ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Για τη σύλληψη της αναρχικής Λήδας Σοφιανού στην απεργιακή διαδήλωση της 23ης Φλεβάρη


Ο αγώνας για τη γη και την ελευθερία διεξάγεται παντού και πάντα η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Για μια ακόμη φορά μια τεραστία σε όγκο απεργιακή διαδήλωση, στην Αθήνα, δέχτηκε τη λυσσαλέα επιχείρηση καταστολής από την αστυνομία, που δε δίστασε να πνίξει στα χημικά τους διαδηλωτές. Στόχος ήταν φυσικά να διαλυθεί η πορεία και να ¨καθαρίσει¨ η πλατειά συντάγματος από τον κόσμο, που όμως και παρά τις δολοφονικές επιδρομές των ματ και Διας αντιστάθηκε σθεναρά και επιδίωκε να παραμείνει μπροστά από τη βουλή.

Από τις επιθέσεις της αστυνομίας στο πλήθος διάφορα μπλοκ της πορείας διαλύθηκαν ενώ διαδηλωτές κυνηγηθήκαν με αποτέλεσμα τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις.

Σε ένα τέτοιο περιστατικό αστυνομικής τρομοκρατίας συνελήφθει η συντρόφισσα Λήδα Σ. η οποία συμμετείχε στην πορεία με το μπλοκ της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης κυψέλης / πατησιών.

Από τα μέτωπα των κοινών μας αγώνων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο της συντρόφισσας καθώς και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες της απεργιακής πορείας της 23ης Φλεβάρη.

 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΗΣ 23ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

 
Σύντροφοι-συντρόφισσες της Λήδας Σοφιανού, από το Αγρίνιο

 (ακολουθεί το κείμενο αλληλεγγύης των συντρόφων της Λήδας Σ. από την Αθήνα)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρησαν τους δρόμους της Αθήνας την ημέρα της γενικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη και πορεύτηκαν προς τη Βουλή, αψηφώντας την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Σε μια κοινωνία η οποία καθημερινά συνθλίβεται στα γρανάζια της ολοένα εντατικότερης εκμετάλλευσης που επιβάλλουν το κράτος και τα αφεντικά με όχημα το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αποφασιστικότητα χιλιάδων διαδηλωτών να πορευτούν προς τη Βουλή αποτυπώνει την άρνηση στην υποταγή και το φόβο που θέλει να εμπνεύσει η εξουσία. Τα μπλοκ των αναρχικών-αντιεξουσιαστών, των ταξικών σωματείων βάσης, των συνελεύσεων γειτονιάς, των κοινωνικών αντιστάσεων ενάντια στις αυξήσεις κ.α. στέλνουν το μήνυμα της συλλογικοποίησης και της αυτοοργάνωσης των κοινωνικών αγώνων από τα κάτω, κόντρα στη διαμεσολάβηση, την κομματική χειραγώγηση και την ταξική συνθηκολόγηση των εργατοπατέρων. Στη μαχητικότητα των διαδηλωτών που πολιορκούν τη Βουλή και στην επιμονή όσων παρέμεναν για ώρες στο Σύνταγμα αντιμέτωποι με τον αστυνομικό στρατό αποτυπώνεται η πεποίθηση ότι τα αφεντικά δεν είναι ακλόνητα, ότι είναι ο καιρός της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης.

Η πορεία δέχτηκε σχεδόν από το ξεκίνημά της αστυνομικές επιθέσεις, με στόχο να απομαζικοποιηθεί. Κατά την είσοδο πολλών μπλοκ στην πλατεία Συντάγματος, οι επιθέσεις αυτές έγιναν λυσσαλέες, με δολοφονικές ρίψεις δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να κυνηγηθούν διαδηλωτές, να γίνουν δεκάδες τραυματισμοί, προσαγωγές και συλλήψεις, σε μια επιχείρηση τρομοκρατίας ώστε να διαλυθεί η πορεία και να μην υπάρχει συγκροτημένη, μαζική παρουσία μπροστά στη Βουλή. Ανάμεσα στα μπλοκ που χτυπήθηκαν και διαλύθηκαν μόλις έφτασαν στο Σύνταγμα από την οδό Σταδίου ήταν και αυτό της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων. Ένα μεγάλο μέρος διαδηλωτών απωθήθηκε βίαια στον οδό Ερμού, ενώ κάποιοι από αυτούς περικυκλώθηκαν από δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και χτυπήθηκαν στην οδό Νίκης, μπροστά στην είσοδο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Εκεί συνελήφθη η συντρόφισσα Λήδα Σοφιανού, η οποία συμμετείχε στην πορεία με το μπλοκ της Συνέλευσης Κυψέλης / Πατησίων. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ την έριξαν στο έδαφος, σέρνοντάς την προς το υπουργείο οικονομικών, και προσπάθησαν να στήσουν σε βάρος της σκευωρία ώστε να την παγιδεύσουν με εξοντωτικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, άρπαξαν την τσάντα της, η οποία περιείχε κείμενα της Συνέλευσης και επιχείρησαν να τοποθετήσουν μέσα σε αυτήν άλλη τσάντα με μολότοφ που κρατούσαν οι ίδιοι. Η συντρόφισσα αντέδρασε άμεσα, καταγγέλλοντας στους παριστάμενους διαδηλωτές και περαστικούς την αρπαγή της τσάντας της και την προσπάθεια ενοχοποίησής της, και για αυτό το λόγο αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ άρχισαν να την χτυπούν και να την απειλούν ώστε να καταφέρουν να τη φιμώσουν. Αυτή η προσπάθεια της αστυνομίας συνεχίστηκε και εντός της στοάς του υπουργείου όπου την απομόνωσαν. Παρά τα χτυπήματα που δεχόταν, η συντρόφισσα συνέχισε να καταγγέλλει σε υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί τη μεθόδευση που στηνόταν σε βάρος της, και έτσι κατάφερε να αποτρέψει τη σκευωρία με τις μολότοφ. Στη ΓΑΔΑ που μεταφέρθηκε μετά από αρκετή ώρα, επινοήθηκε νέο ευφάνταστο αστυνομικό σενάριο, με σκοπό να δικαιολογηθεί η σύλληψη και η δίωξή της. Εκεί της παρουσίασαν για πρώτη φορά ένα ξύλο και της ανακοίνωσαν ότι θα κατηγορηθεί ότι το κρατούσε στα χέρια και ότι με αυτό χτύπησε αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Επιπλέον της ασκήθηκε δίωξη με τον «κουκουλονόμο» προκειμένου οι κατηγορίες να λάβουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Η Λ. Σοφιανού και εφτά ακόμη συλληφθέντες των κινητοποιήσεων της 23ης Φλεβάρη οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή την Πέμπτη 24/2, ενώ ο ένατος συλληφθέντας παρέμενε στο νοσοκομείο τραυματισμένος από την αστυνομία. Αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της «διατάραξης κοινής ειρήνης», της «απόπειρας σωματικής βλάβης», της «οπλοφορίας - οπλοκατοχής» και το κακούργημα του «κουκουλονόμου», η Λήδα πήρε προθεσμία για να παρουσιαστεί ενώπιον ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων το Σάββατο, 26 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί, μαζί με δύο ακόμη συλληφθέντες της πορείας που αντιμετωπίζουν παρεμφερείς κατηγορίες. Οι συλληφθέντες που βαρύνονται με πλημμελήματα, ανάμεσά τους και ανήλικοι, πήραν προθεσμία για την Παρασκευή 25/2.Μέχρι τότε όλοι παραμένουν κρατούμενοι στην Ασφάλεια.

Η συντρόφισσά μας που συμμετείχε στην απεργιακή πορεία της 23ης Φλεβάρη, κρατώντας το πανό της Συνέλευσης της Κυψέλης, με το σύνθημα «ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», δεν είναι μόνη απέναντι στην κρατική καταστολή! Μέσα από τη 15ετή δραστηριοποίησή της στον αναρχικό κοινωνικό αγώνα, με συμμετοχή σε μαθητικές και εργατικές κινητοποιήσεις, σε αγώνες αλληλεγγύης σε διωκόμενους αγωνιστές, σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε αναρχικές κινηματικές διαδικασίες, σε πρωτοβουλίες υπεράσπισης της φύσης και των δημόσιων χώρων, σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε ελευθεριακές καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σε αντιεξουσιαστικές εκδόσεις, έχει συνεισφέρει με τη συντροφικότητα, το πάθος και τη δημιουργικότητά της στον πλούτο της αυτοοργανωμένης κοινωνικής αντίστασης. Σε αυτή τη διαδρομή μέσα στο συλλογικό αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας έχει συναντηθεί με χιλιάδες αγωνιζόμενους ανθρώπους και έχει βρεθεί ξανά στο στόχαστρο του κράτους, διωκόμενη για την αγωνιστική της δράση.

Δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στην κατασταλτική μεθόδευση σε βάρος της με πλαστές αστυνομικές καταθέσεις και δήθεν πειστήρια που εμφανίζονται στην Ασφάλεια!

Με τη σφοδρή καταστολή της απεργιακής διαδήλωσης, τις συλλήψεις και τις κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών το κράτος επιχειρεί την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στους δρόμους και τον εκφοβισμό της κοινωνίας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 23ης ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ, 9 π.μ.


Σύντροφοι-συντρόφισσες της Λήδας Σοφιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: