ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

editorial

Η εφημερίδα που διαβάζεις αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια από αναρχικούς/ες – αντιεξουσιαστές/στριες από το Αγρίνιο και γύρω περιοχές, στην κατεύθυνση της αντιπληροφόρησης ενάντια στην κυριαρχική προπαγάνδα, για την όξυνση του κοινωνικού ανταγωνισμού και την καθολική ανατροπή κράτους - κεφαλαίου για την αλληλεγγύη, την ισότητα, την αξιοπρέπεια,… για την αναρχία.

Σε αυτή την κατεύθυνση φτιάχτηκε για να αγκαλιάσει ειδήσεις, δράσεις, προτάσεις και πολίτικη... μια πολίτικη, που εχθρεύεται κάθε εξουσιαστικό μηχανισμό και όλο το φάσμα των κοινοβουλευτικών (και μη) επαγγελματιών πολιτικών που αποτελούν συνιστώσες του ίδιου συστήματος που γεννά και αναπαράγει εκμετάλλευση, καταπίεση, καταστολή.

Η πολιτική για μας είναι κοινωνική και μονό υπόθεση ασκείται από κομμάτια της κοινωνίας στο φυσικό βήμα της ιδίας για πολιτική, … το δρόμο. Το δρόμο της αντίστασης, της ρήξης, της καθολικής ανατροπής. Ένα δρόμο όπου με εφόδια την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και συντροφικότητα θα τον διαβούμε ως το τέλος, συνειδητά και με λύσσα ενάντια στον εχθρό του ανθρώπινου γένους, την εξουσία.

Η πολιτική για μας είναι ο δρόμος που μας οδηγεί σε «…ένα κόσμο δίχως κοινωνικές τάξεις, δίχως κράτη, στρατούς και σύνορα όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι - όχι από ανάγκη - χωρισμένοι σε μικρές κοινότητες και καθεμιά της θα αποφασίζει για αυτά που την απασχολούν μέσα από τη γενική συνέλευση όλων των μελών της.

Ένας κόσμος όπου να μην υπάρχει ατομική ιδιοκτησία, όλα να είναι για όλους και να γίνονται ανταλλαγές πλεοναζόντων προϊόντων μεταξύ των κοινοτήτων, όπου ο καθένας να ασχολείται με αυτό που τον ενδιαφέρει και όχι με αυτό που έτυχε ή μπόρεσε να ασχοληθεί.

Ένας κόσμος που να στηρίζεται στην εξής αρχή: από τον καθένα σύμφωνα μα τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Αυτό είναι η αναρχία. …γι΄ αυτό είμαστε ερωτευμένοι μαζί της…»

Ένας κόσμος που δεν κατακτιέται με μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις, που δεν χαρίζεται από κανένα άνθρωπο ή κόμμα, που δεν κερδίζεται σεμνά και ταπεινά, που δεν του φτάνουν συλλαλητήρια με σημαίουλες και παλαμάκια.

Ένας κόσμος που κρύβει μέσα του την ελευθερία, την ίδια τη ζωή. Τη ζωή που αργοπεθαίνει κάτω από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ανατινάζεται σε σύνορα, που πνίγεται σε σαπιοκάραβα, που σκυλεύεται στα μπουρδέλα του δυτικού κόσμου, που λεηλατείται στα εργατικά κάτεργα, που σέρνεται σε πολέμους, που αυτοαναιρείται στην καθημερινότητα των θεσμισμένων εκβιασμών που χαρίζουν στους ανθρώπους συνθήκες θλιβερής σκλαβιάς.

Σε ένα ακόμη βήμα λοιπόν στο δρόμο αυτό, συνθέτουμε το δικό μας λιθαράκι μέσα από τη συλλογική, αυτοοργανωμένη αντιεξουσιαστική δράση. Δημιουργούμε χώρους επικοινωνίας έκφρασης και αντίστασης, αποτυπώνουμε σε χαρτί τις σκέψεις μας και τις κολλάμε στον τοίχο, τις διαδίδουμε από μικρόφωνα στα FM και στις πλατείες, τις μοιράζουμε χέρι με χέρι. Έξω από, και ενάντια σε εμπορευματικές λογικές και λογικές κέρδους, ιδιοτελείας, διαμεσολάβησης. Με τα δικά μας μέσα και ως εκεί που φτάνουν τα χέρια μας στήνουμε το δικό μας δίκτυο πληροφορίας, και επικοινωνίας σε κάθε γωνιά της πόλης.


η συνέλευση σύνταξης