ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα για συνέλευση αναρχικών από τη γεωγραφική περιοχή της Ηπείρου/Δυτικής Ελλάδας.



Κάλεσμα
  Ζητήματα οργάνωσης και σύνθεσης των αναρχικών της Ηπείρου/Δυτικής Ελλάδας

Να Βάλουμε Φωτιά στον Κοινωνικό Χειμώνα.

Το κάλεσμα αφορά τη διοργάνωση συνέλευσης αναρχικών από τη γεωγραφική περιοχή της Ηπείρου/Δυτικής Ελλάδας.

Δεν αμφισβητούμε ότι η σημερινή (μάλλον και  χθεσινή) συγκυρία βρίσκει το χώρο των αναρχικών με πολλές πολιτικές διαφορές που τελικά σχηματοποιούν τον χώρο των αναρχικών. Οι κοινωνικά αποκλεισμένοι μας θέτουν προ των ευθυνών μας, είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουμε. Η αισθητή απουσία ενός αυτό-οργανωμένου, αδιαμεσολάβητου και ακηδεμόνευτου κοινωνικού και πολιτικού κινήματος από τη μεριά των καταπιεσμένων καταδεικνύει διαρκώς ότι τα όρια του α/α χώρου είναι ανοιχτά, δηλαδή ικανά μαζί με τους αποκλεισμένους και τους εξαθλιωμένους  να ανοίξει νέα μέτωπα σύγκρουσης, κοινωνικά πεδία παρέμβασης έτσι ώστε να απαντήσει οργανωτικά με ολομέτωπη επίθεση στο κράτος και στο κεφάλαιο.
Η σημερινή πραγματικότητα, δυστυχώς, ορίζεται από την Κρατική Βία με σκοπό τον ασφυκτικό κοινωνικό έλεγχο και από τους  μηχανισμούς του Κεφαλαίου που οδηγούν στην εξαθλίωση μεγάλα κοινωνικά κομμάτια. Ορίζεται από την εφαρμογή δολοφονικών πολιτικών επιλογών προς την κοινωνία, την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση της εξουσίας του αστικού κράτους/δημοκρατίας χρησιμοποιώντας το δεκανίκι του φασισμού για την ενδοταξική βία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Από τις χαώδεις διαφορές των πολλών με τους λίγους και εκλεκτούς του συστήματος που μπορούν να διαχειρίζονται πλούτο, εργασία-παραγωγή,  παιδεία, εξουσία-κοινωνικό έλεγχο.
Αυτό πρέπει να ανατραπεί, ο αγώνας ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο είναι σήμερα ζωτικής σημασίας για όλους μας. Κρίνουμε αυτή την αναγκαιότητα κεφαλαιώδη στον αγώνα, που πρέπει να διεξαχθεί πάνω στους όρους που σήμερα θέτει το ίδιο το μέγεθος της Κρατικής Βίας.
Καλούμε όλους τους αναρχικούς/ες της περιοχής (Ήπειρος/Δυτική Ελλάδα) καθώς και όλες τις αναρχικές συλλογικότητες σε συνέλευση αναρχικών (πάνω στο ζήτημα της οργάνωσης και σύνθεσης),  που μπορεί να δώσει έναν κοινό αγώνα αφενός με κατεύθυνση την σκλήρυνση της στάσης μας απέναντι στο Κράτος και στο Κεφάλαιο και αφετέρου τη διείσδυση στην κοινωνία που ούτως ή άλλως αποτελεί και το πεδίο εφαρμογής των πολιτικών σχεδιασμών της κρατικής βίας, αλλά και πεδίο εφαρμογής των δικών μας οργανωτικών προτάσεων και δομών μέχρι την γενικευμένη αυτοδιαχείρισή της.
 Το ζήτημα τίθενται σε μάλλον γενικές γραμμές για να μπορούν να συνδιαμορφωθούν από κοινού μιας και το κάλεσμα στέκεται στην αναγκαιότητα της ανάπτυξης του αγώνα  μέσα από την σύνθεση των αναρχικών και των συλλογικοτήτων που σχηματοποιούν τον χώρο των αναρχικών και όχι τόσο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει ή δεν πρέπει να πάρει αυτός ο αγώνας, αλλά κυρίως μέσα από τις οργανωτικές προτάσεις ως προς την αναρχική παρέμβαση στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
Η συνέλευση προτείνεται να πραγματοποιηθεί στο διήμερο 13 - 14 Οκτωβρίου, ημέρες Σάββατο και Κυριακή, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Αγρίνιο (οδός Δασκαλοπούλου 1η πάροδος). Ως εναλλακτική ημερομηνία προτείνεται το 3ο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. 
Για επικοινωνία: le_guillotine@hotmail.com
 
Την πρώτη ημέρα και ώρα 5:00μμ μπορεί να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση πολιτικών τοποθετήσεων με σκοπό την αμοιβαία γνωριμία των συντρόφων και των συλλογικοτήτων καθώς και προσεγγίσεις συγκεκριμένα πάνω στο ζήτημα της οργάνωσης και της δράσης. 
Τη δεύτερη μέρα η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στην πιθανότητα διοργάνωσης μιας κεντρικής δράσης από κοινού σε κάποια πόλη της Ηπείρου ή της Δυτικής Ελλάδας. Από τις 11:00πμ έως 16:00μμ και (αν χρειαστεί) τις 21:00 το βράδυ.

ΥΓ: Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε κάθε σύντροφο, από όποια περιοχή, θέλει να το παρακολουθήσει.  

Συλλογικότητα της αναρχικής εφημερίδας "Γκιλοτίνα" / σύντροφοι-ισες από τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: