ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ / 31-3-2020

Οι αγώνες και οι αγωνιστές δεν φιμώνονται και δεν καταστέλλονται ούτε με εκδικητικές μεταγωγές ούτε λυγίζουν με την απομόνωση και την πρακτική των λευκών κελιών (stamhaim). 

Η πρακτική της κοινωνικής απαξίωσης και της διαβολής από την πλευρά της εξουσίας προς τους αγωνιστές πέφτει στο κενό μιας και η δύναμη και η συνέπεια των ανθρώπων αυτών δεν αφήνει κανένα περιθώριο να κηλιδωθούν από τέτοιες ρουφιανιές.  

Στο παρελθόν επιχείρησαν ακόμα και τη φυσική εξόντωσή τους. Η επίθεση και το μαχαίρωμα στο Νίκο Μαζιώτη μετά από πολυήμερη απεργία πείνας όταν επέστρεψε στο κελί του ήταν μια κίνηση του κράτους και της εξουσίας να τελειώσει μια και καλή με ένα μέτωπο αγώνα που καθημερινά τους πονά και τους ξεφτιλίζει με τον ανυποχώρητο χαρακτήρα του. 

Η συμμετοχή και η όξυνση του αγώνα των φυλακισμένων για αποσυμφόρηση και αξιοπρεπείς συνθήκες  από τα μέλη του επαναστατικού αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη φόβισε τόσο πολύ το κράτος που αποφάσισε τις βίαιες μεταγωγές τους σε Θήβα (20-3-2020) και Δομοκό (25-3-2020) αντίστοιχα, προς αποφυγή ταραχών και εξεγέρσεων. 

Αυτοί, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό ή ντροπή να κρατούν ένα παιδί 6 χρονών όμηρο, μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, τόσο για να προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν πληροφορίες αλλά και με αυτό τον τρόπο να εκδικηθούν τον επαναστατικό αγώνα δεν θα διστάσουν να προσπαθήσουν να θάψουν ζωντανούς αυτούς που τολμούν  και σηκώνουν το ανάστημά τους μπροστά στην κάθε εξουσία πολιτική  και οικονομική. 

Τα καθάρματα του κράτους και του κεφαλαίου εν μέσω φόβου και τρόμου (πανδημία) θέλουν να λύσουν τα ανοιχτά ζητήματα τους με τη δικαιολογία της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. 

Αυτοί που εν μέσω παντοκρατορίας του καπιταλισμού δεν μπορούν να φτιάξουν γάντια και μάσκες, δωρεάν για όλο το λαό, λες και είναι άλυτο μυστήριο η παραγωγή τους, δεν ντρέπονται να λένε ότι υπάρχει έλλειψη ενώ θησαυρίζουν ως άλλοι μαυραγορίτες πουλώντας αντισηπτικά και μάσκες σε 100σταπλάσιες τιμές. Επενδύουν στο φόβο και την καταστολή γνωρίζοντας τις μικρές αντιδράσεις που θα έχουν από μια κοινωνία ήδη κουρασμένη από δεκαετίες μνημονίων και οικονομικής αφαίμαξης που αυτή τη στιγμή βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ενώ τα βασικά κοινωνικά αγαθά ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κατοικία πρέπει να υπάρχουν δωρεάν για όλους τρομάζουν και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί κάποιοι να τα διεκδικήσουν και ανακοινώνουν μόνο εκπτώσεις στα τιμολόγια και υπό ειδικές περιπτώσεις αναστολή πλειστηριασμών. 

Όλο αυτό φανερώνει τον αδίστακτο χαρακτήρα τους που προκειμένου να προστατεύσουν τον άγιο καπιταλισμό τους είναι ικανοί να αφήνουν να πεθαίνει κόσμος ενώ αυτοί θα βεβαιώνουν πρόστιμα των 150 ευρώ αν δεν τηρήσεις τα διαγγέλματα τους. 

Πιο ύπουλο από τον κορονοϊό είναι το κράτος και το κεφάλαιο που από τώρα έχει ξεκινήσει την κλάψα και τον πρόλογο για τα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστούν να πάρουν με το πέρας της πανδημίας.  Αυτά είναι τα χειρότερα που έρχονται για όλους και προσπαθούν να μας προετοιμάσουν έτσι ώστε να το δεχτούμε ως αναγκαίο. 

Σκαρφίζονται τα πιο απίθανα ψέμματα περί ελλείψεων σε βασικά αγαθά ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η παραγωγή -γεωργική, κτηνοτροφική, ενέργειας, ειδών πρώτης ανάγκης είναι πάντα από τις βιομηχανίες καλυμμένη τουλάχιστον για 2 χρόνια. Τα είδη που καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια είναι πολλαπλάσια των αναγκών αλλά καταστρέφονται για τη διατήρηση της οικονομικής τους υπερκερδοφορίας, έτσι ώστε η ζήτηση να είναι μεγαλύτερη από τα διαθέσιμα προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κλειδωμένοι κάδοι σκουπιδιών πίσω από τα σουπερμάρκετ όπου καταλήγουν τα προϊόντα που πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους. 

Στον κοινωνικό και ταξικό αγώνα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οπισθοχώρησης, την ώρα που  κράτος και κεφάλαιο μας δείχνει τα δόντια του όταν θα γυρίσεις την πλάτη θα σε κατασπαράξει. Ακονίζουμε τα νύχια και το μυαλό μας για τη συνέχιση του αγώνα για την αναρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα και έξω από τις φυλακές. 

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ 

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ 

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: