ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθητική πορεία και κατάληψη του δημαρχείου της πόλης



Περίπου 300+ μαθητές συμμετείχαν σήμερα στη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, η οποία καλέστηκε από τα κατειλημμένα σχολεία. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία, χωρίς βιβλία και καθηγητές, πράγμα το οποίο ήρθε να προστεθεί στη γενικότερη σαπίλα που χαρακτηρίζει την εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της, από τη φύση της. Οι μαθητές του Αγρινίου λοιπόν σε όλη αυτή την κατάσταση απαντούν με καταλήψεις, πορείες και συγκρουσιακές μορφές αγώνα.

Η πορεία λοιπόν αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατευθύνθηκε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου πετάχτηκαν μπογιές, αυγά και ντομάτες! Στη συνέχεια κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης όπου και το κατέλαβε.

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, αρνήθηκε στους εκπροσώπους των μαθητών, που του γνωστοποίησαν το γεγονός της κατάληψης, να αποχωρήσει από το κτήριο, για να πάρει την απάντηση που του άξιζε, με το κλείδωμά του μέσα στο γραφείο του. Στη συνέχεια την εμφάνισή τους έκαναν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (3-4) οι οποίοι εισέβαλαν στο κτήριο προκειμένου να απεγκλωβίσουν το δήμαρχο, απωθήθηκαν από τους μαθητές με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ η ατμόσφαιρα δονούνταν από συνθήματα ενάντια στην αστυνομία.

Κατά την επεισοδιακή αποχώρηση των μπάτσων κατέβηκε η τζαμαρία στην πρόσοψη του δημαρχείου. Η κατάληψη λήγει μερικές ώρες αργότερα χωρίς περεταίρω ένταση.

Τελικά οι μαθητές της πόλης πετυχαίνουν πράγματα που διάφοροι άλλοι, αγανακτισμένοι και μη, διαβουλεύονται ώρες και τελικά τα πνίγουν, χάσκοντας ανάμεσα σε μεγαλοστομίες, ασυνέπεια, ανεδαφική κινδυνολογία και γελοιότητα, συνδιαλεγόμενοι με τις αρχές και διάφορους κρατικούς φορείς.

Οι μαθητές έδειξαν όχι μόνο πως δεν είναι κομμάτι από τον κοινωνικό λήθαργο που βασιλεύει στην πόλη αλλά ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της.




ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ




aris

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως μαθητες που παρεβρεθηκαν στην πορεια και στην καταληψη του δημαρχειου θελουμε να κατακρινουμε συγκεκριμενα σημεια του αρθρου. Πρωτον, οι μαθητες που οργανωσαν την καταληψη συζητησαν με τον δημαρχο σε ηπιους τονους ο οποιος συνεναισε στην συμβολικη καταληψη μιας ωρας με την προυποθεση οτι αυτος θα παραμεινει στο κτιριο. Την ιδια στιγμη ανθρωποι της ομαδας Δι.ΑΣ εισεβαλαν στο κτιριο, ομως ο δημαρχος τους εδιωξε!!! Η βια απουσιαζε παντελως απο την ειρηνικη προσπαθεια των μαθητων να υπερασπιστουν τα αιτηματα τους.

Ανώνυμος είπε...

Γράφοντας αύτο το σχόλιο αποκρύπτεται ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας. Αρχικά ο δήμαρχος αμφιβάλλω για το αν συνέναισε με την κατάληψη , έστω και την συμβολική αφού αναγκαστήκαμε αρκέτες φορές να τον κλειδώσουμε εντός του γραφείου του χωρίς να τον αφήνουμε να βγεί γιατί αρνούταν να εξέλθει από το κτίριο. Επιπλέον δεν νομίζω οτι η πορεία των μαθητών ήταν μια ειρηνική πορεία αφού από πολύ νωρίς στην δευτεροβάθμια φάνηκε η συγκρουσιακή της διάθεση , οτάν η πλειονότητα των μαθήτων που βρίσκονταν εντός της πορείας εκτόξευσαν πλήθος αντικείμενων εναντίον του κτιρίου. Όσον αφόρα την εισβολή της αστυνομίας υπήρξαν μικροσυμπλόκες ανάμεσα σε μαθητές και μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ διότι οι μαθήτες δεν τους άφηναν να μπουν μέσα στην κατάληψη του δημαρχείου και τελικά αποχώρησαν με όλους τους παρευρισκόμενους μαθήτες να τους γιουχάρουν και να φωνάζουν αντιμπατσικά συνθήματα (όπως ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73' )
Καποιός από αυτούς που κλείδωναν επανελλημένως τον δήμαρχο .

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ , ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Η συνεχιση των κινητοποιησεων των μαθητων και η ριζοσπαστικοποιηση τους θα ειναι η καλυτερη απαντηση στα σχολια των ασφ-αλητων.

συνελευσεις - πορειες - καταληψεις

Ανώνυμος είπε...

1ο. Στην ομαδα ΔΙ.ΑΣ (στην ασφαλεια και τα ΜΑΤ) δεν υπαρχουν ανθρωποι αλλα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

2ο. Δε μιλαμε ποτε σε ηπιους τονους με ρουφιανους. Δεν ξεχναμε κυριε δημαρχε τον περσινο δεκεμβρη, οταν η μαθητικη πορεια δεχτηκε αναιτια επιθεση απο τα ΜΑΤ με ξυλοδαρμους και τελικα τη συληψη 5 μαθητων. Και τοτε ειχατε ¨μεσολαβησει¨ (με μοχλο πιεσης την καταληψη του δημαρχειου), για την απελευθερωση των μαθητων, οι μπατσοι ομως μια χαρα τους βαλανε πρωτα να υπογραψουν (εν αγνοια τους οι μαθητες) τις κατηγοριες.

Δεν ξεχναμε κυριε Δημαρχε.

Και να μην ξεχνατε και σεις οτι: τη ρουφιανια πολλοι αγαπησαν, το ρουφιανο κανενας.

3ο. Να δουμε τι θα πουν ο Μοσχολιος και οι ρουφιανοι του για τους Δεκεμβρηδες που ερχονται.

συνελευσεις - καταληψεις - πορειες - συγκρουσεις - σαμποταζ

μαθητες με μνημη