ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Τύπου Γ)



ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( ΤΥΠΟΥ Γ’ ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

Μια κοινωνία διαρκούς επιτήρησης και ελέγχου που διαμορφώνεται σύμφωνα με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» , του «νόμου και της τάξης» , έρχεται να αντικατοπτρίσει το φασιστικό νομοσχέδιο για τη κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας  και τις ειδικές συνθήκες κράτησης. Οι κρατούμενοι των λεγόμενων κελιών τύπου Γ’ ( όσοι καταδικάστηκαν ή διώκονται με τους νόμους 187 , 187A τρομονόμος ) καταδικάζονται στην απομόνωση χωρίς κανένα δικαίωμα από αυτά που κατέκτησαν με αγώνα και αίμα οι φυλακισμένοι ( έκτιση ολόκληρης ποινής χωρίς ευεργετικά μέτρα , καταδίκη με τρομονόμο σε ισόβια τουλάχιστον 20 χρόνια χωρίς δικαίωμα απόλυσης υπό όρους , κατάργηση αδειών και ημιελεύθερης διαβίωσης , κατάργηση μεροκάματων , περιορισμός επικοινωνίας , 23 ώρες το 24ωρο στα κελιά και μια ώρα ατομικός προαυλισμός κ.α. ) . Επίσης στο συγκεκριμένο καθεστώς εγκλεισμού θα οδηγούνται και όσοι κρατούμενοι είναι απείθαρχοι και ανυπότακτοι στις άλλες φυλακές .                                                                                                       
Στην ουσία πρόκειται για μια φυλακή μέσα στη φυλακή . Με αυτό τον τρόπο το κράτος επιχειρεί να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να φανερώσει το πρόσωπο του εκδικητή τιμωρού σε όσους αντιστέκονται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό . Τα κελιά τύπου Γ’ θα πλανιούνται σα φάντασμα πάνω από κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι , είτε αυτό είναι εκτός των τειχών , μιας και το κράτος έχει αποδείξει την ικανότητά του να φυλακίζει αγωνιστές με τρομονόμους , είτε είναι εντός των τειχών , καθώς η όποια αγωνιστική διάθεση των φυλακισμένων θα απειλείται με τη μεταγωγή τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας . Επιπλέον η επίσημη θεσμοθέτηση της ρουφιανιάς στοχεύει στη διάκριση των έγκλειστων αφού όποιος κρατούμενος συνεργαστεί για την εξάρθρωση «τρομοκρατών» θα του αναγνωρίζονται ελαφρυντικά . Έτσι στοχεύεται το τσάκισμα των κινητοποιήσεων μέσα στα κάτεργα , οι οποίες χαρακτηρίζονται από μαζικότητα και ενότητα των φυλακισμένων .

Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας ενισχύουν το θεσμικό οπλοστάσιο του κράτους στα πλαίσια της κτηνώδους καταστολής, μια περίοδο που εντείνεται όλο και περισσότερο η επίθεση κατά του εσωτερικού εχθρού , η οποία αντανακλάται πάνω σε στημένες δίκες από την αντιτρομοκρατική , σε εφόδους στα σπίτια αναρχικών , στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και στη καταστολή κάθε μορφής αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Από τη πλευρά μας καμιά μορφή εγκλεισμού δεν είναι ανεκτή , γνωρίζοντας τη βαθειά ταξικότητα της δικαιοσύνης πολεμάμε για να γκρεμίσουμε τα κάγκελα της κάθε φυλακής , οι φωνές μας να διαπεράσουν τους τοίχους και να ενωθούν με αυτές των φυλακισμένων αγωνιστών για το τσάκισμα των σχεδίων του κράτους , για να μην αφήσουμε τις ιαχές από τα λευκά κελιά του Στάμχαιμ , τη νεκρική σιγή από τα υπόγεια του Κορυδαλλού και το αιματοβαμμένο έδαφος του Γκουαντάναμο να βρουν στέγη στα σύγχρονα κρεματόρια της Δημ(ι)οκρατίας .

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

Κατάληψη κελί /Ηγουμενίτσα, Σύντροφοι-σες /Γιάννενα, αναρχικοί-ες – αλληλέγγυοι-ες /Πρέβεζα, Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου, Αυτόνομη κίνηση Βαλβείου /Μεσολόγγι, αναρχική συλλογικότητα της εφημερίδας Γκιλοτίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: