Ευαγγελισμου, που επιβεβαιωνε οτι ο θανατος οφειλεται σε χημικα και ΟΧΙ σε τραυματισμο,εμφανιζοντας διγλωσσια και συγχυση.

6) Αποσιωπησαν το γεγονος οτι παρεδωσαν δυο "κουκουλοφορους" στην Αστυνομια. Ταυτοχρονα μιλουσαν για παρακρατικους. Τελικα τι ισχυριζονται οτι εκαναν;παρεδωσαν αστυνομικους στους συναδελφους τους;

6) Ισχυριστηκαν οτι δε ζητησαν την συνδρομη των ΜΑΤ την ωρα που τα πλανα τους διεψευδαν κατηγορηματικα δειχνωντας τη σκουπα ΜΑΤ-ΠΑΜΕ

7) Ειχαν το θρασος να επαιρονται για τη σκληρη και ακαταμαχητη περιφρουρηση. Επιτελους να απαντησουν σε ενα απλο ερωτημα:ή ο νεκρος οφειλεται στις συγκρουσεις οποτε οι ηρωικοι προωθητες της ειρηνοφιλης διαμαρτυριας και της νομιμοτητας απετυχαν τοσο παταγωδως στο εργο τους σε σημειο να ξυλοκοπηθει καποιος μεχρι θανατου ή οφείλεται στην Αστυνομια και τα χημικα οποτε τον εκαναν γαργαρα

8) Ουτε για τα ματια του κοσμου δε ζητητσαν την παραιτηση Παπουτση,!

Ο μυθος περι ασφαλων κινητοποιησεων υπο την αιγιδα του ΠΑΜΕ εσβησε σημερα οριστικα. Η οπορτουνιστικη και προβοκατορικη αποφαση για καταληψη της πλατειας και πωληση τζαμπα μαγκιας απο ανθρωπους που δεν εχουν δει συγκρουση ποτε τους, εκτος αν συχναζουν στα γηπεδα, αποδειχτηκε καταστροφικη, εφερε εκτεταμενες συγκρουσεις, τραυματισμους, δημοσια εκθεση για οπιον γνωριζει, ξεβρακωμα για το ρολο τους στην προστασια και ενα νεκρο απο τα χημικα. Οι αηδιες και οι παλινωδιες των στελεχων του ΚΚΕ δειχνουν οτι εχουν μετανιωσει πικρα για την επιλογη και βρισκονται σε πανικο για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Ειναι σιγουρο οτι θα αντιμετωπισουν εντονο εσωτερικο προβλημα.

Θερμα και ειλικρινη συλληπητηρια στην οικογενεια του νεκρου.

Ανώνυμος είπε...

Το πολλαπλό έγκλημα του ΚΚΕ την μέρα που καταργήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα

Ειναι αδύνατο να μιλήσεις για την σημερινή μέρα χωρίς να αναφερθείς στον πρόστυχο, εξοργιστικό, προδοτικό και φρικαλέο ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ σε αυτήν.

Όταν είχαμε ακουσει οτι το ΚΚΕ θα κάνει περικύκλωση της βουλής πολλοί είχαμε γελάσει και ορθά εκτιμούσαμε ότι αυτό ήταν ένας ευφημισμός για την περιφρούρηση της βουλής.

Κανείς όμως ακόμη και αυτοί/ες που γνωρίζουμε τι είναι το ΚΚΕ και πόσο διχαστικά λειτουργεί δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα γινόταν σήμερα.

Το πράγμα είχε φανεί από την αρχή με την προκλητική face control περιφρούρηση που εφάρμοζε το ΚΚΕ μπροστά από την βουλή που ξεκιναγε από το τέλος της Πανεπιστημίου αλλά πάλι η συνέχεια ξεπέρασε τον χειρότερο εφιάλτη.

Αποδείχτηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το ΚΚΕ εργολαβικά είχε αναλάβει την προστασία του καθεστώτος την μέρα που αυτό θα κατεδάφιζε και με τον νόμο όλα τα εργασικά δικαιώματα.
Αυτό όμως που δεν ήξεραν (κι εκεί την πάτησαν) τα κόκκινα τσιράκια τους καθεστώτος ήταν πόσο πολλοί άνθρωποι θα αντιλαμβάνονταν τον ρόλο προστασίας του στο καθεστώς.
Πίστευαν ότι θα είχαν να κάνουν με κάποιους "κουκουλοφόρους" και τελικά αποδείχτηκε ότι θα τα έβαζαν με όλη την κοινωνία που δεν είναι στο μαντρί τους.
Έτσι όταν άρχισαν να χτυπούν ξέμπαρκο κόσμο που δεν ταίριαζε στις αισθητικές και ενεργειακές νόρμες τους η αντίδραση του κόσμου ήταν καθολική.

Ο κόσμος ανέβηκε στον δρόμο και αρχικά χωρίς παλούκια ή άλλα όπλα τους πήρε στο κυνήγι. Κι εκεί έδειξαν πόσο φανατικά και παθιασμένα θα υπεράσπιζαν το καθεστώς στις κρίσιμες στιγμές του.
Συγκρότησαν ομάδες εφόδου με κράνη παλούκια και άλλα όπλα (ναι και πυροσβεστήρες!) και όρμηξαν με μανία χτυπώντας όποιον/α έβρισκαν.
Χτυπησαν ακόμη και 13χρονα κορίτσια και δρούσαν σαν να είχαν μπροστά τους τον χειρότερο εχθρό τους.Επαναλαμβάνω ότι η σύνθεση του κόσμου που χτυπήθηκε και στοχοποιηθηκε ήταν όσο μικτή μπορούσε να είναι.Υπήρχαν νέοι και γέροι, αναρχικοί και κεντρώοι, πλατειακοί και συνδικαλιστές, άνεργοι και μαγαζάτορες.

Ο κόσμος αρχικά ένιωσε σοκ και δέος.Ήταν μια επίθεση που δεν περίμενε και για την οποία ήταν απροετοίμαστος. Κι έτσι κυριολεκτικά χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώθούν.Αλλά το σοκ δεν κράτησε πολύ και άρχισε πάλι η αντεπίθεση αυτη τη φορά πιο εξοπλισμένα και οργανωμένα.

Παλι τους πήγαμε πισω για να ξαναδεχτούμε νέα επίθεση τους ακόμη πιο λυσσασμένη και φονική.
Έφτασαν να πετάνε αδιάκριτα πέτρες μεσα στην πλατεία συντάγματος εκεί που υπήρχαν πολλές χιλιάδες κόσμου και όποιον πάρει ο χάρος.Λίγο πριν μου είχαν πέταξει πυροσβεστήρα στο κεφάλι που ευτυχώς πέρασε ξόφαλτσα.
Δρούσαν σαν παρακράτος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό της χρυσής αυγής.

Έφτασαν στην κατρακύλα να "συλλάβουν" κόσμο και να τον δώσουν στους μπάτσους αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει άσχημα.
Τότε ήταν που η οργή όλου του κόσμου ξεχείλισε και όλο το σύνταγμα δονούταν από το σύνθημα "ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ"
Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε και ζούσε. Αγριεμένος τράβηξε κάποιους από τους τραμπούκους του ΚΚΕ μέσα στην πλατεία και τους φέρθηκε όπως τους'αξιζε αλλα και πάλι με δόση φιλευσπλαχνίας. (και λίγα έφαγαν αλλά εμείς έχουμε πάντα μια αίσθηση πολιτισμού που μας βάζει όρια και απουσιάζει παντελώς από τους κόκκινους φασίστες)
Όταν είδαν ότι ολόκληρος ο μηχανισμός τους δεν είχε τύχη απέναντι στην οργή του κόσμου εμφανίστηκαν στο κάτω μέρος τα ΜΑΤ και έπνιξαν την πλατεία στην χημεία εφορμώντας (Τα ΜΑΤ όχι τα ΚΝΑΤ) παράλληλα στην πλατεία απωθώντας τον κόσμο έξω από αυτήν.

Η συνεργασία αστυνομίας ΚΚΕ σε πλήρη δράση για να σωθεί το "κόμμα του λαού" από την λαϊκή οργή...
Αργότερα το ΚΚΕ θα κυκλοφορούσε με γκαιμπελίστικο θράσος το ψεύδος ότι υπάρχει νεκρός δικός του από την σύγκρουση με σκοπό να παρουσιαστεί σαν θύμα.

Στην πραγματικότητα ήταν αυτό που θα σκότωνε κόσμο και με φασιστικό φανατισμό που ξεπερνά ακόμη και τον ασυνείδητο χουλιγκανισμό έκανε ό,τι μπορούσε για να το καταφέρει.

synexeia apo kato:

Ανώνυμος είπε...

synexeia:

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΣΑΝ

Όχι τυχαία τα φασιστοκάναλα εκθειάζουν την δολοφονική περιφρούριση του ΚΚΕ (δείχνοντας κρανοφόρους του να χτυπούν ακουκούλΩτους με τίτλο επίθεση κουκουλοφόρων στο ΠΑΜΕ!)

Όχι τυχαία ο φασίστας Άδωνις έδινε έυσημα στο ΚΚΕ μέσα στη βουλή χωρίς καμιά ειρωνική διάθεση.

Όχι τυχαία τα απολειφάδια του καθεστώτος όπως ο Κουβέλης δίναν και αυτά συγχαρητήρια αναγνωρίζοντας την συμβολή του ΚΚΕ στην διασωση του καθεστώτος.

Όχι τυχαία η ελληνική αστυνομία παραδέχτηκε πώς πέταξε δακρυγόνα για να σώσει τους τραμπούκους του ΚΚΕ από τη μήνη του κόσμου.

Όχι τυχαία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει που βρήκε έναν τέτοιο λυσσασμένο και φανατικό σύμμαχο του στην δύσκολη μέρα του.

Το ΚΚΕ διάλεξε αμετάκλητα πλευρά ως το σημείο να γίνει το νέο παρακράτος του καθεστώτος. Το μέγεθος της προδοσίας του ξεπέρασε κι αυτή της Βάρκιζας.

Για να σώσει το καθεστώς κήρυξε πόλεμο σε όλη την κοινωνία.Όλες οι γέφυρες πια με αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό κόπηκαν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ο λόγος που το ΚΚΕ σιχαινεται το σύνθημα "η χούντα δεν τελείωσε το 73" είναι γιατί τώρα αποτελεί το ενεργό και ακτιβίστικο κομμάτι αυτής της χουντας.

Το κείμενο το γράφω με μπαταρισμένο χέρι μετά από μια τυφλή πέτρα των κόκκινων φασιστών μέσα στην πλατεία.Ευτυχώς πρόλαβα να προτάξω το χέρι μου πριν η πέτρα με βρει στο δόξα πατρί.

Ας σκεφτούμε ότι αυτά τα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα έγιναν σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες της Ελληνικής Ιστορίας. Μια μέρα που κρινόταν η πτώση ενός απάνθρωπου καθεστώτος.

Το ΚΚΕ φρόντισε με ωμή βία και φασιστικό θράσος το καθεστώς να διασωθεί.

Μοιραία θα αναμετρηθεί με την επιλογή του και τις συνέπειες της αλλά ήδη για τον πολύ κόσμο που είναι ενεργός κινηματικά αυτή η επιλογή του ισοδυναμεί με το τέλος του...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η "αριστερά" που μια ζωή "εκτιμά" ότι "ο λαος δεν είναι έτοιμος για σύγκρουση", μήπως λέω στην πραγματικότητα αυτό που έχει εκτιμήσει είναι ότι, ναι μεν ο λαός είναι έτοιμος για σύγκρουση, αλλά δίχως να έχει συσπηρωθεί κάτω από το δικό τους κομματικό μαντρί, πράγμα που σημαίνει ότι στο ενδεχόμενο εξέγερσης δεν θα πέρναν οι ίδιοι την εξουσία, φρενάρουν και προβοκάρουν την εξέγερση;

Αυτό είναι που έχει τελικά σημασία, ε "αριστεροί";

Ανώνυμος είπε...

http://www.babylonia.gr/anakoinoseis-deltia-typoy-prokyrikseis/kalesmata/genikes-apergies/19-20-okt-2011/anakoinosi-kataggelia-tis-a.k-athinas.html

...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345286

...

http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=1366

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Αναρχικών για την 20η Οκτωβρίου 2011

Στου κρεμασμένου το τσαρδί δεν μιλάνε για σκοινί

Μπορεί κάποιος να αισθανθεί ικανοποίηση όταν επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις του, αρκεί αυτή η επιβεβαίωση να οδηγεί σε κάτι το καλό, σε κάτι το θετικό για την απελευθερωτική προοπτική. Δεν μπορεί να νοιώσει, όμως, ικανοποίηση όταν επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του για κάτι το κακό, για κάτι το αρνητικό προς την απελευθερωτική προοπτική.

Δυστυχώς, τα όσα γράφονταν στην προκήρυξη της 18ης Οκτωβρίου σχετικά με το ρόλο του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Το ΚΚΕ έπαιξε το ρόλο τη μαξιλάρας που θα προστάτευε το κοινοβούλιο, μετά το φυλλορρόημα των «αγανακτισμένων». (βλέπε σχετικά)

Είχαμε πει αυτό που όλοι αναγνωρίζουν σαν αλήθεια. Ότι δηλαδή η μόνη δυνατότητα για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο θα ήταν η κατάληψη της βουλής από τους διαδηλωτές κατά την διάρκεια αυτής της 48ωρης κινητοποίησης, κάτι δηλαδή που βρισκόταν στα σκαριά κατά την ψήφιση του «μνημονίου» και το οποίο ανέκοψε η δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων στην Μαρφίν το Μάιο του 2010.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως αυτός ήταν αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τρόπος για την αποτροπή της ψήφισης. Είχαμε μάλιστα περιγράψει με απλό τρόπο κάποιες υλοποιήσιμες δυνατότητες για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Κι αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως τα κοινοβουλευτικά καθάρματα ψήφισαν και πάλι μονοκούκι, παρά την κοινωνική κατακραυγή. Που σημαίνει πως δεν παίρνουν από λόγια και πως μόνο μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

Στο χαρακτηρισμό μας για τους κοινοβουλευτικούς εντάσσονται και όσα κόμματα καταψήφισαν το νομοσχέδιο γιατί, πολύ απλά, με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, διαπραγματεύτηκαν τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η λεηλασία των ανθρώπων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο. Το λέμε αυτό επειδή γνωρίζουν, και γνωρίζουμε πως, αν πραγματικά ήθελαν να μην προχωρήσουν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα πολυνομοσχέδια υπήρχαν τρόποι. Και αυτό αφορά όλο το συρφετό στον οποίο συγκαταλέγονται και τα κοινοβουλευτικά αποκόμματα του ΚΚΕ και της αριστεράς. Δεν θα αναφέρουμε τέτοιους τρόπους γιατί δεν είναι δική μας υπόθεση.

Σ’ όλο το διήμερο της 48ωρης απεργίας ο ρόλος του ΚΚΕ ήταν σαφής και αποτελεί την ….προέκταση της ιστορικής του πορείας.

Οι κρανοροπαλοφόροι της περιφρούρησης του ΚΚΕ στην κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου (βλέπε σχετικά) έκαναν το τεστ για την επόμενη μέρα. Παρά τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών κατά την τετράωρη τους παραμονή-περιφρούρησης της Βουλής, τήρησαν τη στάση που έχουν τα ΜΑΤ όταν ακολουθούν κατά γράμμα τις διαταγές που τους δόθηκαν: «Στρατιωτάκια, ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα», όπως θα έλεγε και ο «θρυλικός» Πολύδωρας.

Όμως οι διαταγές για την 20η Οκτωβρίου ήταν διαφορετικές. Περιλάμβαναν κατάληψη όλου του χώρου μπροστά από τη βουλή, την Λεωφόρο Αμαλίας, την αρχή της Βασ. Σοφίας και την αρχή της Πανεπιστημίου μέχρι και την Βουκουρεστίου. Αποκλείστηκαν και εμποδίστηκαν, έτσι, τα μπλοκ των διαδηλωτών να προσεγγίσουν τον χώρο της Βουλής. Όχι για τέσσερις ώρες αλλά οριστικά και μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας. Εδώ ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Ενώ οι «αγανακτισμένοι» στον προηγούμενο «αποκλεισμό» τους στόχευαν στην παρεμπόδιση των βουλευτών, αντίθετα το ΚΚΕ πλειοδότησε! Οι βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι να μπαινοβγαίνουν στο γνωστό χώρο, που έχει χαρακτηριστεί και ως μπουρδέλο, οι αλυσίδες του ΚΚΕ είχαν μέτωπο προς τους διαδηλωτές κι όχι μόνο αυτό: οι περιφρουρητές του κοινοβουλίου ζητούσαν ταυτότητες σε όποιον ήθελε να μετακινηθεί στις γραμμές τους, ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί ψάχνοντας ακόμη και τσάντες και δεν σήκωναν και πολλές κουβέντες από όσους έδειχναν τη δυσαρέσκειά τους στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που ήθελαν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα.

Ανώνυμος είπε...

Πως λοιπόν να μην εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το «Κώμα του λαού» ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας πως «τον εντυπωσίασε το ΚΚΕ που υπερασπίστηκε το κοινοβούλιο»!

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των ΜΑΤ αραχτές, στο πίσω μέρος της Βουλής, έπιναν το καφεδάκι τους περιμένοντας να έρθει η ώρα της δικής τους βάρδιας, ενώ άλλες αποδεσμευμένες δυνάμεις είχαν απλώσει τα δίχτυα τους στην ευρύτερη περιοχή.

Μια τέτοια στάση εκ μέρους του ΚΚΕ και των Υπηκόων του, του ΠΑΜΕ, ήταν αναμενόμενο να διεγείρει αντιδράσεις εκ μέρους διαδηλωτών. Το αποτέλεσμα ήταν τα λόγια να αντικατασταθούν με έργα και οι συγκρούσεις να πάρουν διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, μετά τις 14:30 το μπλοκ του ΚΚΕ και των Υπηκόων του δέχεται επίθεση από ομάδες νεαρών διαδηλωτών.Ακολουθεί επιδρομή των κρανοροπαλοφόρων του ΚΚΕ και γίνονται συμπλοκές σε όλο το μήκος της οδού Βασιλέως Γεωργίου, που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι διαδηλωτές υποχωρούν και στη συνέχεια ανασυγκροτούνται και απωθούν τους κρανοροπαλοφόρους του ΚΚΕ, οι οποίοι σχηματίζουν λοξή αλυσίδα επί της λεωφόρου Αμαλίας προκειμένου να προστατέψουν την μικροφωνική τους εγκατάσταση και το χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Η άλλη αλυσίδα του ΚΚΕ σχηματίζεται στην αρχή της Πανεπιστημίου. Ο χώρος μπροστά από τη μεγάλη Βρετανία έχει καταληφθεί από διαδηλωτές σε όλο το μήκος μέχρι και τη Σταδίου, παρά την ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να τους ανακόψουν. Αυτά ισχύουν μέχρι τις 15:14 όπου εκδηλώνεται συνδυασμένη επίθεση από τους κρανοροπαλοφόρους του ΚΚΕ στην συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου –έχοντας κινηθεί από την Πανεπιστημίου μέσω της οδού Βουκουρεστίου–, όπου χτυπούν αδιακρίτως τους διαδηλωτές ενώ κάνουν και χρήση κροτίδων (προφανώς δανεισμένες από τους φίλους τους των ΜΑΤ). Αμέσως μετά, τα ΜΑΤ πραγματοποιούν συνδυασμένη επίθεση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και διαλύοντας τον κόσμο από κοινού με τους κρανοροπαλοφόρους του ΚΚΕ. Όποιος πέφτει στα χέρια των ΚΝΑΤ λυντσάρεται και παραδίνεται στους μπάτσους. Οι κρανοροπαλοφόροι επανέρχονται στις θέσεις τους, ενώ τα ΜΑΤ καταδιώκουν τους διαδηλωτές στη Σταδίου, κάνοντας ταυτόχρονα χρήση δακρυγόνων, μέχρι το ύψος της Κλαυθμώνος.

Είναι κάτι το πρωτοφανές αυτό που συνέβη εκ μέρους του ΚΚΕ; Όχι βέβαια. Τόσο η περιφρούρηση «ευαίσθητων» χώρων, όσο και η συνεργασία του με τους μπάτσους είναι μακρόχρονη και αδιατάρακτη.

Από το 1979 με τις «ταξιαρχίες Μαλάμη» όπου σε άψογη συνεργασία με τα ΜΑΤ τσάκισαν το μπλοκ των Αναρχοαυτόνομων κατά την πορεία του Πολυτεχνείου, το 1995 που μαζί με τη νεολαία του Πασοκ προσπάθησαν να κτυπήσουν τους αναρχικούς μέσα στο Πολυτεχνείο και εκδιώχθηκαν κακήν κακώς, το 1998 που περικύκλωσαν και ξυλοκόπησαν μπλοκ διαδηλωτών από 137 άτομα κατά την πορεία του Πολυτεχνείου και πάλι και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στα ΜΑΤ, στις μαθητικές πορείες του 1999 όπου σε αγαστή και πάλι συνεργασία με τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν μαθητές και αναρχικούς διαδηλωτές και πάλι με τις πλάτες των ΜΑΤ, για να θυμηθούμε μερικά «περιστατικά».

Και μια και μιλά το ΚΚΕ για οργανωμένο σχέδιο. Πράγματι υπήρξε σχέδιο. Μόνο που το είχε επεξεργαστεί στις σκοτεινές στοές των κομματικών του γραφείων. Επειδή δεν είναι τυχαίο πως παρόμοια προκλητική ή επιθετική στάση εφάρμοσε το ΚΚΕ στα Γιάννενα και το Ρέθυμνο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε σκοπό να υπερασπιστούμε ή να καταδικάσουμε πρακτικές. Οι ευθύνες αφορούν αυτούς που τις επιμερίζονται ή τις αναλαμβάνουν στο βαθμό που το επιθυμούν.

Υπερασπιζόμαστε την αναρχία και τις αναρχικές απόψεις και πρακτικές και δεν θα τις αφήσουμε βορά στις κάθε είδους κρατικοδίαιτες κομματικές συντεχνίες που προσπαθούν να συνδέσουν το φασισμό με τους αναρχικούς.

Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου ποτέ δεν μιλούν για σκοινί, το ΚΚΕ ξέρει πολύ καλά από φασισμό, αφού αποτελεί μια πολύ καλά οργανωμένη συντεχνία, είναι μια βάρβαρη συνομωσία μιας κλίκας εξουσιαστών απέναντι στα υπόλοιπα μέλη του που τα οδηγεί σαν πρόβατα στη σφαγή. Μια κλίκα που ενώ κάνει τις πιο αποτρόπαιες πράξεις, στη συνέχεια προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν θύμα και να εκμεταλλευτεί το θάνατο ανθρώπων, όπως στην περίπτωση του άτυχου ανθρώπου που πέθανε από παθολογικές αιτίες κι όχι από τις πέτρες διαδηλωτών, όπως θα ήθελαν. Είναι λυπηρό που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν και ακολουθούν κόμματα και εξουσιαστικές ιδεολογίες γενικά, αλλά και το ΚΚΕ ιδιαίτερα.

Είναι φανερό πως με την ανάληψη της περιφρούρησης του κοινοβουλίου το ΚΚΕ ήξερε πολύ καλά πως θα γινόταν στόχος από ομάδες διαδηλωτών. Και το επεδίωξε. Αποσκοπώντας μ’ αυτό τον τρόπο πολλαπλό όφελος. Αφ’ ενός να αποκομίσει τα ωφελήματα που θα του παρασχεθούν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα από το κράτος για τις υπηρεσίες του (όπως η συγκυβέρνηση του 1989 ή κάποιες βουλευτικές έδρες όπως αυτές μετά το τσάκισμα των αγροτικών κινητοποιήσεων με την «επιχείρηση Βουλκανιζατέρ») και αφ’ ετέρου να εμφανίσει αγωνιστικό και επαναστατικό προσωπείο για τους αφελείς. Παράλληλα, να το παίξει κατατρεγμένο επειδή, τάχα, υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και πλήττεται από τους κάποιους «παρακρατικούς», προβοκάτορες και «αναρχοφασίστες» (κατά το «αριστεροχουντικοί» του Καραμανλή του Πρεσβύτερου), να έρθει στην επικαιρότητα και να συσπειρώσει γύρω από κάποιο εχθρό (τους «κουκουλοφόρους», για παράδειγμα) όσους ήδη μέσα στην απογοήτευση που τους κατατρέχει αρχίζουν να σκέφτονται την απομάκρυνσή τους από το στέγαστρο του ΠΑΜΕ. Κουτοπόνηρη Κούτβικη τακτική των απόγονων ενός ελεεινού χαρακτήρα, όπως ο Ζαχαριάδης, τον οποίο «αποκατέστησαν» για να περιμαζέψουν τα υπολείμματα του σταλινισμού (δύσκολοι καιροί για το μαντρί!).

Όσο για το ποιοι συνεργάζονται με το κράτος και το στηρίζουν δεν χωρά καμία αμφιβολία. Το ΚΚΕ και όχι οι αναρχικοί έχουν μέλη τους στα σώματα ασφαλείας, το στρατό, τα ΜΑΤ, τους δικαστές και τους εισαγγελείς.

Το ΚΚΕ σαν γνήσιος συνεχιστής των πλέον αποτρόπαιων στιγμών της ιστορίας, καυχιέται για τον Στάλιν που υπέγραφε συμφωνίες με τον Χίτλερ. Ο γραμματέας του ΚΚΕ Ζαχαριάδης ήταν που καλούσε το λαό να πολεμήσει στο πλευρό του Μεταξά κι όχι οι αναρχικοί, ο Γραμματέας του ΚΚΕ που πρόσφατα αποκαταστάθηκε ήταν που γύρισε καμαρωτός από το Νταχάου, όπου άλλοι είχαν αφήσει τα κόκκαλά τους. Το ΚΚΕ είναι ο κεφαλαιούχος που τάχα πολεμά το κεφάλαιο κι όχι οι αναρχικοί.

Συνεπώς, τόσο οργανωτικά όσο και ιδεολογικοπολιτικά ο τίτλος του φασίστα σαν πρώτο ή σαν δεύτερο συνθετικό ανήκει σ’ αυτούς που επάξια τον κατέκτησαν και τον συντηρούν: Στους ιθύνοντες του ΚΚΕ και σ’ όσους για λόγους ποταπών συμφερόντων το αποδέχονται και το ακολουθούν.

Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2011

Συσπείρωση Αναρχικών

Ανώνυμος είπε...

Εξω οι νταβατζήδες από το κίνημα

ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΧΑΦΙΕ

Κροστάνδη,Ισπανία,Βάρκιζα,Δεκεμβριανά, Β΄ αντάρτικο,Πολυτεχνείο(73),Οικουμενική(89),Πολυτεχνείο(98),48ΩΡΗ 19-20/10/2011.
Αρης,Μπελογιάννης,Πλουμπίδης,χιλιάδες τροτσικιστές κι αναρχικοί αγωνιστές.
ΟΠΛΑ,ΕΣΑΚ,ΠΑΜΕ,ΜΑΣ.

Τι τα θέλουμε τα ΜΑΤ αφού έχουμε τα ΚΝΑΤ.

Όταν πια ο κόσμος έφτασε το εκατομύριο, κι όταν ο κόμπος της κοινωνικής οργής έφτασε στο χτένι, όταν οι μπάτσοι δεν έφταναν πλέον, ήρθε η ώρα του κκε.
Ξεφτιλισμένοι σκατορούφιανοι σε εντεταλμένη υπηρεσία έδερναν με απίστευτη βιαιότητα και γκρέμιζαν κόσμο χτυπημένο από τα πεζούλια της καραγκίοζη Σερβίας.
Σε αγαστή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό προκάλεσαν την εκκένωση της πλατείας από τα ΜΑΤ ενώ μόλις έφεραν σε πέρας την αποστολή τους έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ όλα. ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
Το αντάλαγμα η προβολή από τα πουστοκάναλα που πιθανώς να οδηγήσει σε μερικούς παραπάνω ψήφους.

Είναι οι ίδιοι που διέγραψαν και σκότωσαν τον Άρη, που παράδωσαν το λαό της Αθήνας στους Εγγλέζους και τους ταγματασφαλίτες,αυτοί που οδήγησαν με την σκόπιμη επιλογή τους - να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις του Δ.Σ. στο Γράμμο - στη σφαγή του Β΄ αντάρτικου και στα δεινά που ακολούθησαν για χιλιάδες μαχόμενους αγωνιστές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα καραμπούρδελα του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Αυτοί που ακόμα προσπαθούν για την αποκατάσταση ενός κοινού αλήτη του Ζαχαριάδη.
Αυτοί που απολύουν τον κόσμο από τις επιχειρήσεις τους.

Γελοίες και κατάπτυστες και οι ανακοινώσεις ΚΚΕ(μλ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΣΥΡΙΖΑ που κωλογλύφουν μπας και γίνει κανα ενωτικό σχήμα και ανέβουν κατηγορία αλλά και γιατί δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κνιτίλα που τους έχει ποτίσει όλο τους το είναι.
Εμετική η προσπάθεια απ΄ όλους τους παραπάνω να συνδέσουν το θάνατο του 53χρονου με τις συγκρούσεις, ενώ το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα αλλού και με ανακοίνωση του Ευαγγελισμού δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός και το έμφραγμα προήλθε από αναπνευστικά προβλήματα που - λεω εγώ τώρα - μπορεί να οφείλονταν στα χημικά.

Μπροστά στα μάτια μας επί τουλάχιστον μία ώρα βλέπαμε τον αγώνα της ιατρικής ομάδας του Συντάγματος να σώσει μεγάλης ηλικίας άνθρωπο που γκρεμίστηκε απο τα ντού των ΚΝΑΤ από το πεζούλι κάτω. (Αλήθεια γνωρίζει κανείς τι απέγινε αυτός ο άνθρωπος; Ήταν πολύ σοβαρά).

Ανώνυμος είπε...

με καλύπτει το παρακάτω

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345489

ο έτσι είπε...

Σήμερα στη Βουλή δεν είχε ΠΑΜΕ. Από όσο ξέρω ούτε αύριο θα έχει. θα πάτε να ανετρεψετε το καθεστώς; Γιατί δεν πάτε να πετάξετε τα μπουκάλια σας; Καντε ένα κάλεσμα. Μπάχαλα της δεκάρας είστε

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκαθαρίσουμε την θέση μας από την αρχή .

Αν βλέπουμε κάποιο μονοπάτι για “έξοδο από την κρίση” με τους όρους των καταπιεσμένων και όχι με τους όρους των αφεντικών, αυτό το μονοπάτι ξεκινάει από την αυτοοργάνωση της κοινωνίας - τις συνέλευσεις γειτονιών, τα κατειλημμένα εργοστάσια, τις μαζικές απεργίες - για να καταλήξει να περνάει πάνω από κάθε τι που αναπαράγει αυτόν τον κόσμο εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης. Από τα υπουργεία και τους βουλευτές μέχρι τα ηθικά και πρακτικά δεκανίκια τους, τα media, τους μπάτσους και ενίοτε παρακρατικούς κάθε χρωματισμού από ακροδεξιούς μέχρι κοκκινοφρουρούς .

Αυτοί οι τελευταίοι ως άλλες χρυσές (ή μάλλον κόκκινες ?) εφεδρίες του καθεστώτος, επιστρατεύτηκαν κατά το
απεργιακό διήμερο 19-20 Οκτωβρίου, για να “περικυκλώσουν”/ περιφρουρήσουν τη Βουλή από τους “κακούς” διαδηλωτές.

Από ποιούς δηλαδή ??

Από όλους αυτούς που δεν επέλεξαν να κατέβουν στις γραμμές του (Κ)ΚΕ, που δεν επέλεξαν να αντιλαμβάνονται
το κοινοβούλιο σαν κάτι που χρήζει προστασίας, σεβασμού ή συμμετοχής , αλλά μάλλον σαν έναν θεσμό και έναν
υλικό στόχο που χρήζει στοχοποίησης και έμπρακτης αμφισβήτησης.

Η ρουφιανιά ξεπέρασε κάθε όριο την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, όταν με κράνη και παλούκια προσπάθησαν να
απωθήσουν τους διαδηλωτές μακριά από την Βουλή.

Δεν θα μπούμε σε λογική θύματος ή ηρωισμού, ο κόσμος υπερασπίστηκε την φυσική παρουσία του στον δρόμο
με κάθε μέσο, δεχόμενος απώλειες αλλά και τραυματίζοντας ΚΝΑΤ όπως ακριβώς θα έκανε με τα ΜΑΤ.

“Η Λύση” ήρθε να δωθεί από την συνεργασία επίσημου και κόκκινου κατασταλτικού μηχανισμού, με τα ΜΑΤ να γλιτώνουν τα ΚΝΑΤ από τους διαδηλωτές, για να καταλήξουμε στο εξής οξύμωρο σχήμα το (Κ)ΚΕ να φυλάει τη
Βουλή και οι μπάτσοι να επιχειρούν μαζί τους για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της διαδήλωσης.

Σα να μην έφτανε αυτό οι ψηφοκυνηγοί του κΩματος έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν την δολοφονία
ενός διαδηλωτή από τον χημικό πόλεμο των γουρουνιών, για κοντόφθαλμα μικροκομματικά συμφέροντα.

Αγκαλιά με τα Μεσα Μαζικής Εξημέρωσης, πετούσαν λάσπη, χρεώνοντας στις συγκρούσεις και τον αγωνιζόμενο
κόσμο την κρατική δολοφονία, παρέχοντας ηθικό αλλοθι στο καθεστώς.

Δεν έχουμε περαιτέρω λόγια για τα καλοπαιδα της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ.
Το ιστορικό ξεπουλήματος, νομιμοφροσύνης και καταστολής των κοινωνικών αγώνων που
απλώνεται από την συμφωνία της Βάρκιζας εώς σήμερα είναι γνωστό.
Έχουμε μόνο να δηλώσουμε ότι κάθε χέρι που απλώνεται θα κόβεται γιατι πολύ απλά ...

ο δρόμος για την ατομική και συλλογική χειραφέτηση θα περάσει πάνω από

κάθε Έμμισθο ή Εθελόδουλο συνεργάτη του Καθεστώτος

εξεγερμένοι/εξεγερμένες

Ανώνυμος είπε...

«Κι είναι κυριολεκτικά ηλίθιοι κείνοι πού τους πήρε ο πόνος γι' αυτούς, που τόσο δικαιολογημένα χτυπήσαμε, για να παίρνουν το μέρος τους ή είναι ολοκληρωτικά συνένοχοι τους.»

Από το λόγο του Άρη στη Λαμία