ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση για το δικαστήριο του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου στης 7/2/20


Στις 7/2/20 στα δικαστήρια Ηγουμενίτσας εκδικάστηκε ακόμα μια μήνυση της εταιρίας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και των υπαλλήλων της κατά του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου. Η μήνυση αφορούσε εξύβριση, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση και εκβιασμό. Μια ακόμα δίωξη από μια σειρά διώξεων που έχει κάνει η εταιρία κατά του πρώην εργαζομένου μετά τις καταγγελίες του για χρήση καρκινογόνων χημικών (φορμόλη, βαριά χρώματα). 

Στο δικαστήριο υπήρχαν από την πλευρά της εταιρίας περίπου 50 άτομα, κατώτερα στελέχη αλλά και διευθυντές ενώ υπήρχε και μεγάλη δύναμη από μπάτσους και ασφαλίτες. 10 αλληλέγγυοι, στη συγκέντρωση που καλούνταν, ήταν αρκετοί για να κινητοποιήσουν τη μισή αστυνομική δύναμη της Ηγουμενίτσας. Το κλίμα ήταν εχθρικό τόσο από την πλευρά της εταιρίας όσο και από την πλευρά των μπάτσων χωρίς να πτοήσει το ηθικό των αλληλέγγυων στο ελάχιστο. Να τονίσουμε ακόμα και την προκλητική στάση των δυο δικηγόρων της Ανδρομέδας που καθ΄ όλη τη διάρκεια του δικαστηρίου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εις βάρος τους επεισόδιο τόσο από το διωκόμενο σύντροφο αλλά και από τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν εκεί. 

Ξεκινώντας η διαδικασία η δικηγόρος υπεράσπισης Χρύσα Πετσιμέρη κατέθεσε σειρά ενστάσεων όσο αφορούσε τη μη καταβολή παραβόλων από την εταιρία για τις μηνύσεις που έκανε αλλά και κατά των κατηγοριών που δεν στέκονταν δικαστικά σύμφωνα με αυτά που η εταιρία ισχυρίζονταν. Το δικαστήριο διέκοψε περίπου 20 λεπτά και όταν ξεκίνησε έκανε δεκτές όλες τις ενστάσεις και κήρυξε τον κατηγορούμενο ΑΘΩΟ για όλες τις κατηγορίες. Έτσι έσβησαν τα χαμόγελα των ανθρώπων της εταιρίας αλλά και των δυο ταραγμένων δικηγόρων της που μπέρδευαν τα χαρτιά, τα κινητά, τις τσάντες τους και τα λόγια τους. 

Η Πόπη Πουρσανίδου εργαζόμενη στην Ανδρομέδα μετά την απόφαση φώναζε σε έξαλλη κατάσταση στο Χρήστο αλλά και στους αλληλέγγυους ¨μας απειλείτε και μας βρίζετε και σας αθωώνουν ψυχάκηδες, ε παλιοψυχάκηδες¨. Η Πόπη είχε καταθέσει παλιότερα και αυτή μήνυση για τις ίδιες κατηγορίες αλλά και για απειλή απαγωγής κατά του συντρόφου, για τις οποίες ο σύντροφος καταδικάστηκε μετά από μία παρωδία δίκη σε 4 μήνες με 3ετη αναστολή. Αυτή η ποινή αρχικά ήταν 10 χρόνια, 7 κατά συγχώνευση  χωρίς αναστολή για 2 πλημμελήματα. Στον Άρειο πάγο που έγινε προσφυγή για κακοδικία ο σύντροφος δικαιώθηκε, έγινε η επανάληψη της δίκης και δικάστηκε από 10 χρόνια σε 4 μήνες. 

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ρόλο της δικαιοσύνης και πως λειτουργεί. Τόσο η κοινωνική πίεση όσο και η δημοσιότητα της υπόθεσης κατάφερε τους δικαστικούς να λειτουργούν με απόλυτη τυπικότητα θέλοντας να μην υποστούν σε δυσμένεια λόγο εξόφθαλμων παραβάσεων του ποινικού κώδικα και της δικαστικής λειτουργίας. 
Στης 13 Μάρτη 2020 στα δικαστήρια Ηγουμενίτσας θα εκδικαστεί μια ακόμα μήνυση από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ για τις δημοσιεύσεις του συντρόφου στο διαδίκτυο που αφορούν το έγκλημα που διαπράττει στη θάλασσα και τους ανθρώπους με ρύπανση του περιβάλλοντος με τόνους καρκινογόνων χημικών. 

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ 

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: