ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κείμενο από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου για τις διώξεις των 4 αντιφασιστών αγωνιστών

ΜΠΑΤΣΟΙ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ – ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Στις 4 Ιούλη 2014, 4 σύντροφοι στο Αγρίνιο δικάζονται με 2 διαφορετικές δικογραφίες για άμεσες δράσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη του 2011 και το Φλεβάρη του 2012.
Στις 21-9-2011, 70 περίπου αντιφασίστες εισβάλουν σε χώρο όπου είχε νοικιαστεί από χρυσαυγίτες στη κεντρική πλατεία Αγρινίου προκειμένου να στεγαστούν  τα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος και τα καταστρέφουν. Για το γεγονός αυτό οι φασίστες μηνύουν έναν γνωστό σύντροφο αντιφασίστα με αποφασιστικό κριτήριο τη μακροχρόνια συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.   
Στις 12 Φλεβάρη 2012, μέρα όπου ψηφίζονταν στη βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προέβλεπε μεταξύ άλλων εκ νέου  περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων καθώς και πλήθος άλλων αντικοινωνικών και κατασταλτικών παρεμβάσεων, πραγματοποιούνταν πανελλαδικά η 3η 48ωρη γενική απεργία ενάντια στην ψήφισή του. Έτσι και στο Αγρίνιο συγκεντρώθηκε κόσμος στην κεντρική πλατεία της πόλης  για να στηρίξει την απεργία και να δηλώσει την αντίθεσή του στο νέο κοινωνικό σφαγείο που δρομολογούν οι εξουσιαστές.
Στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης ομάδα 10-15 ατόμων κατευθύνεται στα γραφεία του τότε υφυπουργού ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη και τα καταστρέφουν. Αμέσως μετά τοπικά ΜΜΕ σε πλήρη συνεννόηση με την Ασφάλεια Αγρινίου αναρτούν άρθρα που φωτογράφιζαν ως δράστη επίσης γνωστό από τη δημόσια δράση του σύντροφο και μάλιστα τις πρώτες ώρες έγραφαν περί σύλληψής του ενώ αργότερα το ανασκεύασαν και μιλούσαν για σχηματισμό δικογραφίας. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται έφοδος της αστυνομίας με ένταλμα για έρευνα στο σπίτι του συντρόφου όπου ερευνούν το χώρο και φεύγουν άπραγοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που τοπικά site την προηγούμενη μέρα ανέφεραν ότι συνελήφθει ως συμμετέχων στην επίθεση κατά των γραφείων του υπουργού. Τελικά σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος 4 συντρόφων οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Ο μπάτσος που αναγνωρίζει τους 4 συντρόφους είναι κάλος γνώστης των τεκταινόμενων στον αντιεξουσιαστικό χώρο γι αυτό και προσπάθησε να μοιράσει τη δικογραφία σε κόσμο προερχόμενο από όλες τις τάσεις και τους χώρους του κινήματος αλλά και στα συγκεκριμένα άτομα ως από τα πλέον γνωστά σε όλους για τις πολιτικές τους θέσεις που στηρίζουν δημόσια επί σειρά ετών. Έλα όμως που ένας σύντροφος από αυτούς τους εξέπληξε αναπάντεχα απουσιάζοντας τη μέρα εκείνη στη Θεσσαλονίκη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναιτωλικού, πράγμα που αποδεικνύεται από την κατάσταση επιβατών στο λεωφορείο της εκδρομής αλλά και από την ονομαστική πρόσκληση που διαθέτει.  Έτσι γίνεται κατανοητή η μέθοδος με την οποία αναγνωρίστηκαν οι σύντροφοι μας η οποία δεν είναι άλλη από διώξεις στο σωρό εναντίον εκείνων που δεν συμμορφώνονται στην εξουσιαστική τάξη πραγμάτων και συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο για την κοινωνική απελευθέρωση.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για στοχευμένες πολιτικές διώξεις αγωνιστών, προϊόν της συνεργασίας κράτους και παρακρατικών, που σκοπεύουν να φθείρουν τις αντιστάσεις στην πόλη του Αγρινίου. Μιας και η αναρχική πολιτική δράση είναι αυτή που ανοίγει κοινωνικά το δρόμο της εξέγερσης και της κοινωνικής επανάστασης, μην αφήνοντας χώρο σε δυνάμεις που αποβλέπουν στη διαιώνιση της κρατικής και καπιταλιστικής τυραννίας που διασφαλίζει την εξουσία και τα προνόμιά τους.
Όλο αυτό από τη μεριά του κράτους προδίδει  την αγωνία  τους να διαχωρίσουν την αναρχική πολιτική δράση από τις κοινωνικές  κινητοποιήσεις και αγωνιστικές επιλογές,  πιστώνοντας  τα εξεγερτικά γεγονότα που πραγματοποιούνται με μεγάλη κοινωνική συμμετοχή και αποδοχή, ως  πράξεις  προερχόμενες από έναν πολιτικό χώρο εξωραΐζοντας τις αιτίες των βίαιων κοινωνικών αντιστάσεων και αγνοώντας ηθελημένα ότι αυτές οι βαθειά ταξικές αιτίες θα συνεχίσουν να πυρπολούν τον κοινωνικό χειμώνα όσους αγωνιστές και αν διώξουν ή φυλακίσουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.
Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι εξεγέρσεις  δεν παραγγέλλονται και δεν καθοδηγούνται αλλά ξεσπούν για να απηχήσουν το γενικό αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, χτυπούν τους αναρχικούς ως το συνδετικό κρίκο της κοινωνίας με την επανάσταση προκειμένου να αφοπλίσουν την αγωνιστική διάθεση των κοινωνικών κομματιών εκείνων που θα εξεγερθούν με όλη τη βία που έχουν δεχτεί πρώτοι από το ίδιο το σύστημα.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι έχουν αργήσει μιας και ο κόσμος της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης είναι ήδη παντού ζυμώνοντας κοινωνικά το επαναστατικό πρόταγμα. Οι στοχευμένες πολιτικές διώξεις θα πέσουν στο κενό, όχι μόνο από τη σαθρότητα τους αλλά και από την κοινωνική δυναμική της εξεγερτικής προοπτικής, η όποια είναι υπεράνω προσώπων και πολιτικών χώρων.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ - ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, 
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΔΙΚΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗ 4 ΙΟΥΛΗ 2014 / 

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ / 9:00πμ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου 



Αναβολή της εκδήλωσης του Σαββάτου

Η εκδήλωση του Σαββάτου 27-6 στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου αναβάλλεται επ΄ αφορμή των πανελλαδικών κινήσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων και την απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει 4.000 κρατούμενοι, σε όλες τις φυλακές της χώρας από τη Δευτέρα 23-6-2014, ενάντια στις εξοντωτικές συνθήκες κράτησης και τις νέες φυλακές τύπου Γ΄. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: