ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

Την Τετάρτη 14-10-20 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα δίκη σε βάρος του αγωνιστή Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου από στελέχη της εταιρίας Ανδρομέδα στα δικαστήρια Ηγουμενίτσας.

Ο Χρήστος δικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης έπειτα από μήνυση υπαλλήλου της εταιρίας – αδελφού στελέχους της που επίσης είχε μηνύσει το σύντροφο για εξύβριση και απειλή, πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί.

Το δικαστήριο παρότι γνώριζε ότι αυτές οι μηνύσεις σε βάρος του Χρήστου κατατέθηκαν όλες μετά τις καταγγελίες του για την εγκληματική δραστηριότητα της εταιρίας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία και με σκοπό τη φίμωση και την ηθική και οικονομική του εξόντωση επέλεξε να στηριχτεί σε απόσπασμα από μη νόμιμο αποδεικτικό υλικό (μήνυμα sms) που ο Χρήστος απέστειλε προσωπικά σε στέλεχος της εταιρίας και πουθενά αλλού, προκειμένου να καταδικάσει το σύντροφο, κλείνοντας το μάτι στους εγκληματίες της Ανδρομέδας που διοχετεύουν καρκίνο στη θάλασσα και το τραπέζι των καταναλωτών.

Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε περίτρανα πως χωρίς την αρωγή του κράτους και των θεσμών του που όταν χρειάζεται κουρελιάζουν ακόμα και τους δικούς νόμους δεν θα ήταν δυνατή η σε τέτοιο εύρος και σφοδρότητα λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος και η εξαπάτηση των πολιτών. Δεν θα μπορούσαν καθίκια όπως τα στελέχη της Ανδρομέδας και παρασιτικές δομές του (διεθνούς) κεφαλαίου να κακοποιούν με τέτοιο τρόπο τη φύση και την κοινωνία.

Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε περίτρανα πως η δικαιοσύνη στέκει μακριά από τα έδρανα των δικαστικών αιθουσών, στο πλάι της αγωνιζόμενης κοινωνίας.

Επόμενο ραντεβού 20 Νοέμβρη 2020 στα δικαστήρια Ηγουμενίτσας όπου ο Χρήστος δικάζεται για τις αναρτήσεις του στα social media όπου καταγγέλλει με αποδείξεις τα εγκλήματα της εταιρίας Ανδρομέδα. Η εταιρία σε μήνυση της ζητάει ποινή 3 μηνών για κάθε ανάρτηση. Σε σύνολο 108 αναρτήσεων ο σύντροφος φέρεται να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 27 ετών.

 

Υ.Γ. Σχετικά με την παρουσία αλληλέγγυου κόσμου στο χώρο των δικαστηρίων αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάλλειμα της δίκης η αστυνομία προέβει σε ελέγχους τόσο των αλληλέγγυων όσο και των μαρτύρων υπεράσπισης αλλά και του ίδιου του Χρήστου όπως και της μητέρας του, ανοίγοντας τις τσάντες τους και ψάχνοντας προσωπικά αντικείμενα και χαρτιά της δικογραφίας. Ενώ τα έμμισθα κοπρόσκυλα της εταιρίας που σε κάθε δίκη έρχονται κατά δεκάδες δεν υποβλήθηκαν σε απολύτως κανένα έλεγχο. Στην αίθουσα του δικαστηρίου και ενώ οι υπάλληλοι της εταιρίας ξεπερνούσαν τους 10 οι μπάτσοι κατευθύνθηκαν στο μοναδικό σύντροφο που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα λέγοντας του ότι πρέπει να βγει έξω λόγο covid. Στο άκουσμα δε της απόφασης και ενώ ο Χρήστος είπε αρνούμαι να συναινέσω σε αυτήν την παρωδία, αρνούμαι να καταθέσω έφεση οι μπάτσοι τον έπιασαν αμέσως και του είπαν ότι χωρίς έφεση θα κρατηθεί για την έκτιση της ποινής. Χρειάστηκε η παρέμβαση του δικηγόρου για να υπενθυμίσει ότι η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Τελικά όταν τα πράγματα ηρέμησαν αποφασίστηκε να κατατεθεί έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: