ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Αναδημοσιευση απο το μπλογκ του ρεσαλτο


ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ 12/5, 6:00μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (από το ΡΕΣΑΛΤΟ)
Τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μάη, ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης δέχεται δολοφονική επίθεση με μαχαιριές με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στην Αθήνα, έχοντας μόλις βγει από το σπίτι του για να φέρει το αυτοκίνητο, να πάει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Αιτία την επίθεσης, πιθανώς υπήρξε η προσπάθεια αφαίρεσης της τσάντας που βαστούσε στο χέρι του.
Από φήμες, εικασίες και διαρρέοντα σενάρια  από την ασφάλεια για κάποια κάμερα που έχει καταγράψει 3 άντρες βορειοαφρικανικής καταγωγής, ξεδιπλώνεται άμεσα μια μιντιακή και φασιστική στοχοποίηση των μεταναστών εν γένει, με βάση τη ναζιστική λογική της «συλλογικής ευθύνης». Το απόγευμα της Τρίτης, μια συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας μετατρέπεται σε κυνήγι διερχόμενων μεταναστών και σε επιθέσεις σε σπίτια και μικρομάγαζα «ξένων». Κάποιοι κάτοικοι αποχωρούν αηδιασμένοι από την εκμετάλλευση του θανάτου του γείτονά τους από οργανωμένους νεοναζί, που μετατρέπουν τη συγκέντρωση θλίψης και αποτροπιασμού σε ρατσιστικό πογκρόμ.
Το σαφάρι κατά των μεταναστών από τους φασίστες κεφαλοκυνηγούς θα συνεχιστεί για ώρες κάτω από την Πατησίων στον άξονα από Ομόνοια μέχρι Βικτώρια, με την κάλυψη και συνδρομή των αστυνομικών δυνάμων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που βρίσκονται όλη την ώρα στο πλάι τους, τους προφυλάσσουν, τους ανοίγουν δρόμο, τους υποδεικνύουν ανθρώπινους και υλικούς στόχους. Η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων γίνεται, επίσης, εξόφθαλμη στις συνδυασμένες επιθέσεις διμοιριών και φασιστών που εκδηλώνονται διαδοχικά κατά των καταλήψεων Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά και Βίλα Αμαλίας (Αχαρνών & Χέυδεν), οι οποίες αποκρούονται επιτυχώς από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που προασπίζουν τα απελευθερωμένα αυτά κοινωνικά εδάφη από τον περιφερόμενο φασιστικό θίασο μπάτσων και νεοναζί.
Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μάη, μετά την απόσυρση των διαδηλωτών της απεργιακής πορείας από τον δρόμο, οι 100 νεοναζί κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Αρχικά επιτίθενται (πάλι αποτυχημένα) στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας και συνεχίζουν με τα ελληνόψυχα πογκρόμ τους κατά των μεταναστών, υποστηριζόμενοι πάντα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή η δεύτερη «νύχτα των κρυστάλλων» καταλήγει τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Μάη στη δολοφονική επίθεση κατά νεαρού μετανάστη από το Μπαγκλαντές στην περιοχή των Κάτω Πατησίων από 2 έλληνες φασίστες, που πρώτα τον καταδίωξαν με το μηχανάκι τους και στο τέλος τον σκότωσαν με μαχαιριές.
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλαβαίνει κάποιος ότι το «έγκλημα» δεν εδράζεται σε «εθνικά» ή «φυλετικά» DNA αλλά σε κοινωνικά αίτια. Οι κυρίαρχοι με την πολιτική της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν εξωθούν όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας (ντόπιους και μετανάστες) στο κοινωνικό περιθώριο. Την ίδια στιγμή επιχειρούν τη μεταφορά της σύγκρουσης στο εσωτερικό των «από κάτω», διαμορφώνοντας τους όρους για την ανάπτυξη φαινόμενων κοινωνικού κανιβαλισμού και αλληλοσπαραγμού. Αυτός ο προωθούμενος «πόλεμος όλων εναντίον όλων» και όχι εναντίον της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που προκαλεί και επιβάλλει τα κοινωνικά δεινά, είναι η μόνη τους πιθανότητα για αποπροσανατολισμό της εκτεταμένης κοινωνικής οργής. Για να έρθουν σε δεύτερο χρόνο τα ίδια συμφέροντα, οι ίδιοι μηχανισμοί, να αναλάβουν το ρόλο του διαιτητή ανάμεσα σε «ακραίες» κοινωνικές ή πολιτικές ομάδες, του προστάτη από τα «εγκληματικά στοιχεία», του εγγυητή της «ασφάλειας» και της «κοινωνικής ειρήνης».
Η κρισιμότητα αυτής της κρατικής στρατηγικής συναρθρώνεται με την πρωτόγνωρη όξυνση της καταστολής, με την στρατιωτικού τύπου αντιμετώπιση της κοινωνικής αμφισβήτησης και αντίστασης. Εξόφθαλμο παράδειγμα η απροσχημάτιστη λυσσαλέα και δολοφονική επίθεση των διμοιριών των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας της 11ης Μάη, στην οδό Πανεπιστημίου, στα μπλοκ των ακηδεμόνευτων συνελεύσεων γειτονιάς, των ταξικών σωματείων βάσης, των αναρχικών-αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ως αποτέλεσμα δεκάδες αγωνιζόμενοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από απανωτά χτυπήματα με γκλοπς στο κεφάλι (πολλές φορές με το γκλοπ γυρισμένο ανάποδα από την πλευρά που έχει ενσωματωμένη μεταλλική λαβή), από χειροβομβίδες κρότου λάμψης απευθείας επάνω στα σώματα (αρκετές νέου τύπου, με μικρότερα βομβίδια διασποράς), από δακρυγόνα που ρίχνονταν ευθεία στο πρόσωπο, από χτυπήματα με κλοτσιές και γκλοπς πεσμένων στο έδαφος διαδηλωτών ακόμα και από ολόκληρες διμοιρίες.
Ανάμεσα στους δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους διαδηλωτές, 3 απαιτήθηκε να χειρουργηθούν άμεσα, ο ένας αναγκάστηκε σε σπληνεκτομή (λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε στο σώμα) ενώ ο Γιάννης Κ. από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων μετά τις αστυνομικές «περιποιήσεις» μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, μπήκε στο χειρουργείο σε προθανάτια κατάσταση, με σοβαρό επισκληρίδιο αιμάτωμα και κατάγματα στο κρανίο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.
ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ / ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
 resalto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: