ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, 10 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!


Η συνεχιζόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου σε όλη την κοινωνία και τη φύση την παρούσα στιγμή, συναγωνίζεται με το παρακράτος (βλ. Χ.Α.) για την πιο φασίζουσα κατεύθυνση που πρέπει να επιβάλλουν. Η ταύτιση απόψεων αλλά και των πρακτικών που χρησιμοποιούν φανερώνει και την ίδια πολιτική μήτρα που γεννά και αναπαράγει , το φαινόμενο του ολοκληρωτισμού πάνω σε όλο το φάσμα των κοινωνικών εκφράσεων. Αυτή, δεν είναι άλλη από την εξουσία και αυτούς που την υπηρετούν.

Πολιτική και οικονομική με μέσο τον καπιταλισμό, έχουν μετατρέψει σε ένα απέραντο σφαγείο , την εργασία , την υγεία , την εκπαίδευση , την στέγη , τα αυτονόητα -για την επιβίωση  του ανθρώπου σήμερα. Αλλά και το νερό, τον ήλιο, τη γη, τον αέρα, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον αδίστακτο και ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Είναι λοιπόν σίγουρο ότι οι αγώνες και οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτούς, βρίσκονται στο κέντρο του στόχαστρου  που σημαδεύει όλη την κοινωνία. Έτσι καθόλου δεν μας παραξενεύει η ερώτηση του τοπικού βουλευτή της Χ.Α. όσον αφορά την ύπαρξη της κατάληψης apertus στο Αγρίνιο. Εμπλουτισμένη βέβαια με τις σχετικές καταγγελίες για ναρκωτικά, κέντρα ανομίας, όπλα, συμμορίες που λυμαίνονται την πόλη, και ό,τι άλλο μπορεί να φοβίσει τον σαστισμένο από τα μνημόνια πολίτη, η έστω να αποτελέσει τα απαραίτητα προσχήματα. Σε πλήρη εναρμόνιση με αυτή τη γραμμή οι γνωστοί τοπικοί δημοσιο-κάφροι και οι παρατρεχάμενοι.

Το χορό βέβαια άνοιξε το ίδιο το κράτος πριν λίγο καιρό με μηνύσεις σε 4 ανθρώπους ως άτομα που ¨σχετίζονται¨ με την κατάληψη. Η όλη αυτή ενορχήστρωση δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό για τη σχέση κράτους – παρακράτους και τους σκοπούς που και οι δύο επιδιώκουν. Δηλαδή να λυγίσουν τους χώρους και τους ανθρώπους που αντιστέκονται.

Η κατάληψη Apertus λειτούργει ως Ανοιχτός Χώρος, προσβάσιμος σε όλους 3 χρόνια , με εκδηλώσεις πολιτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα οι οποίες ανακοινώνονται μέσω αφισών και κειμένων ή άλλους τρόπους (ραδιόφωνο), σε όλη την πόλη του Αγρινίου. Ενώ ταυτόχρονα η ίδια η υπόστασή της, αποτελεί πρόταγμα αυτο-οργάνωσης και αγώνα μέσα σε μια καθημερινότητα άγριας επιβολής και εκμετάλλευσης.

Όσο λοιπόν και αν προσπαθούν να ποινικοποιήσουν χώρους αντίστασης και αγώνα αλλά και να στοχοποιήσουν αγωνιστές και αντιστεκόμενους θα βρίσκουν μπροστά τους όλους αυτούς και αυτές  που δε δέχτηκαν στο όνομα της εθνικής ανάγκης να σκύψουν το κεφάλι απέναντι σε κρατικούς και παρακρατικούς φασίστες. Η καταστολή που εφαρμόζουν θα μας βρίσκει όλους μαζί απέναντι τους σε όλα τα μέτωπα αγώνα που εκδηλώνονται.


Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την αδιαφορία.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ενάντια στους φασιστές ντόπιους-ξένους κρατικούς-παρακρατικούς
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Ενάντια στην παράδοση των ζωών μας στον εξευτελισμό και τον ολοκληρωτισμό
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ



Απρίλης 2013
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, Αγρίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: