ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΓΡΙΝΙΟ / ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...
                      ... ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!

6 Δεκέμβρη 2019, οι δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου είναι ήδη ελεύθεροι ενώ οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι στήνουν ξανά, όπως και τότε, σκηνικό πολέμου ενάντια σε μια ολόκληρη κοινωνία με δούρειο ίππο την επιβολή του νόμου και της τάξης, στο φόντο του ξεπλύματος όλων των οικονομικών καθαρμάτων των τραπεζών και των μιζαδόρων του πολιτικού θεάτρου σκιών που ονομάζουν δημοκρατία. Τότε ήταν τα περίφημα παιχνίδια με τη φωτιά του Πολύδωρα που έκλεινε το μάτι στους  δολοφόνους της αστυνομίας, σήμερα τα τελεσίγραφα του Χρυσοχοϊδη στις καταλήψεις και η συνολικότερη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε κινήματα και αγωνιστές που αποθρασύνει τους ένστολους εγκληματίες. 

Η στρατηγική επιλογή της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη να εντείνει τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία εφαρμόζοντας το δόγμα του σοκ, με ακραία καταστολή και τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ να οργανώνουν την τρομοϋστερία, έγκειται στο συνολικότερο σχεδιασμό για το νέο ολοκληρωτικό καθεστώς που θέλουν να επιβάλουν. 

Θεαματικές στρατιωτικού τύπου ενέργειες εκφοβισμού και τυφλής βίας σε μπαρ όπου υποχρεώνουν τον κόσμο να  υπόκειται σε εξευτελιστικούς ελέγχους σκοπεύουν στο να μας κάνουν να συνηθίσουμε και να αποδεχτούμε ως κάτι φυσικό την κρατική αυθαιρεσία. 

Παράλογοι νόμοι επιβολής συμπεριφοράς και κουλτούρας, όπως ο λεγόμενος αντικαπνιστικός, στοχεύουν στην εκπειθάρχηση των πολιτών με σκοπό να θέσουν την κρατική εξουσία από το ρόλο του ρυθμιστή που υποτίθεται ότι έχει, στο ρόλο του στρατιωτικού διοικητή που αποφασίζει τι είναι ηθικό και σωστό για το κοπάδι. Αντιγράφοντας διάφορα φασιστικά καθεστώτα του παρελθόντος που ήθελαν να κατασκευάσουν το πρότυπο του σωστού πολίτη αλλά και θυμίζοντας έντονα τη χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, όπου η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία αποφάσιζε για τα φρονήματα ενός ολόκληρου λαού με την επιβολή  των ανάλογων προτύπων για να μετατρέψουν την κοινωνία σε ένα απέραντο στρατόπεδο. 

Καθαρά πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, σε πανεπιστήμια και γειτονίες, σε καταλήψεις εγκαταλελειμμένων κτηρίων από πρόσφυγες και κόσμο του αγώνα, ακραία καταστολή φακέλωμα και τοποθετήσεις κοριών σε οχήματα στρώνουν το δρόμο του σύγχρονου φασισμού για την κοινωνία. Μετά τις γρήγορες νίκες των στρατιωτικών σωμάτων της αστυνομίας στις οποίες προσβλέπουν, απέναντι σε ανυπεράσπιστους πρόσφυγες και τον κατασυκοφαντούμενο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, σειρά έχουν οι απεργίες, τα εργατικά δικαιώματα, οι μισθοί και οι συντάξεις, η δημόσια περιουσία και το φυσικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της προδιαγεγραμμένης πορείας αποτελούν το φακέλωμα και ο έλεγχος με το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η λεηλατική δράση των εταιριών ενέργειας και υδρογονανθράκων στα βουνά και τις θάλασσες όλης της χώρας, 

Χτυπώντας γρήγορα και αποφασιστικά τα κομμάτια του αγώνα και τους πλέον καταπιεσμένους της κοινωνίας, τους πρόσφυγες, επιχειρούν να συσπειρώσουν τον ακροδεξιό, ρατσιστικό συρφετό του πιο οπισθοδρομικού κομματιού της κοινωνίας στις στρατηγικές επιλογές τους και να τρομοκρατήσουν συνολικά την κοινωνία προβάλλοντας μια πλαστή παντοδυναμία που κάθε αντίσταση είναι μάταιη ενάντιά της.  
Η ιστορία μαρτυρά ότι αυτοί που διαχέουν τη βια στην κοινωνία αργά ή γρήγορα θα πνιγούν μέσα στην οργή που οι ίδιοι προκαλούν. Οι φασίστες της ΝΔ άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, οι μέρες τις κυριαρχίας τους είναι μετρημένες. 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 / ΠΛ. ΔΗΜΑΔΗ / 6:00μμ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: