ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Το εκφυλισμένο ΚΚΕ στον ακροφιλελεύθερο πυρήνα των πιο αδίστακτων εργολάβων, αυτών που εκτελούν τον Αχελώο ...

Εκτροπή του Αχελώου. 
Το κοινό όραμα του εκφυλισμένου ΚΚΕ 
με τους εργολάβους και το Κράτος


 

Ζώντας σε ένα εκφυλισμένο πολιτικό σύμπαν, οι κωματικοί αξιωματούχοι της ηγεσίας του ΚΚΕ, για πολλοστή φορά σπρώχνονται με την πλευρά αδίστακτων (στην κυριολεξία) εργολάβων και πολιτικών της κυριαρχίας..
Στην υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου αναλαμβάνουν να επανεντάξουν το έργο της εκτροπής στις Fast Track προτεραιότητες του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου.

Επισκέφθηκε ο κωματικός αρχιαξιωματούχος του ΚΚΕ, ο Κουτσούμπας, τη Θεσσαλία και ζήτησε από τα ακροδεξιά ανδρείκελα  που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα, μέσω του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου, να προχωρήσει το έργο της εκτροπής του Αχελώου, γιατί το ΚΚΕ είχε “πάντα αυτή την ‘άποψη” αλλά και γιατί η εκτροπή του Αχελώου αποτελεί πηγή πλουτισμού(;;;;) για τους δεκάδες ψηφοφόρους του ΚΚΕ που ζουν στο θεσσαλικό κάμπο. 

Η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα 10/12 και ο Κουτσούμπας συναντήθηκε με πλήθος αστικό ταϊσμένων επιστημόνων, όπως τους Συνεργαζόμενους Επιστημονικούς Φορείς Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, οι οποίοι συνθετουν την απαιτούμενη  ηθική νομιμοποίηση και αντικαθιστούν εκβιαστικά το κοινωνικό επιχείρημα(που δεν υπάρχει) υπέρ  της εκτροπής του ποταμού. Επιστήμονες που συνηθίζουν να σαλιαρίζουν με τη μεγαλοπρεπή αγέλη των εργολάβων και να μην αφήνουν όρθιο τίποτε.


 Η ίδια μεθοδολογία με  τις ομοούσιες παρακρατικές ομάδες χρησιμοποιούνται ανάλογα και σε άλλα έργα με αντικείμενο την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εν τέλει την καταστροφή της Φύσης, των δημόσιων χώρων,κλπ.

 Επίσης η ηγεσία του ΚΚΕ  συναντήθηκε με εκπροσώπους των αστών αρχι“προλετάριων” από το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς και με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Ελλάδας με τους οποίους θα μοιραστεί τo άγχος για την επικερδή για αυτούς καταστροφή του Αχελώου.

Άγχος που εξυπηρετεί την ολοκλήρωση της εκτροπής, την εκ νέου χρηματοδότηση εργολάβων για την συνέχιση του έργου, την οριστική καταστροφή του Αχελώου αλλά και την πλήρη εξασφάλιση της εκμετάλλευσης των αγροτών της Θεσσαλίας,  που θα πληρώσουν στους ιδιώτες  την όποια πρόσβαση στο νερό μετά και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των ποταμών που έχει στην διαχείριση της. .

Η εκφυλισμένη ηγεσία του ΚΚΕ πατρονάρει για άλλη μία φορά τους σχεδιασμούς της κυριαρχίας , εμπλέκεται στην υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου, όχι για να σταματήσει τα αρπακτικά του Κεφαλαίου να διαλύσουν φυσικές περιοχές και τοπικές κοινωνίες και να οξύνουν την εκμετάλευση απλών παραγωγών-αγροτών, αλλά αντίθετα να συμπληρώσει, να επιταχύνει τις καταστροφικές άκρο φιλελεύθερες πολιτικές που εκμεταλλεύονται φυσικούς πόρους, ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες, για να γεμίζουν τα ατομικά/εταιρικά τους τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Η σπουδή της εκφυλισμένης ηγεσίας του ΚΚΕ συμπληρώνει τις μεθοδεύσεις του Κράτους που θέλει να τελειώνει σύντομα την εκτροπή του Αχελώου, για να έχει έτοιμο το σετάκι της πώλησης της ΔΕΗ και της εκμετάλλευσης των νερών που θα έχει να κάνει (και) με τη Θεσσαλία, αλλά και την ενίσχυση των νερών του λεκανοπεδίου της Αττικής, ιδιωτικοποιημένων και αυτών..

Το  ΚΚΕ αντιλαμβάνεται  το έργο της εκτροπής του Αχελώου στα στενά ιδιοτελή  όρια των ηγετικών στελεχών της ,  με τα ψηφοθηρικά λογύδρια περί διαχείρισης νερών και αγροτικών καλλιεργειών που όμως,  έχουν ήδη   τελειώσει (ΚΑΠ, μειωμένες παραγωγές-εξαγωγές-τιμές αγροτικών προϊόντων, έλεγχος υδάτινης εκμετάλλευσης κλπ), επαναφέροντας επιχειρήματα προηγούμενων ετών όπου οι ΠασοκοΝΔκοΚΚΕδες πρόεδροι και στελέχη συνεταιρισμών κυριαρχούσαν στον κάμπο,  εκβιάζοντας με επιδοτήσεις(πλαστές ή όχι), υποσχέσεις κλπ  τους αγρότες.. 

Το κλίμα αυτό αναπαράγει το ΚΚΕ  παλεύοντας  όλες τις κινήσεις αντίστασης κατά της καταστροφικής επέλασης του Κράτους και του Κεφαλαίου(προς το παρόν «εργολαβικού κεφαλαίου»),  που λυμαίνονται τόσο τον Αχελώο όσο και την ευρύτερη περιοχή και ενθαρρύνοντας συμμαχίες και ανταλλάγματα απο το Κεφάλαιο, ενάντια στον Αχελώο και υπέρ των πολιτικών/εργολάβων και της (όποιας) εκμετάλλευσης των αγροτών.

 Η επίσκεψη απο το κωμα του  KKE(στον 902 όχι TV που πούλησαν  αλλά στο gr!) : http://www.902.gr/eidisi/politiki/32988/synantisi-toy-d-koytsoympa-me-epistimonikoys-foreis-gia-tin-ektropi-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια: