ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Κείμενο της εκδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους συντρόφους στην Ηγουμενίτσα


Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους συντρόφους στην Ηγουμενίτσα
Αγρίνιο, 23-7-2011
Ο πόλεμος των υπερεθνικών αφεντικών (με οικονομικούς ή στρατιωτικούς όρους), για τη διασφάλιση και διαιώνιση της κυριαρχίας τους, ευθύνεται για τη γενικευμένη εξαθλίωση στην οποία υπόκεινται εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Άνθρωποι που εξαναγκάζονται να ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι προς την αναζήτηση της χαμένης τους ζωής και αξιοπρεπείας. Τα εμπόδια που συναντούν είναι πολλά και για αρκετούς από τους κολασμένους αυτού του κόσμου, αξεπέραστα.  Ο δρόμος είναι στρωμένος από τους (παρα)κρατικούς υπαλλήλους-δουλέμπορους, και η πιο χυδαία εκμετάλλευση και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής παίρνει σάρκα και οστά. Όποιοι γλιτώσουν από τις νάρκες και τον πνιγμό στα σαπιοκάραβα έρχονται αντιμέτωποι με τις στρατο-αστυνομίες της Ευρώπης-φρούριο, που σκοπό έχουν να διαχειριστούν την εισβολή των πεινασμένων στον ¨πολιτισμένο¨ καπιταλιστικό κόσμο, της ¨πολιτισμένης¨ εκμετάλλευσης, καταπίεσης και καταστολής.
Δημοκρατικά γκλοπ, ελληνόψυχα μαχαίρια, γκεμπελίστικη δημοσιογραφία, όλα ταγμένα στις υπηρεσίες του κράτους και του κεφαλαίου, στον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία, στα πλέον εξαθλιωμένα κομμάτια της και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του κόσμου τους. Για τους υπόλοιπους, υπάρχει ο αργός θάνατος μιας μίζερης επιβίωσης πλημμυρισμένης από τα ¨ναι¨ και τα ¨όχι¨ της εξουσίας.
Απ’ όλα έχει ο μπαξές της καταστολής και στην Ηγουμενίτσα. Μπάτσους στην εμπροσθοφυλακή, με βιαιοπραγίες και βασανιστήρια σε βάρος των προσφύγων, στοχοποίηση και λοιπές μεθοδεύσεις σε βάρος των αλληλέγγυων αγωνιστών. Σε άρρηκτη συνεργασία και οι ¨ανεξάρτητες πένες¨ των εγκάθετων δημοσιο-κάφρων για την επικοινωνιακή διαχείριση της βαρβαρότητας καθώς και οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες για τη ¨βρώμικη¨ δουλειά σε βάρος κυρίως των αλληλέγγυων συντρόφων.
Το πολιτικό μέτωπο της αντίδρασης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ), συσπειρώνει κομμάτι της τοπικής κοινωνίας (μέσα από τις διάφορες φασιστικές επιτροπές ενάντια στους μετανάστες), διαμορφώνοντας ένα χώρο με κοινό χαρακτηριστικό τη μη αποδοχή των μεταναστών, που μπορεί να ξεκινά από απλές διαμαρτυρίες, για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, και δηλώσεις δήθεν συμπόνιας προς τους «ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους» και να φτάνει ως τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες. Ένας χώρος, ο οποίος ευθύνεται για τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας, από χρυσαυγίτες, σε μετανάστες και αλληλέγγυους, αφού στην ουσία τη βαρβαρότητα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό προωθεί και αντανακλά.
Μπάτσοι, ΜΜΕ, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Πρόσφατη δράση, αυτής της άθλιας φάρας γλειφτών και υπαλλήλων του κράτους, είναι η προσπάθεια απαξίωσης και στοχοποίησης μιας συντρόφισσας, γιατρού, για τον εκφοβισμό και πιθανώς κάποια δίωξή της. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τη δημοσίευση καταγγελίας, στο τοπικό χαφιεδικό μέσο ¨ράδιο Ηγουμενίτσα¨ σε βάρος της συγκεκριμένης συντρόφισσας για χρηματισμό -καταγγελία που αποσύρθηκε αμέσως ως αναληθής, προερχόμενη από ανύπαρκτο πρόσωπο- στην πόλη εμφανίστηκαν τρικάκια που επαναλάμβαναν την προβοκάτσια, της ασφάλειας και του μπλογκ, καθώς και ύβρεις εναντίον της. Είναι τόσο προφανής και κακοστημένη η προβοκάτσια, που ακόμα και τοπικοί φορείς αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν επίσημα τον ψευδή χαρακτήρα της καταγγελίας. Είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία της Ηγουμενίτσας ότι η εν λόγο γιατρός έχει αγωνιστεί και αγωνίζεται για την ελεύθερη πρόσβαση και περίθαλψη στο κέντρο υγείας όλων όσων το έχουν ανάγκη, ντόπιων και προσφύγων και γι’ αυτό αντιμετωπίζει και απειλές από τους ανωτέρους της. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, η ίδια, πριν λίγες μέρες, δέχτηκε απειλές από το γνωστό αχυράνθρωπο τηλε-δικηγόρο Α. Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του φασίστα Σ. Θωμάζου που κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ομάδας περιπλανώμενων προσφύγων, όπου είχε καταδιώξει και πυροβολήσει. Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων σε βάρος των συντρόφων στην Ηγουμενίτσα. Δεν ξεχνάμε τον ξυλοδαρμό συντρόφων από ομάδα φασιστών στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Μας γεμίζει οργή το γεγονός ότι άνθρωποι που στέκονται αλληλέγγυοι στους κολασμένους που ζουν στα σύνορα μιας κατά βάση, ρατσιστικής πόλης, και δεν έχουν διστάσει στιγμή να υπερασπιστούν αυτή τους την επιλογή, να συμβαίνει να τραμπουκίζονται από μερικούς καγκουρο-φασίστες, προστατευόμενους της αστυνομίας. Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο.
¨Διαίρει και βασίλευε¨. Μια ρήση τόσο παλιά όσο και η εξουσία, που κατασκευάζει φανταστικούς εχθρούς προκειμένου να αποκρύψει, από τους καταπιεσμένους, τον πραγματικό και μόνο εχθρό τους. Το ληστρικό και εκμεταλλευτικό κράτος  -που έχει μετατρέψει την κοινωνία σε μια απέραντη φυλακή, όπου νόμος είναι το δίκιο των ισχυρών, ενώ οι άνθρωποι έχουν χάσει προ πολλού κάθε δυνατότητα παρέμβασης σε ότι αφορά τη ζωή τους- και το καπιταλιστικό σύστημα.
Φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθολικός κοινωνικός έλεγχος, φτώχεια και εξαθλίωση είναι το κοινό μέλλον που επιφυλάσσουν οι κυρίαρχοι για τους ντόπιους και για τους ξένους καταπιεσμένους. Προς το παρόν παίζουν το χαρτί του διαχωρισμού, που στην περίπτωση των μεταναστών και προσφύγων περικλείεται στο αποπροσανατολιστικό δίπολο ¨ντόπιος¨ και ¨ξένος¨ και τις προεκτάσεις του ¨νόμιμος¨ - ¨παράνομος¨ κ.ο.κ. για να πετσοκόψουν τις αντιστάσεις, ως το τελικό θάψιμό τους και να αντιμετωπίσουν το ισχυρότερο όπλο των καταπιεσμένων, την αλληλεγγύη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
που θα τσακίσει το κράτος και τους ρουφιάνους του


Εκδήλωση αλληλεγγύης
στους πρόσφυγες και τους συντρόφους στην Ηγουμενίτσα.

Ενημέρωση  για τα τελευταία γεγονότα
Προβολή της ταινίας ¨in this world¨
Σάββατο 23 Ιούλη, στην πλατεία Δημάδη, ώρα 9:00μμ
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, Αγρίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: