ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οι μανδαρίνοι Εκτέλεσαν την δημόσια Παιδεία και Υγεία.

Φούσκωσαν τα απόνερα του PSI, του «κουρέματος» όπως περιπαικτικά ορίζει το νέο πλιάτσικο, η κυριαρχία και οι λακέδες της και αποκαλύφθηκε ένα μέρος της γενικευμένης θηριωδίας.





Με τη λήξη του “κουρέματος” λεηλατήθηκαν εκατομμύρια ευρώ από χρήματα των πολιτών που αφορούσαν τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, υγείας κλπ,   από τα καθάρματα της Τράπεζας της Ελλάδας, από τα παράσιτα του ΣΕΒ-εφοπληστών , των πολιτικών τους συνεργατών.  Εντυπωμένοι στο συνολικό πλιάτσικο φέρονται και οι αρχιμανδαρίνοι των Πανεπιστημίων καθώς και των διορισμένων διοικήσεων των νοσοκομείων, που πρέπει να ήταν εντελώς ενημερωμένοι και εξημερωμένοι με ότι θα συνέβαινε με τα αποθεματικά των ταμείων.

Εκατομμύρια ευρώ λεηλατήθηκαν από τα πανεπιστήμια(και τα νοσοκομεία)  θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία τους. Η κυριαρχία πέτυχε δύο σκοπούς , αφενός την καταλήστευση των ταμειακών αποθεματικών προς όφελος αόρατων “ομολογιούχων” που τα μοσχοπούλησαν και τα απέσυραν από τα δικά τους χαρτοφυλάκια. Αφετέρου την άμεση κατάρρευση  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα προς όφελος των ιδιωτικών πανεπιστημίων που τρίβουν τα χέρια τους, το ίδιο και στο χώρο της  Υγείας…

Η διάλυση της ελληνικής δημόσιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν αφήνεται απλά σε παιδαριώδεις νόμους  άχρηστων και ανοητων υπουργών(πχ Αρσένης, Διαμαντοπούλου, Μπαμπινιώτης κλπ) που έβρισκαν και την αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά πέτυχαν   τεχνητά,  την πλήρη οικονομική χρεωκοπία  των ιδρυμάτων.

Η Ειδική διαδρομή του πλιάτσικου …

Τα αποθεματικά των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων για να λεηλατηθούν από τα παράσιτα,  έτρεξαν σε μία συγκεκριμένη διαδρομή. Αρχικά είχαν κατατεθεί από τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων στην ΤτΕ όπως ήταν υποχρεωμένα. Στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ομόλογα δημοσίου(ΟΕΔ) και στη συνέχεια “κουρεύτηκαν” σε ποσοστό έως και  95%. Η μετατροπή των ταμειακών αποθεμάτων σε ομόλογα(ΟΕΔ) έγινε την 9η Μαρτίου ίσως και λίγα λεπτά (ίσως και Μέτα, αν είναι δυνατόν!!!)έως  τη λήξη της προθεσμίας του PSI. Στις 9 Μαρτίου έγιναν οι ανακοινώσεις “επιτυχίας” του PSI, έχοντας λήξη η διαδικασία . Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί,  που έγινε το ίδιο και στα χρήματα των νοσοκομείων, η πώληση ομολόγων ήταν δυνατή ΜΟΝΟ έως την 5η Μαρτίου μιας και μετά τα ομόλογα(ΟΕΔ) αποσύρθηκαν .

Τα ομόλογα(ΟΕΔ)  πουλήθηκαν στα Πανεπιστήμια   στο 100% της αξίας τους. Στην δευτερογενή αγορά η αξία αυτών των ομολόγων ήταν στο 30%... Αυτό που όλοι καταλαβαίνουν είναι ότι κάποιοι “συνεργάτες” της ΤτΕ και των πολιτικών παρασίτων έπρεπε πάση θυσία να ξεφορτωθούν ομόλογα(ΟΕΔ) όχι μόνο γιατί αυτά θα κουρεύονταν αλλά και γιατί έπρεπε να κερδίσουν οι κάτοχοι και οι μιζαδόροι που έκαναν τη δουλειά. Έτσι  αγοράσθηκαν με  τα χρήματα των νοσοκομείων και των Πανεπιστημίων  που λεηλατήθηκαν, σώθηκαν οι αόρατοι “ομολογιούχοι”(καναλάρχες; Εφοπληστές; Τι;) και καταρρέουν σήμερα δημόσια ιδρύματα και δομές όπως η δημόσια παιδεία και η δημόσια Υγεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατέθεσαν αμέσως μηνύσεις, οι μανδαρίνοι των Πανεπιστημίων έκαναν  απίστευτες δηλώσεις . Απίστευτες αντιδράσεις πλήρως συμβιβασμένες με το μέγεθος του πλιάτσικου και των συναλλαγών της 9η Μαρτίου, οι μανδαρίνοι τουλάχιστον των Πανεπιστημίων φαίνεται να έχουν βάλει πλάτη στο πλιάτσικο... Συνεχίζουμε.   



Το πέταγμα των ..ακριδων δεν εμφορείτο συμπτώσεων

Από παλιά οι μανδαρίνοι των πανεπιστημίων σταβλίζονταν σε κάθε είδους βρομοδουλειά της εξουσίας. Έτσι δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση που οι αρχιμανδαρίνοι πρυτάνεις και παραπρύτανεις που όλο μπρίο και νάζι έτρεχαν να καταργήσουν το άσυλο,  περιφρουρώντας το από  “βάνδαλους”,  σήμερα με έντονη και εκρηκτική σιωπή απολαμβάνουν  το θέαμα της λεηλασίας  των χρημάτων του πολιτών..

 Ο αρχιπρύτανης των πρυτάνεων , ο κατά κόσμον Αλμπάνης εκ Ιωαννίνων ορμώμενος,  έδειξε εντυπωσιακή   ψυχραιμία απέναντι στο γενικευμένο,τεράστιο,  πλιάτσικο των αποθεματικών των Πανεπιστημίων. Δήλωσε δε  πως θα συγκεντρώσει εκεί μία νομική επιτροπή!!! Αλλά  άμεσα δεν θα κινηθεί εναντίων της ΤτΕ μιας και προτεραιότητα είναι «η αποσύνδεση των οικονομικών των πανεπιστημίων από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης»  κλπ κλπ κλπ..   Από την άλλη  ο Μπαμπινιώτης,  μαθητευόμενος διδάσκαλος της αμερικάνικης Πρεσβείας,  κατάργησε τις  διατάξεις του νόμου της Διαμαντοπούλου που ενοχλούσαν τους Πρυτάνεις. Ο όρος συνδιαλλαγή  είναι ελάχιστος για να καλύψει τη βρώμα των συναλλαγών των μανδαρίνων πάνω στο πλιάτσικο των αποθεματικών των Πανεπιστημίων..

Όπου και να ξύσεις βρίσκεις, παντού σε όλες τις βρομοδουλειές,  μανδαρίνους των Πανεπιστημίων. Αν ξύσεις στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη θα βρεις εδώ και χρόνια σε περίοπτη θέση μανδαρίνους από το λόμπι του ΑΠΘ. Αξίζει να ξύσει κανείς και στην περίπτωση των μεταλλείων τη Κασσάνδρας, στις αδειοδοτήσεις στις περιβαλλοντικές μελέτες στους φορείς διαχείρισης κλπ.

Ο ίδιος ο αρχιπρύτανης των Πρυτάνεων, ο Αλμπάνης εντελώς τυχαία είναι και πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης υγροτόπων του Αμβρακικού. Έτσι για τη σημειολογία και ίσως την καλύτερη αξιολόγηση στην αλληλουχία των  γεγονότων,  να δημοσιοποιήσουμε  ένα πανάκριβο πρόγραμμα μελετών για την “προστασία” του Αμβρακικού(πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ). Από αυτό το πρόγραμμα εγκρίθηκε ένα μέρος του, αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ μόλις την 9η Μαρτίου 2012. Την ημερομηνία που φαγώνονταν τα χρήματα των Πανεπιστημίων.  Το πρόγραμμα με το όνομα “ΑΝΑΣΑ” γεμάτο αέρινες  “μελέτες”,   θα περάσει από τα γόνατα του φορέα διαχείρισης, του προέδρου του,   καθώς και άλλων “αρμόδιων φορέων”. . 

Απίστευτη μπίζνα που  αξίζει να προσέξετε την ημερομηνία έγκρισης του πακέτου αξίας 23 εκατομμυρίων , μόλις την  9η Μαρτίου 2012…

Άμεση Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Οι μανδαρίνοι των πανεπιστημιακών και των διοικήσεων των νοσοκομείων , τα παράσιτα των τραπεζών και του κοινοβουλίου , λεηλάτησαν  τα αποταμιευμένα χρήματα των πολιτών, εκτελώντας μια και καλή τόσο την δημόσια Υγεία όσο και την δημόσια Παιδεία. Η δικαιοσύνη πέφτει στο βάρος των εξεγερμένων. Το κράτος και το κεφάλαιο έχουν τους δικούς τους απάνθρωπους νόμους και τους μανδαρίνους τους , η κοινωνική δικαιοσύνη είναι μέρος της δικής μας πολιτικής ευθύνης,  οφείλει και πρέπει να τους συντρίψει.   

Για την ιστορία της λήθης  και  των επερχόμενων “αδικαιολόγητων”  κοινωνικών εξεγέρσεων



Renos.a, από συλλογικότητα της αναρχικής εφημερίδας “Γκιλοτίνα”.







Δεν υπάρχουν σχόλια: