ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Δικαστήριο συντρόφου στα Τρίκαλα

¨Θεωρούμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει με τις δικές τους προσπάθειες να βρουν τις συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες για την ελευθερία και να τις κατακτήσουν και ότι αυτήν την ελευθερία δεν μπορεί να τη χαρίσει στους ανθρώπους κανένας ηγέτης και κανένα κόμμα.¨

Ε. ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ


Στις 12 Φλεβάρη 2012 ημέρα όπου ψηφίζονταν το μεσοπρόθεσμο εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής που περιφρουρούν το κοινοβούλιο. Τα γεγονότα απλώνονται σε πολλές πόλεις της επικράτειας με κλιμακούμενη ένταση και διάρκεια.

Στα Τρίκαλα την ίδια μέρα πραγματοποιείται διαδήλωση με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου. Αμέσως μετά τη διαδήλωση συλλαμβάνονται 3 άτομα κι ένας ακόμη την επόμενη μέρα. Ενώ ο αναρχικός σύντροφος Σ.Κ. κατηγορείται για ¨καθοδήγηση και προτροπή σε παράνομη πράξη¨ με αποφασιστικό κριτήριο τη μακροχρόνια πολιτική και κοινωνική δράση του στην πόλη των Τρικάλων.

Με την κατηγορία της ¨ καθοδήγησης και προτροπής ¨ προσπαθούν να καταστείλουν ανθρώπους που υπερασπίζονται με συνέπεια το αναρχικό ανατρεπτικό πρόταγμα, όχι γιατί οι ίδιοι αγνοούν ότι η εξεγερσιακή διάθεση της κοινωνίας ξεπερνά τους αναρχικούς ή ότι οι αναρχικοί εχθρεύονται κάθε μορφή εξουσίας – ιεραρχίας – χειραγώγησης – διαμεσολάβησης αλλά με σκοπό να τρομοκρατήσουν κάθε άνθρωπο ή ομάδα που στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στην εξουσία από αγωνιστική σκοπιά και που υπερασπίζεται τη στάση αυτή δημόσια και με πολιτικό σκεπτικό. Έτσι θεωρούν ότι θα αποκόψουν την αναρχική πολιτική δράση από τις γενικότερες κοινωνικές αντιστάσεις.

Εμείς υπερασπιζόμενοι το σύντροφό μας αλλά και την πολιτική μας ταυτότητα έχουμε να πούμε ότι οι γελοιότητες που παρουσιάζουν έναν αναρχικό ως αρχηγό των εξεγερμένων ή των εξοργισμένων δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνονται ως τέτοιες. 

Ως αναρχικοί θεωρούμε ότι ο τελικός σκοπός μας –η αταξική αντιεξουσιαστική κοινωνία-  πρέπει να καθρεφτίζεται και να αντανακλάται στον τρόπο που επιλέγουμε να οργανωνόμαστε και να αγωνιζόμαστε και στις ισότιμες σχέσεις αλληλεγγύης που δημιουργούμε στο τώρα. Ο αντιεξουσιαστικός πολιτισμός μας δεν κάνει κανενός είδους εκπτώσεις, δεν δέχεται την αλλοίωση και απονοηματοδότηση του αγώνα που τον χαρακτηρίζουν αξίες και έννοιες όπως Αντίσταση, Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Αντιεραρχία, Ισοτιμία, Συλλογικότητα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Σ.Κ. ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΙΚΗ: 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014 / ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΕΛΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΕΣ - ΠΡΕΒΕΖΑ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ -ΙΣΣΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: