ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Εκτροπή του ποταμού Αχελώου.. βιβλικές παραδοχές ολοκλήρωσης των έργων.





Από σύνθετες πηγές, πληρωμένων δημοσιογράφων και υπαλλήλων,  πληροφορούμαστε ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να μας θέσουν,  ότι το ολοκληρωτικό καθεστώς προχωρά άμεσα στην ολοκλήρωση των έργων εκτροπής  του Αχελώου .. 

Η περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από “διαβούλευση” με ομόλογους φορείς,   πρόκρινε  σχέδιο για την άμεση εκτροπή του Αχελώου.. 


Πριν λίγες ημέρες από πληρωμένους  δημοσιογράφους,  από το ΒΗΜΑ,  πληροφορούμαστε ότι τίποτε δεν σταματά την εκτροπή του Αχελώου μιας και μπροστά έχουν μπει τα στήθη του υπουργού Καλογιάννη, ο οποίος σε μόλις πρόσφατες ημερομηνίες έχει δρομολογήσει την οριστική εκτροπή του ποταμού Αχελώου,  ως ταχεία απόφαση και ενέργεια. 


Μετά τις αποφάσεις του ΣΤΕ αλλά και διεθνών δικαστηρίων κατέληξαν  πως είναι απαραίτητη  η τροποποίηση του φράγματος της Συκιάς στο πλάνο της εκτροπής, με τυς τελευταίους όρους(πχ 250 κυβικά νερού). 


Έτσι δόθηκε και το Οκ και το ανάλογο κονδύλι ύψους 50.000 ευρώ  στο γραφείο των  Γ.Καραβοκύρη & συνεργάτες. Στα επίσης είναι και η χρηματοδότηση με περίπου 250.000 ευρώ για μελέτη που αναφέρεται άμεσα στην εκτροπή του Αχελώου κάτι που είχε απαγορευθεί από απόφαση του ΣτΕ πριν λίγο καιρό, ενώ υπάρχει άμεση ενίσχυση των έργων υποδομής   της σήραγγας εκτροπής με τη δικαιολογία της διάσωσης με 9,4 εκατομμύρια ευρώ..  όλα αυτά τα ποσά προδίδουν μία βιασύνη να ολοκληρωθεί η εκτροπή ή τουλάχιστον η δυνατότητα των έργων για την εκτροπή όπως δείχνει και η πολιτική «βούληση»,  να προχωρήσει ένα τέτοιο εγκληματικό έργο  στο σημερινό ολοκληρωτικό καθεστώς,, που δεν έχει και μεγάλη ανάγκη να σεβαστεί, θεσμικούς όρους(πχ ΣτΕ,)

Για να ολοκληρωθεί η εκτροπή του Αχελώου πέρα από την πολιτική συμφωνία όλων των μερών της εξουσίας(νυν και αεί),    απαιτούνται μία σειρά από αλλαγές τουλάχιστον στο φράγμα Συκιάς που  επιβαρύνουν τον χρόνο αποπεράτωσης .

 Αυτό που φαίνεται ότι επιθυμούν να συμβεί άμεσα είναι η οριστική λύση,  της απόφασης λειτουργίας της εκτροπής. 


Θέλουν να το ξεμπερδεύουν να είναι λήξαν και για τους επόμενους καθεστωτικούς πολιτισμούς που δεν θα μπορούν να δείχνουν ίσως τόσο μεγαλόπρεπη απαξίωση θεσμών όπως του ΣτΕ κλπ .   

Το σημερινό ολοκληρωτικό καθεστώς τους εγγυάται ότι μπορούν να μετατρέψουν τις απαγορευτικές αποφάσεις άλλων Κρατικών θεσμών σε απλές συμβουλευτικές,  αλλά όχι καθοριστικές ως αποφάσεις για το μέλλον των έργων εκτροπής..

  Ανάλογη στάση κρατάει το Κράτος και στις Σκουριές όπου το έργο της καταστροφής(πχ αποψίλωση, εργοτάξια κλπ) είχε ήδη ξεκινήσει πριν τις καθοριστικές αποφάσεις του ΣτΕ κλπ.. 

Στο σκεπτικό των τελευταίων εξελίξεων που είναι εξαιρετικά προοδευτικές,  ως προς την εξέλιξη των έργων,  για ένα Κράτος που λέει ότι δεν έχει χρήματα,  είναι και ότι ο  χρόνος πώλησης των νερών  πλησιάζει και σαφώς το  πακέτο της ολοκληρωμένης εκτροπής του Αχελώου κάνει το πακέτο πώλησης ιδιαίτερα ελκυστικό.. 

 Η εκμετάλλευση από τα νερά του Αχελώου στην αγροτική βιομηχανία της Θεσσαλίας θα είναι τεράστια,  εξίσου και η κερδοφορία όσων θα ελέγχουν το νερό, προς τους αγρότες αλλά και τις πόλεις της Θεσσαλίας. 


Οι εκτιμήσεις  στον Αχελώο δείχνουν ότι το Κράτος έχει πάρει οριστικές αποφάσεις και η εκτροπή του Αχελώου είναι στις άμεσες προτεραιότητες υλοποίησης …. Ο ποταμός Αχελώος φαίνεται ότι έχει μπει σε κάνουλα μεγάλη περιπέτειας.  



ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: