ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια, Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011




ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΩΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η χρονική αφετηρία στην προσπάθεια των διάφορων φασιστοειδών και ακροδεξιών, για την επάνοδό τους, από το περιθώριο της κοινωνικής περιφρόνησης, στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, ήταν η ίδρυση και η τελική είσοδος στη βουλή του νεοφασιστικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το αυγό του φιδιού εκκολάπτονταν στη ζεστή αγκαλιά του κράτους, τα σώματα ασφαλείας, την εκκλησία και την ΕΥΠ. 

Με την εμφάνιση του ακροδεξιού λαϊκισμού στην επίσημη πολιτική και τη μονοπώληση του ρατσιστικού δηλητηρίου στα τηλε-παράθυρα, ανασύρθηκαν από τις τρύπες τους οι διάφοροι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών - γερμανοτσολιάδων και δοσίλογων και επιδίδονται ξανά στο γνώριμο έργο τους. Δηλαδή, τις δολοφονικές επιθέσεις, τη λασπολογία και συκοφαντία, τη στοχοποίηση και το κυνήγι μαγισσών, ενάντια σε ό,τι για την εξουσία αποτελεί εχθρό. Τους πλέον εξαθλιωμένους, ξένους εργάτες και πρόσφυγες και φυσικά τα κοινωνικά κινήματα, αγωνιστές και χώρους αντίστασης και αγώνα. 

Στο Αγρίνιο, το Σεπτέμβρη του 2007, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με μπράβους και μέλη της χρυσής αυγής, επιτίθενται σε παρέα συντρόφων στην κεντρική πλατεία της πόλης και τραυματίζουν σοβαρά στο μάτι έναν από αυτούς, με σπασμένο τασάκι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όπλο, από μέλος της φασιστοσυμμορίας. Έπειτα, για λόγους νομικής κάλυψης και αποπροσανατολισμού, σχετικά με το ποιός είναι ο επιτιθέμενος, απέναντι σε μια κακουργηματικού τύπου (αυτεπάγγελτη) κατηγορία, κατατίθεται σειρά μηνύσεων, από νεοναζί της χρυσής αυγής, σε βάρος συντρόφων. Πρόκειται για γελοίες κατηγορίες (απλές σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλή) και αποτελούν, συν τοις άλλης, προσπάθεια εξάντλησης και στοχοποίησης των αγωνιστών. 


Στις 11 Νοέμβρη 2011, εκδικάζεται μήνυση από γνωστό χρυσαυγίτη σε βάρος ενός συντρόφου.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011, ώρα 10:00πμ
Πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου
Αλληλέγγυοι σύντροφοι/ισσες 


Δεν υπάρχουν σχόλια: