ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση για την τρομοκρατία αρχών και εταιρείας (ΓΕΡΑΜΠΗ ΑΕ) που προχώρησαν σε συλλήψεις κτηνοτρόφων που αντιδρούν στην κατασκευή ανεμογεννητριών στην περιοχή τους, στο χωριο Βελετζικό του Ν. Άρτας

Χθες το πρωί πέρασαν από αυτόφωρο 4 κτηνοτρόφοι που είχαν συλληφθεί στο χωριό Βελετζικό (Ν.Άρτας) την προηγούμενη ημέρα, όταν αντέδρασαν στην κατασκευή ανεμογεννητριών στο χωριό τους και ειδικότερα σε δικές τους ιδιωτικές εκτάσεις (αγροτικός συνεταιρισμός) . 
Είχε προηγηθεί μήνυση από υπάλληλο-εργολάβο της εταιρείας (Γεραμπή ΑΕ) προς τους κτηνοτρόφους. Κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η αστυνομία που συνέλαβε τον κόσμο όσο και οι δικαστές που προχώρησαν στο αυτόφωρο και την κράτησή τους, όλα για την τρομοκρατία. 
Να σημειώσουμε πως και οι κτηνοτρόφοι απάντησαν άμεσα με μήνυση προς τον άνθρωπο της εταιρείας αλλά αυτή η μήνυση δεν έτυχε της ίδιας εκτίμησης από τις σεσημασμένες αρχές που δεν προχώρησαν σε καμία διαδικασία αυτοφώρου για τον ανθρωπο της εταιρείας!! 
Κατά το αυτόφωρο όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος που συμπαραστέκονταν στους κτηνοτρόφους , μάθαμε ότι η εταιρεία επιχειρούσε έργα σε ιδιωτικές εκτάσεις και ότι οι κτηνοτρόφοι που αντέδρασαν σε αυτά μηνύθηκαν για … «αυτοδικία». Ζητήθηκε απ την πλευρά των κτηνοτρόφων αναβολή η οποία δόθηκε και η δίκη θα ξαναγίνει στις 11 Οκτωβρίου . 
Όλη η κατασκευή της δίωξης δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη κεφάλαιο τρομοκρατίας κατά των κατοίκων που αντιδρούν στα εγκλήματα των εταιρειών που διαλύουν στην κυριολεξία τη Γη και τις ζωές τους. Η εταιρεία έχοντας τις πλάτες κρατικών μηχανισμών (αστυνομία-δικαστές) μπορεί και τρομοκρατεί για να κάμψη τις αντιστάσεις που εμποδίζουν ουσιαστικά την καταστροφή της περιοχής.. 
Θα είμαστε και στο δικαστήριο των αγωνιζομένων στις 11 Οκτωβρίου μιας και πρόκειται για μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη κατά εκείνων που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και καταστροφή της Γης είτε πρόκειται για ανεμογεννήτριες όπως στην προκειμένη, είτε πρόκειται για φράγματα, είτε πρόκειται για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων. 

Η Γη είναι το σπίτι όλων μας και χθες και σήμερα και αύριο και έτσι πρέπει να μείνει, δεν είναι πεδίο εκμετάλλευσης για εταιρείες και «ιδιώτες» για να βγάλουν χρήματα απ την καταστροφή της.. Αν τους αφήσουμε , "τα έργα τους" θα ακρωτηριάσουν και τη ΓΗ και τα χωριά και το μέλλον των τόπων έτσι όπως τους ξέρουμε και ζούμε σε αυτούς..
Διαρκής Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: