ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Αγρίνιο



ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Ο ενδοκυριαρχικός ανταγωνισμός ως απότοκο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης πνίγει στο αίμα τον πλανήτη καταστρέφοντας κοινωνίες και δημιουργώντας στρατιές προσφύγων. Οι εξουσιαστές είτε με το πρόσωπο των ιμπεριαλιστικών δημοκρατιών, είτε με αυτό των φονταμενταλιστών σκοταδιστών ανταγωνίζονται για την εξουσία και τον έλεγχο των κοινωνιών, των κοιτασμάτων, της ενέργειας, των εδαφών και καταφεύγουν στο πόλεμο ως μέσο διευθέτησης ξένων και ανταγωνιστικών, ως προς τους λαούς, ζητημάτων.
Το αντιτρομοκρατικό δόγμα που προωθούν τα δυτικά κράτη εκδηλώνεται από τη μία με τις στρατιωτικές επεμβάσεις εκεί που εντοπίζονται νέα πεδία λεηλασίας και ελέγχου, και από την άλλη με τη θωράκιση του εσωτερικού τους μέσα από την εντεινόμενη κοινωνική επιτήρηση, τη νομοθέτηση του ολοκληρωτισμού και τη καταστολή κάθε μορφής αγώνων και διεκδικήσεων.
Το ελληνικό κράτος ως μέλος του ΝΑΤΟ και πολιτικός σύμμαχος των ιμπεριαλιστών δολοφόνων συμμετέχει ενεργά στους επεκτατικούς σχεδιασμούς παραχωρώντας γη και ύδωρ, στρατιωτικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που το κάνει συνένοχο στα εγκλήματα των παγκόσμιων εξουσιαστών.
Απέναντι στο πόλεμο των συμφερόντων προτάσσουμε το πόλεμο στα κράτη, τα αφεντικά και κάθε καταπίεση. Οι ντόπιοι καταπιεσμένοι οφείλουν να πυκνώσουν τις αντιστάσεις τους απέναντι στο ελληνικό κράτος, το στρατό και τη καταστολή, σαμποτάροντας τις πολεμικές επιχειρήσεις και στεκόμενοι έμπρακτα αλληλέγγυοι στα πλήθη των προσφύγων, όπου ως κυνηγημένοι θα αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό του καπιταλισμού στο νέο εργασιακό μεσαίωνα. Οι πρόσφυγες είναι τα ταξικά μας αδέρφια στο κοινωνικό – ταξικό πόλεμο ενάντια σε Κράτος και Αφεντικά.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΑ : 18.00
                         ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ