ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Συνεχίζουν να προκαλούν τα ανδρείκελα του καθεστώτος και στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.

Μόνιμη επιδίωξη τους η καταστροφή του φυσικού πλούτου και των τοπικών κοινωνιών που συνοδεύουν τον ποταμό  Αχελώο . Από την άλλη η εγκαθίδρυση και εδώ ενός βιομηχανικού οικοδομήματος, με  φράγματα εκτροπή, έλεγχο νερών που θα  κεφαλαιοποίησουν τεράστια κέρδη και έλεγχο  πηγών ζωτικής σημασίας για τους μηχανισμούς του Κράτους και του Κεφαλαίου και απίστευτη  εκμετάλλευση ΟΛΩΝ των κοινωνιών που τους αφορά το ζήτημα (Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία κλπ_.)

Μπορεί η κυρίαρχη προπαγάνδα με τους μηχανισμούς και τους ανθρώπους  που έχει να κατανέμει διαφορετικά τα υπέρ και τα κατά της εκτροπής είναι όμως σίγουρο ότι της καταστροφής τα ευεργετήματα θα τα λάβουν όλοι το ίδιο, το ίδιο θα συμβεί και με την εκμετάλλευση των νερών ..

Συναντήθηκαν στη Λάρισα ο παρασημοφορημένος από την αμερικάνικη πρεσβεία ο Χρυσοχοίδης μαζί με ομόσταυλους των μηχανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας και μας ενημέρωσαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη συνέχιση των έργων εκτροπής γιατί σε αυτό το σημείο(καταστροφής) που έχουν φθάσει τα έργα θα είναι μεγαλύτερη καταστροφή αν σταματήσουν. 
Η απόλυτη θρασύδειλη πρόκληση των ανδρείκελων της καταστροφής και του πλιάτσικου.

Συνεχίζουμε εναντίον τους. . Εκει που η υπεράσπιση ενός ποταμού και των κοινωνιών του  κρύβει τις αλήθειες ενός αγώνα.  Ενάντια στη συμμαχία του Κράτους και του Κεφαλαίου.

Άρθρο απο τοπική φυλλάδα και πως το βάζει ως ζήτημα

 "Αχελώος: Βούληση υπάρχει, προχωρούν μελέτες "


Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014.
Σύσκεψη για την πορεία των έργων μερικής μεταφοράς νερού από την άνω ρου του Αχελώου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, μεταξύ του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του γεν. γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστού και υπηρεσιακών παραγόντων.
Όπως έγινε σαφές βούληση του Υπουργείου είναι να συνεχιστούν τα έργα μεταφοράς νερού. Για το λόγο αυτό εκπονείται «οικολογικής μελέτης βάσης» στην περιοχή κατασκευής των έργων, η οποία έχει σαν στόχο την καταγραφή πρόσφατων στοιχείων φυσικού περιβάλλοντος με μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα ορνιθοπανίδας, κατηγοριών βλάστησης, ειδών χλωρίδας, είδη θηλαστικών, ιχθυoπανίδας, ερπετών και αμφιβίων. Η ολοκλήρωση της εν λόγω μελέτης πρόκειται να αξιοποιηθεί ως αναπόσπαστο στοιχείο των ενεργειών, που απαιτούνται για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τη συνέχιση των έργων του ΑχελώουΣτη σύσκεψη εξετάστηκε ακόμα η πορεία των έργων έως σήμερα ενώ ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη βούλησή του να επισκεφτεί σύντομα τα έργα στον Αχελώο.
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Η σημερινή σύσκεψη δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου για να συνεχιστούν τα έργα στον Αχελώο και να μην πάνε χαμένα περίπου 1,2 δις ευρώ (με σημερινές τιμές) χρημάτων από το υστέρημα του ελληνικού λαού, για ένα έργο ζωής για τη Θεσσαλία, το οποίο είναι κατά 75% ολοκληρωμένο. Στο σημείο που βρίσκονται τα έργα του Αχελώου, μια λύση υπάρχει, η συνέχιση των έργων. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Η συνέχιση τους είναι περιβαλλοντικά συμφέρουσα, βιώσιμη και θετική για την οικονομία, για το περιβάλλον, αλλά και για τα υδατικά συστήματα της Θεσσαλίας. Τυχόν εγκατάλειψη των έργων θα σημάνει τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, καθώς το κόστος αποκατάστασης είναι ανυπολόγιστο, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη από την χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (υδροηλεκτρικά έργα) εξαιρετικά κρίσιμη. Το έργο αυτό άντεξε πολύ ως σταματημένο.
Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα με ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη καταστροφή στην περιοχή».


 Ελευθερια της Λάρισσας


Δεν υπάρχουν σχόλια: