ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση του ολικού αρνητή στράτευσης Γιώργου ΘεοφανίδηΣτις 21/9/2014 δέχτηκα τηλ. από το στρατολογικό γραφείο που απλά μου ανακοίνωσε τη χρόνια ανυποταξία μου από τον κρατικό μηχανισμό , τον στρατό. Σαν συνέχεια στα μέσα του Δεκέμβρη η αστυνομία με ενημέρωσε μέσω τηλεφώνου ότι έχει έρθει χαρτί καταταγής στις αρχές Ιανουαρίου και ότι υποχρεούμαι να καταταγώ στην Αυλώνα. 

Σαν ολικός αρνητής στράτευσης και πάλι δεν παρουσιάστηκα και απαξίωσα επίσης το επόμενο τηλεφώνημα που δέχτηκα από την ασφάλεια περί ανυποταξίας. 

Το θέμα δεν έμεινε εκεί... Η ασφάλεια με μπροστάρη γνωστό ασφαλίτη (που στο παρελθόν λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων και δράσεων με “τίμησε” με καθημερινές εξακριβώσεις) με αναζήτησε στο πατρικό μου σπίτι τολμώντας στο τέλος να απειλήσει τη μητέρα μου με βίαιη προσαγωγή, εφόσον δεν τους έλεγε πού μένω.


ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 

Τον Σεπτέμβρη του 2010, ο υπουργός εθνικής άμυνας Βενιζέλος περνάει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση (Ν.3883/2010,ΦΕΚ Α 167/24.9.2010) με την οποία καταργείται η ποινή της επιβολής πρόσθετης στρατιωτικής θητείας για τους ανυπότακτους και αντικαθίσταται με την επιβολή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ. 

Δηλαδή ο προηγούμενος νόμος μετατρέπει την ανυποταξία από κακούργημα σε πλημμέλημα και αυτόφωρο διαρκές αδίκημα και ο νέος του 2010 έρχεται συμπληρωματικά να επιβληθεί με πρόστιμο 6.000 ευρώ . Επειδή η ανυποταξία είναι διαρκές “αδίκημα¨ οι αρνητές στράτευσης ή θα περάσουν από στρατοδικείο (πώς γίνεται ο στρατός να δικάζει πολίτες άραγε?) η θα τους επιβληθεί το προστιμο των 6.000 ευρώ λίγους μήνες μετά την μη παρουσίασή τους για κατάταξη και την ανακύρηξή τους ως ανυπότακτους.


Εκτός από την οικονομική εξόντωση έρχεται και η κοινωνική – φυσική εξόντωση στο καρνέ της κρατικής καταστολής. Με την ίδια νομοθεσία, κάθε φορά που αλλάζει ο στρατός σειρά ,πολύ πιθανόν η αστυνομία μπορεί να σε συλλάβει στο σπίτι σου, στον δρόμο, ακόμα και στον εργασιακό χώρο με αποτέλεσμα (ειδικά σε μικρές πόλεις ) να είσαι δακτυλοδεικτούμενος (εφόσον κανείς δεν ξέρει γιατί σε συλλαμβάνουν και σου περνούν βραχιολάκια), να μην μπορείς να βρεις δουλειά, ή και να σε απολύσουν αν έχεις (ειδικά τώρα που βρίσκεις με το ζόρι).

Αυτές οι ενέργειες γίνονται για να αποδυναμώσουν το αντιμιλιταριστικό κίνημα και ειδικά τώρα που αυτές οι εποχές μυρίζουν μπαρούτι... Μπαρούτι από τους επεκτατικούς πολέμους που γίνονται γύρω μας (και ο ελληνικός στρατός συμμετέχει βέβαια με πολλούς τρόπους). 

Μπαρούτι από τους εμφυλίους που καθοδηγουν τα κράτη και οι καπιταλιστές , που καταλήγουν σε αιματοβαμμένα κρεματόρια που μυρίζουν χρήμα και πετρέλαιο.

Μπαρούτι για τις ερχόμενες λαϊκές εξεγέρσεις που και πάλι θα αποπειραθεί να καταπνίξει η αστυνομία και ο στρατός . 

Σαν αναρχικός προλετάριος ο μόνος πόλεμος που αναγνωρίζω και συμμετέχω είναι ο κοινωνικός – ταξικός . Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους του πλανήτη. 

Έχω μεγάλο χρέος για τον εαυτό μου και για τους υπόλοιπους κολασμένους αυτής της γης να αντιστέκομαι ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του.

ΓΙΆΥΤΟ!!!

Αρνούμαι να σας υπηρετήσω , αρνούμαι το 6.000χιλιαρο, αρνούμαι τα στρατοδικεία σας!

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΑΣ!

Και να ξέρετε όλοι εσείς που τάσσεστε ενάντια στους καταπιεσμένους , ότι όταν έρθει η ώρα της κοινωνικής αναταραχής δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να στρέψω απέναντί σας τα όπλα που τώρα αρνούμαι να κρατήσω ως υπηρέτης σας. 


ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ 
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ – ΤΑΞΙΚΟΣ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣΓιώργος Θεοφανίδης 
13/2/2015 
Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: