ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ



 Να Βάλουμε Φωτιά στον Κοινωνικό Χειμώνα.

Το σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο συνέλευση αναρχικών από τη γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Ελλάδας πάνω στο ζήτημα της οργάνωσης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν σύντροφοι από την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πάτρα (αναρχική ομάδα δυσήνιος ίππος) καθώς και η συλλογικότητα της αναρχικής εφημερίδας γκιλοτίνα ενώ στηρίζονταν και από συντρόφους από τα Γιάννενα.

Όλοι οι σύντροφοι αναγνώρισαν τη σημασία της προσπάθειας για την οργάνωση του αναρχικού κινήματος καθώς και ότι στη σημερινή πολιτική - κοινωνική και οικονομική συγκυρία η οργάνωση των αναρχικών αποτελεί μια αναγκαιότητα για τον αγώνα.

Τελικά, ως οργανωτική δομή του εγχειρήματος προκρίθηκε η συνέλευση μέσα από την οποία θα αποφασίζονται κεντρικά όλα τα ζητήματα που την αφορούν. Και μίνιμουμ πολιτική συμφωνία η ανάδειξη του προτάγματος: ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, μέσα από τη σύνθεση - συνεισφορά όλων των αναρχικών και των αναρχικών συλλογικοτήτων σε αυτή την κοινή προσπάθεια, με κατεύθυνση την όξυνση, τη γενίκευση και τη σκλήρυνση της αναρχικής πολιτικής-κοινωνικής δράσης στο φόντο της ολομέτωπης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία. 

Θέλουμε να φτιάξουμε μια διακριτή πολιτική δομή - ειδική αναρχική οργάνωση, μέσα από τη σύνθεση όλων των αναρχικών, σε διαλεκτική με το κοινωνικό κίνημα, την κοινωνία και τους αγώνες. Κομμάτι του ευρύτερου ανατρεπτικού κοινωνικού και ταξικού κινήματος.

Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και καλούμε τους αναρχικούς συντρόφους και αναρχικές συλλογικότητες από την περιοχή της δυτικής Ελλάδας στη συνέχεια της διαδικασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοέμβρη και ώρα 16:00μμ, στο Αγρίνιο. (Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, Αγρίνιο / Θ. Δασκαλοπούλου Ά πάροδος 3).

Εκεί θα πραγματοποιηθεί και η συζήτηση της πρότασης για τη διοργάνωση αναρχικής πορείας σε κάποια πόλη της Δυτικής Ελλάδας.

ΥΓ: Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε κάθε σύντροφο, από όποια περιοχή, θέλει να το παρακολουθήσει.  
ΥΓ2: Το κάλεσμα υπογράφεται από όσους συμφώνησαν στο τελικό πλαίσιο της συνέλευσης


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

(Συλλογικότητα της αναρχικής εφημερίδας "Γκιλοτίνα", σύντροφοι-ισες από τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι)


 


Σημείωση από το διαχειριστή:

1. Το προηγούμενο κάλεσμα βρίσκεται εδώ:  http://leguilotine.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

2. Κάτω δεξιά στη σελίδα υπάρχει η ενότητα: ¨ΑΡΧΕΙΟ¨, εκεί θα βρείτε τη θεματική: ¨Ας ξεκινήσει η συζήτηση πάνω στο ζήτημα της οργάνωσης των αναρχικών¨, εκεί υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα κείμενα που αφορούν αυτή τη συζήτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: