ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση σχετικά με τη χαφιεδική δραστηριότητα των εντεταλμένων δημοσιοκάφρων που συσπειρώνονται πίσω από την τοπική παρασιτική καθεστωτική συμμορία που καταστρέφει την κοινωνία και το πάρκο Αγρινίου.





Ανακοίνωση σχετικά με τη χαφιεδική δραστηριότητα των εντεταλμένων δημοσιοκάφρων που συσπειρώνονται πίσω από την τοπική παρασιτική καθεστωτική συμμορία που καταστρέφει την κοινωνία και το πάρκο Αγρινίου.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 η εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" του Δημήτρη Μπακή, δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της φωτογραφία αγωνιζόμενων ενάντια στη καταστροφή του πάρκου του Αγρινίου από το Δήμο, τα τσιράκια του και τους εργολάβους, τη στιγμή που εμποδίζουν τις μπουλντόζες να ξεριζώσουν δέντρα και θάμνους του πάρκου. Ο συνήθης εκβιασμός των καθεστωτικών μπράβων περί έκθεσης και στιγματισμού αγωνιζόμενων ανθρώπων που σκοπό έχει να προκαλέσει το φόβο απέναντι στο τέρας της (παρα)κρατικής καταστολής βλέπουμε να τοποθετείται το ίδιο χυδαία από τους αχυράνθρωπους της τοπικής καθεστωτικής κλίκας -που λυμαίνεται συνολικά το δημόσιο πλούτο μέσα σε ένα καθεστώς περιφράξεων, αποκλεισμών και εκμετάλλευσης- με αφορμή την υπόθεση του πάρκου Αγρινίου. Ο διαχωρισμός που επιχειρεί στους αγωνιζόμενους προσδιορίζοντας πολιτικά δύο εκ των εικονιζόμενων ως αντιεξουσιαστές (οι ίδιοι δηλώνουν ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ) αλλά και οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις εναντίων και των υπόλοιπων που δέχονται για μια ακόμη φορά από το συγκεκριμένο φερέφωνο του Δήμου ευθεία απειλή και στοχοποίηση μέσα από το απαξιωτικό και προβοκατόρικο άρθρο του, προετοιμάζει επικοινωνιακά το έδαφος για διώξεις απέναντι σε όσους αντιστέκονται στο διαστροφικό έργο του Δήμου που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση ενός από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους του Αγρινίου. Μπροστά στις οδηγίες της κεντρικής εξουσίας για απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία πλαστών ισοζυγίων, καταστρέφεται ό,τι μπορεί να θεωρηθεί πεδίο εκμετάλλευσης από Κράτος και Κεφάλαιο, συκοφαντείται και διαβάλλεται κάθε άτομο ή συλλογικότητα που αντιστέκεται, ως το ολοκληρωτικό τσάκισμά τους. Η ανάπλαση του κεφαλαίου θα προχωρήσει ισοπεδώνοντας ό,τι βρεθεί στο δρόμο της. 

Αξίζει να δούμε πως αυτή η τοπική καθεστωτική συμμορία η οποία όλα τα προηγούμενα αρκετά χρόνια έχει μετατρέψει την πόλη σε μια άσχημη τσιμεντούπολη, αφιλόξενη και πολεοδομικά επιτηρούμενη καθώς και τα φαγοπότια με το δημόσιο χρήμα (τα επικαλούνται και οι ίδιοι στις μεταξύ τους κόντρες πχ. προμήθειες για το πετρέλαιο κλπ), ο σταδιακός (μέσα στα χρόνια) σχηματισμός μιας λυκοσυμμαχίας αλληλένδετων και αλληλοσυμπληρούμενων συμφερόντων και παρασιτικών εξουσιαστικών αποβρασμάτων (μπάτσοι, δικαστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι, εκκλησία κ.α) είναι το κύριο κίνητρο της επίθεσης και του μένους τους απέναντι στους αντιστεκόμενους. Καθώς δεν υπερασπίζονται απλά την προώθηση των έργων ανάπλασης αλλά το ίδιο τους το σπίτι, δηλαδή την παρασιτική κλίκα που είναι ο κυρίαρχος της πολίτικης, οικονομικής, εμπορικής (νόμιμης και παράνομης), κοινωνικής ζωής. Έτσι και για την κοινωνία το ζήτημα της ανάπλασης του πάρκου Αγρινίου ανάγεται σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα και δεν περιορίζεται απλά στην υπεράσπιση κάποιων δέντρων. Έχει γίνει σαφές (και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο) ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι πόλεμος με όσους σκάβουν το λάκκο της κοινωνίας και με τα τσιράκια τους. Ένας φασισμός που δεν είναι άλλος από τον (νεοφιλελεύθερο) κεφαλαιοκρατικό. 

Το τρίπτυχο Εξουσία (κεντρική- τοπική- δικαστική) - Εργολάβοι - Δημοσιογράφοι αποτελεί κανόνα σε κάθε έργο προκειμένου να καταπολεμηθούν οι όποιες κοινωνικές αντιστάσεις και να υλοποιηθεί ευκολότερα. Η διαπλοκή και η αυθαιρεσία σε όλο τους το μεγαλείο. Το κέρδος οικοδομεί τις σχέσεις  μεταξύ αυτών των πλευρών σε ένα πολυεπίπεδο συσχετισμό που θα επιχειρήσει να ισοπεδώσει με οποιοδήποτε τρόπο, οτιδήποτε και οποιονδήποτε βρεθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς του.

Τη δημοσιογραφία τους, τους την επιστρέφουμε. Στην επίθεση που ξεκίνησε τόσο μέσω της εφημερίδας του, όσο και άμεσα (τραμπουκισμοί σε 70χρονη αγωνιζόμενη και απειλές τύπου παρακράτους σε αναρχικούς αγωνιστές, πάντα μέσα από τις γραμμές των μπάτσων), απαντάμε: Κύριε Μπακή μπες στην ουρά πίσω από ΚΡΑΤΟΣ - ΜΠΑΤΣΟΥΣ - ΔΙΚΑΣΤΕΣ - ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ - ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ - ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, (αν και το έχεις ήδη κάνει). Η διαδρομή μας μέσα στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες είναι η αντίστασή μας απέναντι στην καταστολή απ' όπου κι αν προέρχεται . 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Αναρχική Συλλογικότητα της Εφημερίδας "ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ"





Δεν υπάρχουν σχόλια: