ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37 σε όλες τις καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και αγωνιζόμενους ανθρώπους.





ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

σε όλες τις καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και αγωνιζόμενους ανθρώπους.


Το πρωί της 15-1-2013, περίπου στις 12:00μμ, δυνάμεις της κρατικής καταστολής (ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, Ασφαλίτες) εισβάλουν στην κατάληψη ΛΚ 37, η οποία, τα τελευταία 25 χρόνια αποτελεί ένα ορατό σημείο αντίστασης και αγώνα μέσα στην κοινωνία.

Τα ένστολα σκυλιά των αφεντικών εισβάλουν σπάζοντας τις πόρτες στο χώρο της κατάληψης και προσαγάγουν 16 συντρόφους και συντρόφισσες. Μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Η έρευνα των μπάτσων στο χώρο της κατάληψης δεν βρίσκει τίποτε ενοχοποιητικό και οι μπάτσοι αποχωρούν άπραγοι.

Καθ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης αλληλέγγυοι, γείτονες και κόσμος αποδοκιμάζει τους μπάτσους και φωνάζει συνθήματα υπέρ της κατάληψης και των συντρόφων που μετά από ώρα αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία. Έξω από τη ΓΑΔΑ 250-300 άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης. Στις 5 το απόγευμα πραγματοποιείται ανακατάληψη του χώρου από συντρόφους.

Η προσπάθεια καταστολής των καταλήψεων, των αυτοοργανωμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και εγχειρημάτων που έχει ξεκινήσει, δείχνει ξεκάθαρα το φόβο της εξουσίας, κράτους και κεφαλαίου, απέναντι σε αυτούς που έχουν μάθει να αγωνίζονται χωρίς να διαπραγματεύονται και συνδιαλέγονται σε τίποτα από τον αγώνα τους. Οι κινήσεις αυτές παρά το θεαματικό του όλου πράγματος και τις φανφάρες για το τέλος της ανομίας, δεν πείθουν κανέναν, ούτε καν τους ιδίους τους ομοεδρούς τους και αυτό γιατί γνωρίζουν καλά ότι οι χώροι ανομίας βρίσκονται στις τράπεζες και στα υπουργεία και όχι στους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις. Εστίες αντίστασης αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης με συνεχή συμμετοχή και παρουσία στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες αλλά και πολιτιστικά δρώμενα, συλλογικές κουζίνες, έμφαση στην αλληλοβοήθεια και τη δημιουργία αντιφασιστικών μετώπων με γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η όλη αυτή δυναμική αποτελεί φόβητρο για την εξουσία, μιας και οι δρόμοι που ανοίγουν για την κοινωνία, απομονώνουν τα κάθε λογής αφεντικά, καταπιεστές και  διαμεσολαβητές γραφειοκράτες και δημιουργεί, μέσα στην κοινωνία ρήγματα απελευθέρωσης που μπορούν να γκρεμίσουν τον ολοκληρωτισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Το 2008 έδειξε περίτρανα ότι μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας υιοθέτησαν και χρησιμοποίησαν πρακτικές και κινήσεις του ευρύτερου αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο φόβος για ενδυνάμωση αυτών των κινήσεων σε μια επικείμενη κοινωνική εξέγερση είναι αυτό που όπως αποδείχτηκε δεν γίνεται να ελεγχτεί ή να κατασταλεί οδηγώντας σε ανεπιθύμητες για την πολιτική και οικονομική εξουσία καταστάσεις.
Η τελευταία μεγαλειώδες πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που έγινε στην Αθήνα καθώς και οι δεκάδες κινήσεις συμπαράστασης σε όλες τις μεγάλες πόλεις και όχι μόνο (πορείες, μικροφωνικές, μοίρασμα κειμένων, καταλήψεις ραδιοσταθμών κα.), αποδεικνύει ότι η τρομοκρατία της εξουσίας σε τίποτα δεν επηρεάζει τον αγώνα αντίθετα βλέπουμε ότι αυτός ενισχύεται.
Όσον αφορά το κομμάτι της θεσμικής αριστεράς, άξια του ρόλου της τόσα χρόνια, έσπευσε να δηλώσει υποταγή και να δώσει ακατάληπτες συνομοσιολογικές ερμηνείες για το ζήτημα της βίας.

Η Villa Amalias, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ, οι ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 98fm, η κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, το στέκι XANADU στην Ξάνθη και η αναρχική κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, αποτελούν αναχώματα στην επίθεση του κράτους και των αφεντικών και στο νέο σφαγείο που πάνε να στήσουν για όλους.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΑΝΑΡΧΙΑ!




Γενάρης 2013
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: