ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αντιφασιστική καμπάνια αντίστασης και αλληλεγγύης στις γειτονίες (Καλοκαίρι 2013)



ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ!

Διαίρει και Βασίλευε.

Η τέχνη του διαχωρισμού των απόκληρων αυτού του κόσμου οι οποίοι έχουν κοινό ταξικό συμφέρον να γκρεμίσουν την τυραννία τους, είναι παλιά και δοκιμασμένη συνταγή από την πλευρά της εξουσίας. Οι αγρότες των επιδοτήσεων εναντίον των τεμπέληδων δημόσιων υπαλλήλων, επίορκοι εναντίον ευσυνείδητων, ντόπιοι εναντίον ¨ξένων¨, απεργοί εναντίον αυτών που έχουν δικαίωμα να δουλέψουν, τρομοκράτες (παλιά κομμουνιστές σήμερα αναρχικοί) εναντίον της δημοκρατίας και η λίστα δεν έχει τέλος. Πρέπει να εμπεδωθεί από την πλευρά των φτωχών η πλαστή εικόνα οποιουδήποτε φανταστικού εχθρού, αλλά άμεσα ορατού, προκειμένου να αποκρύβει ο κύριος υπεύθυνος των συνθηκών εξαθλίωσης που έχουν επιβάλλει στην κοινωνία το κράτος και τα αφεντικά. Όλοι εναντίον όλων, και υπεράνω όλων – στο απυρόβλητο - το κράτος της εκμετάλλευσης της καταπίεσης και της καταστολής. Προέχει η σωτήρια του έθνους και της οικονομίας.

Στην υπηρεσία αυτού του σκοπού συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΜΕ, πολιτικοί από όλο το φάσμα της κυν-οβουλευτικής και όχι μόνο συμμορίας. Τελευταία μάλιστα ξέθαψαν από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας αυτούς τους οποίους πολύ σωστά ο λαός έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φασίστες, γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες και δοσίλογους. Το ¨μαζί τα φάγαμε¨ ενός άλλου φασίστα, δεν διαφέρει και πολύ από το ¨για όλα φταίνε οι μετανάστες¨ και ιδιαίτερα οι σκουρόχρωμοι, οι οποίοι βρωμίζουν και τον τόπο. Καθώς και τα δυο αποσκοπούν στο να κατασκευάσουν έναν ορατό εχθρό για όλους αυτούς που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται προς όφελος των αφεντικών τα οποία προβάλλονται ως σωτήρες – επενδυτές.

Για αυτό το λόγο η χρυσή αυγή είναι συνοδοιπόροι και συνένοχοί τους. Ή ακόμα καλύτερα είναι κομμάτι αναπόσπαστο αυτών που για χρόνια ρημάζουν τον τόπο, λεηλατούν και εξοντώνουν τη φύση και την κοινωνία. Το λέμε ξεκάθαρα, η ψήφος στους εχθρούς της ελευθερίας στάζει ανθρώπινο αίμα. Και εχθροί της ελευθερίας δεν είναι μόνο τα ασπόνδυλα της χρυσής αυγής αλλά και αυτοί που για χρόνια καλλιεργούν (εκλογικές) αυταπάτες και λένε συνειδητά ψέματα στην κοινωνία για να την κρατούν στο γύψο, ενώ τη σέρνουν χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και άμυνας απέναντι στους δολοφόνους των ΜΑΤ.


Η Απάντηση είναι η Αλληλεγγύη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όσοι θίγονται πολλαπλά από το δούρειο ίππο της κρίσης, των μνημονίων κλπ. δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απολύτως από τα κώματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τύπου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κλπ. καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι πετσοκόβουν και απομονώνουν τους αγώνες ως το τελικό ξεφούσκωμά τους και ποτέ το αντίθετο, παρότι μιλούν για ταξική ενότητα και λοιπά ηχηρά. Δεν έχουν, όχι απλά τη βούληση αλλά ούτε και τη θέληση να συγκρουστούν ουσιαστικά με τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον κοινωνικό πλούτο.

Στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχουν ούτε σωσίβια, ούτε σωτήρες. Στον πραγματικό κόσμο κυριαρχεί η βία και η βαρβαρότητα, ο νόμος της ζούγκλας δηλαδή το δίκιο του ισχυροτέρου. Και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να καταστραφεί ή να ανατραπεί.

Σε αντίθεση με όλο αυτό το δημοκρατικοφανές θεσμικό χωνευτήρι, των διεφθαρμένων πολιτικών, των πουλημένων συνδικαλιστών, του καρτέλ των δικαστών και των μπάτσων σωματεμπόρων και εμπόρων όπλων και ναρκωτικών, που απολαμβάνει διαχρονικά και την ευλογία της ελληνορθόδοξης εκκλησιάς – κτηματομεσίτη. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πραγματικά πρόβλημα και θέλουν να αντισταθούν θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία για τους νέους αγώνες που θα ΄ρθουν πλέον μόνο μέσα από την αυτό-οργανωση και την αλληλεγγύη. Να κατασκευάσουν δηλαδή οι ίδιοι και στα μέτρα τους τα νέα οχήματα αδιάλλακτου και ανυποχώρητου αγώνα που θα μας οδηγήσουν στην ανατροπή του ολοκληρωτισμού σε κάτι το ανθρωπινότερο από το σήμερα και το χτες.

Ας πέσουν οι φρούδες ελπίδες περί ειρηνικής μετάβασης που καλλιεργούν οι λαοπλάνοι. Tα αφεντικά θα υπερασπιστούν τον κόσμο τους με τη βία και τα όπλα, ήδη το κάνουν, το έχουν κάνει και στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν ειδικοί του αγώνα που πρέπει να ακολουθήσουμε και να εμπιστευτούμε, ας θαφτούν μια για πάντα τα κώματα και η διαμεσολάβηση και ας αναδυθούν στη θέση τους τα νέα οχήματα αγώνα σε ένα ψηφιδωτό συλλογικών κοινωνικών αντιστάσεων για την Ισότητα, την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων.


Μέσα από Λαϊκές Συνελεύσεις αγώνα και αυτοδιεύθυνσης σε κάθε γειτονιά,

Ταξικά Σωματεία Βάσης με αντιεραρχικές ανοιχτές διαδικασίες,

Δομές Άμεσης Κοινωνικής Δικαιοσύνης που φλερτάρουν με την ανομία (πχ ομάδες επανασύνδεσης ηλ. ρεύματος κ.α.)

Πολιτικές Ομάδες , Συλλογικότητες και Συνελεύσεις κοινωνικής παρέμβασης και δράσης,

Πολιτικούς – Κοινωνικούς Χώρους αυτοοργάνωσης και αντίστασης, Καταλήψεις, Αυτοδιαχειριζόμενα Στέκια,

Ακηδεμόνευτα Εγχειρήματα Αντιπληροφόρησης και Δράσης,

Κολεκτιβοποίηση και Συνεταιρισμό της Παραγωγής σύμφωνα με τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες και τη ζήτηση του εμπορίου και της σύγχρονης (μετα-)βιομηχανικής κοινωνίας που καταστρέφει τη φύση,

Αυτοοργάνωση Εγχειρημάτων Πρόνοιας για όλους ανεξαιρέτως (στέγη, τροφή, ένδυση, περίθαλψη, μόρφωση, πολιτισμό κ.α.), 

Αυτοοργάνωση της Περιφρούρησης απέναντι σε φασιστικές επιθέσεις και τις επιθέσεις της αστυνομίας.

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ.



(Αντιφασιστική καμπάνια αντίστασης και αλληλεγγύης στις γειτονίες, Καλοκαίρι 2013)


Αντιφασίστες-τριες / Αγρίνιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: