ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΥΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ. ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ. ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΥΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ.   

ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ.   

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! 



Ενημέρωση από Αγρίνιο - συγκεντρωτικό δράσεων




Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012: 
Πραγματοποιείται κάλεσμα από τη συνέλευση της πλατείας με τη συμμετοχή 100 περίπου ατόμων. Εκεί σύντροφοι αναρτούν πανό με το σύνθημα ¨ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ (Α)¨ Γίνεται παρέμβαση με σπρέι σε καταστήματα τραπεζών και άλλων πολυεθνικών πέριξ της πλατείας ενώ λίγο αργότερα ομάδα 10 περίπου ατόμων επιτίθεται φραστικά και εκδιώκει από το σημείο 2 μηχανές της ομάδας αηΔΙ.ΑΣ.  Στη συνέχεια ακολουθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012: ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, εξωκοινοβουλευτική αριστερά, φορείς κ.α. καλούν συγκέντρωση στην πλατεία δημοκρατίας. Τελικά το ΠΑΜΕ (200 άτομα περίπου) πραγματοποιεί τη συγκέντρωση του εκτός πλατείας σε παρακείμενο πεζόδρομο, θέλοντας προφανώς να αποφύγει τη συνάντηση με ανθρώπους έξω από το κοπάδι.
Η συγκέντρωση των αριστερών και άλλων ανέντακτων ανθρώπων πραγματοποιείται κανονικά στην πλατεία αριθμώντας 100 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων και 15 σύντροφοι από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο με το πανό που έγραφε: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ (Α).
Μετά την ολοκλήρωση της πομπής του ΠΑΜΕ και το κάψιμο ομοιωμάτων (sic) των αρχηγών των κομμάτων του ¨μαύρου μετώπου¨ ολοκληρώθηκε η παρέμβαση τους στην πόλη και σειρά είχαν τα ουζερί. Ο συγκεντρωμένος κόσμος στην πλατεία είχε μειωθεί αλλά εξακολουθούσε να παραμένει εκεί το μεγαλύτερο κομμάτι των διαδηλωτών.
Τότε ομάδα 25 περίπου ατόμων χωρίς κουκούλες ή άλλο ¨εξοπλισμό¨ κατευθύνθηκε στα γραφεία του υφυπουργού Μωραΐτη και τα κατέστρεψε πετώντας έπιπλα και άλλα αντικείμενα από το παράθυρο στο δρόμο.
Η ομάδα αυτή των ατόμων στη συνέχεια ενώθηκε και με άλλους διαδηλωτές στην πλατεία και παρέμεινε εκεί για πάνω από μια ώρα φωνάζοντας συνθήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπάτσοι όταν έφτασαν αντίκρισαν μικρά παιδία (αλλά και μεγάλα) να χαριεντίζονται και να τραβούν φωτογραφίες, με τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, τα πορτραίτα του υπουργού και την καρέκλα του.
Το σύνθημα ¨νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός¨ δονούσε την ατμόσφαιρα…
Ύστερα όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι, περίπου 50+ άτομα, αποχώρισαν συντεταγμένα.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012: ομάδα 50 περίπου εξεγερμένων πραγματοποιεί επιθέσεις σε τράπεζες, ενεχυροδανειστήριο και τα γραφεία του ΛΑΟΣ στην πλατεία δημοκρατίας. Ενώ καίγεται και η ελληνική σημαία στο κέντρο της πλατείας. Κατά την αποχώρηση τους προξενούνται φθορές στο ταχυδρομείο της πόλης, αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ. και σε κατάστημα ρούχων που ανήκει σε γνωστό φασιστοειδές που επανειλημμένα έχει συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με πληροφορίες και όχι μόνο. Η επίθεση, λίγο αργότερα, των αστυνομικών δυνάμεων απαντήθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ ενώ οδοφράγματα στήθηκαν ως την περιοχή του δημοτικού πάρκου Αγρινίου (απόσταση περίπου 800m).


Το μένος ορισμένων ενάντια στα τάγματα ασφαλείας της δημοκρατίας είναι γεγονός που πηγάζει από τους καθημερινούς εξευτελισμούς, τους ελέγχους και την αυξημένη καταστολή. Είχαμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν για το ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:  «Η αστυνομία του Αγρινίου, με αυτή τη στάση, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Θα βρει μπροστά της όλους μαζί αυτούς που μεμονωμένα προσπαθεί να επιδείξει τον θρασύδειλο τσαμπουκά της, να εξευτελίσει, να τρομοκρατήσει, να καταστείλει… Αν δεν αρκούν οι εκατοντάδες νεολαίοι που συλλήβδην και ισοπεδωτικά τους αποκαλούν γουρούνια και δολοφόνους και δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν στους δρόμους, τότε θα αναγκαστούν να δεχτούν την οργή του κόσμου που οι ίδιοι προκαλούν.»   
Σήμερα συμπληρώνουμε, ότι εμείς έχουμε κάνει την πολιτική επιλογή να στηρίξουμε, να σταθούμε μαζί και δίπλα σε όποιον εξεγείρεται ενάντια στο καθεστώς και συγκρούεται με το στρατό κατοχής. Γνωρίζοντας, ότι η εξέγερση εμπεριέχει όλα εκείνα τα κοινωνικά κομμάτια που βιώνουν την εκμετάλλευση, τον αποκλεισμό και την καταπίεση, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κοινωνικής ομάδας, παλεύουμε ώστε να συναντηθεί η οργή με την αλληλεγγύη. Έτσι ως αναρχικοί – αντιεξουσιαστές  είμαστε υπερήφανοι κάθε φόρα που σμίγουμε με την άγρια νεολαία, με τις εξεγερμένες μάζες των υποπρολετάριων και των (μικρο)παραβατικών, με τους «καθώς πρέπει» μεσήλικες που άφησαν τον καναπέ και έπιασαν τις πέτρες, με τους βάνδαλους, τους πλιατσικολόγους, τους μπαχαλάκηδες, τους «προβοκάτορες», τους ¨αλήτες¨ της κουκούλας, αυτούς που παρεισφρέουν, τον «εσωτερικό εχθρό»… ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΛΑΟΣ!

Για τα γεγονότα της Κυριακής και της Δευτέρας, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι η αστυνομική δύναμη της Α.Δ. Ακαρνανίας ήταν εξαιρετικά ελλιπής διότι οι μόνιμες διμοιρίες και άλλοι μπάτσοι σταλθήκαν στην Αθήνα για να συνεισφέρουν στο μακέλεμα των εξεγερμένων αδελφών μας στο σύνταγμα, πράγμα που δίνει στις παραπάνω δράσεις ξεχωριστό νόημα και αξία.
Την επόμενη μέρα μπάτσοι εισβάλουν σε σπίτι συντρόφου με σκοπό τη σύλληψη του με την αυτόφωρη διαδικασία, αφού κάνουν το σπίτι φύλλο και φτερό φεύγουν άπραγοι. Ενώ ψευδή δημοσιεύματα στοχοποιούν συγκεκριμένο κόσμο βάση της πολιτικής τοποθέτησης και δράσης του κάνοντας λόγο για εντάλματα, συλλήψεις και σχηματισμό δικογραφιών. ¨Σύλληψη 26χρονου¨ που αργότερα έγινε ¨26χρονος που αναζητείται¨ ανακοινώνεται και από τη σελίδα της αστυνομίας, πράγμα αναληθές. Φαίνεται πως τα σαΐνια της ασφάλειας Αγρινίου κάπου έμπλεξαν τα μπούτια τους και τα έκαναν θάλασσα, μάλλον δε δένει το γλυκό.
Εμείς από την έως τώρα πληροφόρηση μας (19/2/2012) ενημερώνουμε πως δεν αναζητείται ή έχει συλληφθεί κανείς, επίσης ότι η εισαγγελία διέψευσε τα πάντα σχετικά με εντάλματα, δικογραφίες, διώξεις, κτλ.
«Αναπάντητο» παραμένει το γεγονός σχετικά με την εισβολή των γουρουνιών στο σπίτι συντρόφου.
Πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι…
Όλα συνεχίζονται…

Υ.Γ.  ¨ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ¨ ήταν η απάντηση που πήρε ο αρχιματάς από μαγαζάτορα που πριν από λίγο είχαν προκληθεί φθορές στο αυτοκίνητο του, ανάλογη αντιμετώπιση είχαν οι μπάτσοι από διάφορο κόσμο που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια: