ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Τα ατυχήματα των εργατών είναι δολοφονίες των αφεντικών...

 

Στις 12 και 13 Ιουλίου καλούνται στην Άρτα κινητοποιήσεις με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας δικών κατά της εταιρείας ΗΠΕΙΡΟΣ. Στις 26 Ιουνίου του 2020 ο εργατης Χρήστος Ζορμπάς σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία σε χώρο του εργοστάσιου. Στις δίκες που έγιναν αποκαλύφθηκαν οι συνεχείς επενδύσεις του εργοστασίου με αδιάκοπές επεκτάσεις, κέρδη επί κερδών και το απολύτως απροστάτευτο περιβάλλον των εργαζομένων . Ο νεαρός εργάτης Χρήστος Ζορμπάς είχε κάτι λίγους μήνες στη δουλειά. Ο χώρος θανάτου ήταν το πατάρι που πήγε να διορθώσει φωτιστικά. Πίνακες χωρίς "ρελε", ηλεκτρολόγοι χωρίς εργαλεία και προστασία πχ γάντια , εξοπλισμό κλπ, χωροι εργασίας παραμελημένοι ..

Ο νεαρος εργατής μολις την προηγούμενη ημέρα έστελνε μήνυμα με ακριβώς αυτό το περιεχόμενο, επικινδυνότητα και έλλειψη εργαλείων, που τα έψαχνε ο ίδιος σε ιντερνετικές αγορές. Η εταιρεία εμφανίσθηκε κορδωμένη στα δικαστήρια διαβεβαιώνοντας ότι όλα ήταν καλά και έφταιγε ο νεαρός εργάτης , παρέλαση δικαιολογιών ενίοτε απαράδεκτα. Η εταιρεία υποστήριξε πως είχαν χορηγηθεί γάντια και παρουσίασε τιμολόγιο αγοράς "100 γαντιών" που πρόκειται για το γνωστό κουτί με γάντια μιας χρήσης κυρίως για εργασίες καθαριότητας...

Η δολοφονία του Χρήστου μας αφορά όλους , είναι συνέχεια των δεκάδων δολοφονιών εργατών σε χώρους εργασίας, είναι οι θυσίες των μηχανισμών του Κεφαλαίου και του Κράτους. Η εταιρεία Ήπειρος είναι μέρος ενός σύνθετου πανίσχυρου μηχανισμού κεφαλαίων-επενδύσεων, εκτός του εργοστασίου γαλακτοκομικών, εχει Σ/Μ (ΜΕΤΡΟ κλπ) κλπ, αυτό το μέγεθος βρέθηκε όλο αυτό το διάστημα απέναντι στους γονείς του σκοτωμένου εργάτη.

Στις 12 Ιουλίου έχει καλεστεί πορεία από το εργατικό κέντρο Άρτας στις 8:30 το απόγευμα , και την επομένη 13 Ιουλίου έχει καλεστεί συγκέντρωση στα δικαστήρια, ημέρα που θα δοθεί και η απόφαση.

Για τον Χρήστο και τον κάθε Χρήστο στηρίζουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις.

Τρίτη 12 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Κιλκίς.

Τετάρτη 13 Ιούλη συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Άρτας – ολοκλήρωση της δικης. 

 

ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ - ΑΡΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: