ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ



ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Πριν από λίγες μέρες ένα ακόμη εργατικό ¨ατύχημα¨ ήρθε να προστεθεί σε μια ατελείωτη λίστα θυμάτων. Αυτή τη φορά θύμα στο βωμό του κέρδους των εργολάβων ήταν ένας 52χρονος οικοδόμος από τη Λεπενού, σε εργοτάξιο της εταιρίας ΑΕΒΕΠ στο υπό κατασκευή κομμάτι του δρόμου Ακτίου - Βόνιτσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι κοινό μυστικό πως τα αφεντικά θυσιάζουν τους εργάτες για να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό κέρδος με το λιγότερο κόστος. Αφού τα μετρά ασφαλείας στοιχίζουν… τα διαλύματα  καθυστερούν… ενώ οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας αυξάνουν την παραγωγή.

Η υποκριτική θλίψη και τα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι στην πράξη δεν έχουν κάνει και δεν σκοπεύουν να κάνουν τίποτα -όπως και κανένας άλλος θεσμικός ή κρατικός φορέας- και αυτό στην ουσία συνιστά συνενοχή.

Οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση είναι οι ίδιοι οι εργάτες μέσα από την αυτό-οργανωση τους, δηλαδή την ¨από τα κάτω-οριζόντια¨ οργάνωση του αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες συνθήκες ζωής συνολικά, έως την τελική κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και την καθολική ανατροπή της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης κράτους και αφεντικών. Χωρίς ηγέτες, αρχηγούς, ¨ειδικούς¨, κόμματα, πρωτοπορίες, ιεραρχία.

ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: