ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Κομμένο Άρτας - Δίστομο - Kαλάβρυτα - Αγρίνιο (Αγία Τριάδα-εκτέλεση 120 αγωνιστών)…





 Η αναφορά είναι σε μαρτυρικά χωριά όπως το Κομμένο, χωριό στην Άρτα, όπου σφαγιάσθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι από τους ναζί στις 12 Αυγούστου το 43΄, όπως και το Δίστομο με την εκεί σφαγή να αποτελεί ένα παγκόσμιο ιστορικό σημείο φρίκης της ναζιστικής θηριωδίας. Επίσης τονίζεται η   εκτέλεση των 120 αγωνιστών που εκτελέσθηκαν στην Αγία Τριάδα , περιοχή στο Αγρίνιο,  όπως και στη σφαγή στα  Καλάβρυτα..
Το πέρασμα των ναζιστών από την Ελλάδα άφησε εκατοντάδες καμένα χωριά και εκατομμύρια  δολοφονημένους πολίτες. Παρόλη τη βία και τη φρίκη τους οι ναζιστές θα ηττηθούν  μέσα από μία μοναδική αντίσταση που συνδέθηκε με ένα πόλεμο αντίστασης που είχε ξεσπάσει παντού.  Η ίδια προοπτική θα πρέπει να ανοιχθεί και σήμερα .
Οι σημερινές συνθήκες επιβίωσης των ευρωπαϊκών, κυρίως,  κρατών επιβάλλουν την επιστροφή των ναζιστών στην σύνθεση  της εξουσίας. Η Ελλάδα δεν είναι απλά ένα οικονομικό πείραμα,  αλλά μία συνολική πρόταση της προοπτικής  του ευρωπαϊκού υπέρ_κράτους.
Ο τρόμος των κοινωνιών δεν είναι εύκολη υπόθεση, οι μπάτσοι,  τα ΜΜΕ, τα διεφθαρμένα και παρωχημένα αστικά κώματα  θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις παρακρατικές συμμορίες του Κράτους, την αιχμή του δόρατος του φιλελευθερισμού που είναι ο φασισμός. .  Στην Ελλάδα αυτό και έχει  αποφασιστεί και θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο,   η προηγούμενη  “άτυπη” σχέση φασιστών – εξουσίας θα επισημοποιηθεί, ουσιαστικά και τυπικά. Οι εκλογές θα παίξουν (και) αυτό το ρόλο.
 Οι φασίστες ήταν πάντα μία από τις πιο σταθερές του συστήματος. Είναι δεδομένη η αμέριστη  στήριξη στους φασίστες – ναζιστές  της Χρυσής Αυγής από το ίδιο το κράτος, τους επιμέρους μηχανισμούς(πχ αστυνομία- δικαστική εξουσία κλπ)και την οικονομική ελίτ(ΜΜΕ-εφοπληστές , ΣΕΒ,  κλπ)  
Η φρίκη των φασιστών – ναζιστών της Χρυσής Αυγής θα εμπλουτίσει περαιτέρω την πολιτική αλητεία της εξουσίας, τονώνοντας ακόμη περισσότερο τα βίαια και αντικοινωνικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου ελληνικού κράτους …

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ –ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ σε ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ


                   Αναρχική συλλογικότητα της εφημερίδας «Γκιλοτίνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: