ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Συμμετοχή του Κ* ΒΟΞ στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας Ενάντια στην Ιμπεριαλιστική Επίθεση



Το Κ* ΒΟΞ συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας Ενάντια στην Ιμπεριαλιστική Επίθεση, που διεξήχθη στην Ισταμπούλ στις 16-18 Απριλίου, με τη συμμετοχή οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Το Κ* ΒΟΞ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο συμπόσιο από τους συντρόφους του Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν, στο πλαίσιο των συντροφικών πολιτικών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει και τη διάθεση για επιπλέον συζήτηση πάνω στις προοπτικές του αγώνα.

Τα θέματα που απασχόλησαν το συμπόσιο περιελάμβαναν την αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επίθεση, την οργάνωση των διεθνιστικών αντιστάσεων, τα ταξικά μέτωπα που συγκροτούνται στις επιμέρους χώρες και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ως ιδιαίτερης σημασίας αναδείχτηκαν τα θέματα της αλληλεγγύης σε διωκόμενους αγωνιστές και πολιτικούς κρατούμενους και στη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου ενημέρωσης και συντονισμού της αλληλεγγύης.

Η παρέμβαση του Κ* ΒΟΞ την τρίτη μέρα του συμποσίου, που επισυνάπτεται σε ξεχωριστό αρχείο, ήταν σχετικά με i) την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης, ii) την αλληλεγγύη ως συστατικό χαρακτηριστικό των κοινωνικών αγώνων, την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους ως βασικό πυλώνα του επαναστατικού εγχειρήματος, iii) το κράτος έκτακτης ανάγκης και το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές και iv) τα πολιτικά χαρακτηριστικά, τη δομή, τη δράση και τις στοχεύσεις του Κ* ΒΟΞ. Η παρέμβασή μας μοιράστηκε μεταφρασμένη στους συμμετέχοντες και μέρος της θα δημοσιευτεί στο περιοδικό του Λαϊκού Μετώπου.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν οργανώσεις από τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, το Ιράκ, το Λίβανο, την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ονδούρα, την Αργεντινή. Συμμετέχοντας στις διαδικασίες του συμποσίου και στις θεματικές ομάδες συζήτησης/εργασίας που συγκροτήθηκαν παράλληλα με αυτό για ειδικά θέματα, διαπιστώσαμε το έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι οργανώσεις από τις υπόλοιπες χώρες αντιλαμβάνονται την τρέχουσα κρίση του καπιταλισμού, τον ιμπεριαλισμό, το κίνημα και την επαναστατική προοπτική, ενώ μεγάλο βάρος δόθηκε στο ζήτημα της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, σε υποθέσεις καταπάτησης δικαιωμάτων κρατουμένων και στον τρόπο οργάνωσης της αλληλεγγύης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούσαμε για κινηματικές δράσεις όλων των μορφών, και για άμεσες εμπειρίες σχετικά με την καταστολή απέναντι στα κινήματα και μια σειρά από υποθέσεις πολιτικών κρατούμενων σε όλες τις χώρες. Αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης και συντονισμού για τα ζητήματα που διαδραματίζονται σε όλες τις χώρες, με επικέντρωση στα ζητήματα αλληλεγγύης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Τούρκους και Κούρδους συντρόφισσες και συντρόφους για αυτή την εξαιρετική εμπειρία και ακόμα περισσότερο για τη φιλοξενία και την ευκαιρία να ζήσουμε για λίγες μέρες στις γειτονιές τους, τις γειτονιές του αγώνα.

Κ* ΒΟΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια: