ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΕΛΑΚΑΤΟΥ



Μετά την ευρεία κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου στη φύση και την κοινωνία με τις καταγγελίες του σε βάρος της ρυπογόνου βιομηχανίας της ιχθυοκαλλιέργειας που απειλεί την υγεία των ανθρώπων και τη βιωσιμότητα των θαλασσών, έρχεται και η δικαστική δικαίωση να αναγνωρίσει και να επιβεβαιώσει με το σκεπτικό της τις καταγγελίες του σε όλη τους την έκταση.  

Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο αναγνώρισε ως αληθείς τις καταγγελίες περί χρήσης φορμόλης ως αντιπαρασιτικό στα ψάρια, τη χρήση τοξικών χρωμάτων στα δίχτυα των κλωβών, τη λειτουργία παράνομων πλυντηρίων για τα δίχτυα στην ακτή, την παράνομη εισαγωγή στις ελληνικές θάλασσες του ξενικού είδους ¨red seabream¨ από τα νερά του ειρηνικού και την πώλησή του ως φαγκρί μεσογείου, τη χρήση αντιαρπακτικών διχτυών για πουλιά (μεταναστευτικά και της περιοχής) όπου παγιδεύονται και πεθαίνουν, τη ρίψη άρρωστων και νεκρών ψαριών στη θάλασσα και τη λειτουργία μονάδων μέσα σε περιοχές ¨Natura¨. Ως εκ τούτου απέρριψε την αγωγή του 1.023.420,64 ευρώ της εταιρίας Ανδρομέδα για συκοφαντική δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη καθώς και τη φυλάκιση 2 ετών που ζητούσε παράλληλα με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε νέα δημοσίευση. Αξίζει να αναφερθεί ένα ακόμα ψέμα της εταιρίας, όπως προέκυψε από τους ισολογισμούς που προσκομίστηκαν για τον Αύγουστο 2017 που εξετάζονταν, όχι μόνο δεν εμφάνιζε ζημία όπως ισχυρίζονταν αλλά κέρδη του ύψους 53,92%.  

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του Χρήστου και του αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης και της κοινωνίας από τις πολυεθνικές και τα καθάρματα του κεφαλαίου που με την αρωγή του κράτους και των διεφθαρμένων κυβερνήσεων λεηλατούν τη φύση και την κοινωνία και χωρίς κανένα δισταγμό σερβίρουν καρκίνο στο πιάτο των καταναλωτών στο βωμό του κέρδους. 

Παρά την συγκυριακή θετική δικαστική κρίση εξαιτίας της τεράστιας κοινωνικής νομιμοποίησης του αγώνα του Χρήστου δεν μπορούμε να αφήσουμε κατά μέρους το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια όλοι γνώριζαν και όλοι τηρούσαν σιγή ιχθύος για τα εγκλήματα των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας.  Λιμενικό, αστυνομία, εισαγγελείς, περιβαλλοντικοί φορείς, γνώριζαν και έκαναν τα στραβά μάτια όπως και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων λεηλασίας της φύσης και της κοινωνίας που σε συνεργασία με τα καθάρματα του πολιτικού καθεστώτος διατηρούν στο ακέραιο τις τεράστιες ευθύνες τους καθώς και τις ευθύνες του κράτους καθεαυτού. 

Με την αδιάλλακτη αγωνιστική στάση και την αλληλεγγύη καταφέραμε ως κοινωνία μια μεγάλη νίκη απέναντι σε αδίστακτους δολοφόνους της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, αναγκάζοντας ακόμα και τα δικαστήρια να αναγνωρίσουν το δίκιο μας. Αυτή η νίκη αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στο κοινωνικό οπλοστάσιο για τους αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Επίσης αποτελεί ορόσημο για τον αγώνα του Χρήστου που συνεχίζεται καθώς έχει να αντιμετωπίσει και άλλα δικαστήρια σε βάρος του από την Ανδρομέδα και στελέχη της. 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΟΠΟΥ ΞΕΣΠΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ  

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: