ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ Ρ/Σ FLASH - ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Πανό αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κατάληψης του ρ/σ flash, στο Αγρίνιο.Το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε κατάληψη του ρ/σ flash από τη συνέλευση αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Με εντολή του εισαγγελέα έγινε επέμβαση των ΜΑΤ και επακολούθησαν συλλήψεις, με την κατηγορία της "προτροπής σε πράξεις βίας". 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω απ’ το κτίριο της ΓΑΔΑ από 150 περίπου αλληλέγγυους στους 25 συλληφθέντες της κατάληψης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους να φιμώσουν κάθε δράση αλληλεγγύης στην οργάνωση και τους διωκόμενους συντρόφους, να θαφτεί το δικαστήριο και ο λόγος των κατηγορούμενων από τη δημοσιότητα καθώς και απροκάλυπτη απόπειρα ποινικοποίησης της αλληλεγγύης.

Η επίθεση αυτή στους καταληψίες του σταθμού είναι μια καθαρά φρονηματικού τύπου πολιτική δίωξη και ανοίγει το δρόμο για ευρείες κατασταλτικές επιχειρήσεις σε βάρος αγωνιστών, αλληλέγγυων σε ό,τι για το κράτος και το κεφαλαίο αποτελεί εχθρό. 

Κατανοούμε ότι με τη λογική αυτή των κατασταλτικών μηχανισμών στοχοποιήται ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών και ότι στο μέλλον ανάλογες κατηγορίες μπορεί να απαγγέλλονται ακόμα και για μια αφισοκόλληση (προτροπή σε πράξεις βίας). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρόμοιες κατηγορίες προβλέπονται από τις διατάξεις του (αντι)τρομοκρατικού νόμου (εγκωμιασμός κακουργήματος).

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ Ρ/Σ FLASH - ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Ακολουθεί το κείμενο των καταληψιών :Σήμερα 10 Γενάρη σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον Ρ/Σ Flash στα πλαίσια αλληλεγγύης για την υπόθεση του Ε.Α. που δικάζεται από τις 5 Οκτωβρίου στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια στην προσπάθειά μας να σπάσουμε το τείχος σιωπής και την πολιτική εντολή για φίμωση της δίκης και του πολιτικού λόγου των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ε.Α.

Επιβεβαίωση αυτής της φίμωσης υπήρξε η άμεση αντίδραση αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια αναμετάδοσης του ηχητικού μηνύματος - του λόγου των διωκόμενων για την υπόθεση. Η κινητοποίηση αυτή των εκτελεστικών και διωκτικών αρχών είναι ενδεικτική για όποιον αντιστέκεται, για όποιον προτάσσει την καθολική ανατροπή του συστήματος μέσω της κοινωνικής επανάστασης. Της κοινωνικής επανάστασης αυτής που αποτελεί μονόδρομο για το διέξοδο από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό της Τρόικας και του εντολοδόχου του ελληνικού κράτους που έχουν υποβάλλει την κοινωνία στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Μιας κοινωνίας καταδικασμένης από την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την κινεζοποίηση έναντι της απειλής ανέργων που στοιχίζονται σε ουρές, τις φοροληστρικές επελάσεις, τη διάλυση κοινοφελών οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη διαμόρφωση οικονομικών ζωνών με μισθούς πείνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε αυτή τη συνθήκη, στην προσπάθειά τους να θωρακιστεί το σύστημα και ενώ όλα μειώνονται, το μόνο που αυξάνεται είναι οι στρατιές από τα μαντρόσκυλα της δημοκρατίας, των ένοπλων φρουρών, του καπιταλισμού και του κράτους του. Στη συνθήκη αυτή, λοιπόν, την κοινώς ομολογούμενη ως Χούντα, είμαστε αλληλέγγυοι και υπερήφανοι για τους συντρόφους μας και τις επιλογές τους.

Οι επιλογές μας συστρατεύονται δίπλα σε όλα τα κοινωνικά κομμάτια που διαλέγουν τον δίκαιο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΩΤΗ ΡΟΥΠΑ ΓΟΥΡΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΡΤΕΣΗ ΜΠΕΡΑΧΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΝΟΣυνέλευση αλληλέγγυων μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Δεν υπάρχουν σχόλια: