ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Καταγγελία για ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Ο "ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ 




Τι και αν πασπαλίζει τον χαφιεδικό του ρόλο με μπόλικους εργατικούς αγώνες, ρεαλιστικά αγωνιστικά προγράμματα και επαναστατική φρασεολογία. Ολότελα δοσμένος στην ιδιοτέλεια και το προσωπικό βόλεμα μέσα σε ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα ζει παρασιτικά με την αυταρέσκεια των αγωνιστικών περγαμηνών που καπηλεύεται από σύμβολα και αγώνες του παρελθόντος, εξαργυρώνει τους αγώνες και τις θυσίες των πραγματικών αγωνιστών στο ξέπλυμα του καπιταλισμού μέσω των εκλογών. Αποτελεί στην πράξη, στυλοβάτη του κράτους και του κεφαλαίου άσχετα αν στα λόγια θέλει να φαίνεται απέναντι και εμπορεύεται την ανατροπή.

Η περίπτωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω και να τους τοποθετήσει στο πλευρό των ληστρικών πολυεθνικών που λεηλατούν τη φύση και την κοινωνία και της αστικής δικαιοσύνης που συνεπάγεται την ταξική ανισότητα και εκμετάλλευση. Σε ανακοινώσεις τους, στρέφονται ενάντια στον αγώνιστη Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα ψέματά και τις ανακρίβειες της εταιρίας Ανδρομέδα επιχειρούν να αποδημήσουν το χαρακτήρα και τις καταγγελίες του σε ένα χυδαίο ρεσιτάλ πολιτικής καφρίλας. Υιοθετούν τη μαφιόζικη πρακτική της συγκάλυψης των δικών τους που στα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της ρυπογόνου βιομηχανικής ιχθυοπαραγωγής κατέχουν σημαντικές θέσεις. Αθωώνουν τις εταιρίες και συναινούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων αλλά και στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν ως αποικιοκράτες απαγορεύοντας ακόμα και τη συνδικαλιστική δράση στους εργαζομένους. Μέσα από τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευθεί αποκρυσταλλώνονται οι μαφιόζικες σχέσεις που συνιστούν ένα πλέγμα εκμετάλλευσης και διαφθοράς από πολυεθνικούς κολοσσούς και ντόπιους κεφαλαιοκράτες με θέσεις στους θεσμούς και συγγενικές επαφές με ανθρώπους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.  Ελεγκτές και ελεγχόμενοι μιά οικογένεια, κράτος και κεφάλαιο χέρι - χέρι στη λεηλασία και τη διαφθορά. Αυτοί οι "κύριοι" ως δεκανίκια της μαφίας ιχθυοπαραγωγών βρίσκονται πίσω από μηνύσεις σε βάρος του Χρήστου όπως και στελέχη της εταιρίας αλλά και η ίδια η εταιρία. Λένε για τις καταγγελίες του, που έχουν δημοσιευθεί με αποδείξεις και επιβεβαιώνονται από επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει άλλοι ερευνητές στο κοντινό παρελθόν, ότι έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν βρέθηκε και τίποτα, μόνο κάποιες μικρές παρατυπίες όπου επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα ενώ η χρήση της καρκινογόνου φορμόλης γίνεται νόμιμα και στα επιτρεπτά όρια. 

Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στις χυδαίες προσωπικές επιθέσεις θα αναρωτηθούμε μόνο, τέτοια εμπιστοσύνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους; τόση εμπιστοσύνη στις Ευρωπαϊκές οδηγίες που νομιμοποιούν τη χρήση φορμόλης αλλά και ότι αυτή γίνεται στα επιτρεπτά όρια; Τόση απαξία για τις μελέτες πανεπιστημιακών που τεκμηριώνουν την τοξικότητα των άλλων χρησιμοποιούμενων υλικών εκτός της φορμόλης αλλά και τη νέκρωση του πυθμένα των θαλασσών σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τις ιχθυοκαλλιέργειες. Προφανώς για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας η ΕΕ νομοθετεί με γνώμονα την προστασία της φύσης και της κοινωνίας και όχι το κέρδος και την οικονομία και όποιος πει το αντίθετο είναι το λιγότερο ύποπτος πράγμα που θα αναδείξουν οι (ανώνυμοι) ρουφιάνοι του πληκτρολογίου.  

Για εμάς είναι λυμένο, όταν κρύβεσαι πίσω από την αστική νομιμότητα για να αντλήσεις ηθική υπεραξία είσαι τόσο σάπιος όσο το σύστημα που υπηρετείς αθωώνοντάς το. Δεν γνωρίζουμε ούτε θέλουμε να επέμβουμε στα εσωτερικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που, και σε ποιους οφείλεται αυτό το όνειδος που θα τους συντροφεύει από δω και στο εξής. Όσο και να θέλουμε να εξαιρέσουμε από την κριτική μας κάποιους αγωνιστές της οργάνωσης που έχουμε βρεθεί επανειλημμένα στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες μέσα στα χρόνια, εκ των πραγμάτων αυτό είναι μια δουλεία που θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι.  

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΗΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΑΤΑΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ



ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ -ΕΣ ΑΠΟ ΑΡΤΑ 

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ¨ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ¨ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ¨ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: