ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κείμενο Χριστόδουλου Ξηρού για την εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας

Για την εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας
Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια κίνηση πανικού του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Αφού εξέθρεψαν τα ναζιστικά αποβράσματα τόσον με την καταστροφική πολιτική τους αλλά και ανοιχτά με το προκλητικό αβαντάρισμα των ΜΜΕ και των «δημοσκοπήσεων» ξαφνικά διαπιστώνουν με τρόμο ότι πλέον απειλείται η δική τους υπόσταση και σπεύδουν να το περιμαζέψουν. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και λοιποί κολαούζοι) είναι και παραμένουν ο πραγματικός κίνδυνος για τον λαό, είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία της χώρας. Με τη σημερινή πρακτική του το σάπιο πολιτικό κατεστημένο προσπαθώντας να σώσει το τομάρι του, εκτρέφει και γιγαντώνει ένα αστυνομικό – δικαστικό κράτος, που θα κινείται κατά βουλάς του, με απλά λόγια «ράβει ράμματα και για τη δική μας γούνα». Η αριστερά από την πλευρά της, αρνούμενη να αποδεχτεί την επιβεβλημένη από τον αντίπαλο σύγκρουση, φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης τόσο γιατί επέτρεψε στους φασίστες να οργανώνουν τις γειτονιές, όσο και για τα φληναφήματα περί «συνταγματικού τόξου» που εκτός των άλλων μοιράζει και εύσημα δημοκρατικής ομαλότητας σε αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα.
-          Ας το πάρουμε απόφαση.
-          Κανείς μα κανείς και πολύ περισσότερο το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν πρόκειται να μας «απαλλάξει» απ’ τη δουλειά που εμείς πρέπει να κάνουμε.
Το χτύπημα του φασισμού και αυτών που τον εκτρέφουν γίνεται με έναν και μοναδικό τρόπο.
-          Με μάχη στο δρόμο.
                                                                               Χριστόδουλος Ξηρός
                                                                       φυλακές Κορυδαλλού 28/9/2013

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκεντρωτική ενημέρωση από Αγρίνιο

Αντιφασιστικές δράσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις στη πόλη μας

Στο άκουσμα της δολοφονίας του νεαρού αντιφασίστα Πάυλου Φύσσα από μαχαίρι που κρατούσε παρακρατικός φασίστας στο Κερατσίνι Αττικής, εκατοντάδες κόσμου εξωτερίκευσε την αγανάκτηση & την οργή του απέναντι στις φασιστικές παρακρατικές συμμορίες/ εφεδρείες του κράτους πλημμυρίζοντας τους δρόμους & τις πλατείες της πόλης  & συμμετέχοντας στις διάφορες αντιφασιστικές διαδηλώσεις.
Τη Τετάρτη 18/09 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεσμένη από σωματεία, φορείς , συλλογικότητες & οργανώσεις της πόλης  στη πλατεία Δημοκρατίας στις 19.00 με το κόσμο που παραβρίσκεται ή περνά από τη πλατεία να αγγίζει τα 600-800 άτομα. Στις 20.30, 400-500 περίπου πολίτες της πόλης & των γύρω περιχώρων πορεύονται προς τα γραφεία της χ.α που ως γνωστόν βρίσκονται στα όρια της πόλης (κάτω από την εθνική οδό) & ακριβώς δίπλα από το αστυνομικό μέγαρο. Δυο διμοιρίες ο.π.κ.ε/υ.μ.ε.τ & δεκάδες ακόμη ασφαλίτες & δ.ι.α.σ βρίσκονται αγκυροβολημένοι τριγύρω από το μέγαρο & τα γραφεία των φασιστών για να ανακόψουν τη πορεία των αντιφασιστών. Ξεσπούν συγκρούσεις για περίπου 20 λεπτά & κατά τη διάρκεια των οποίων οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής πραγματοποιούν ρίψεις χημικών & οβίδων κρότου λάμψης (με τις γνωστές ευθείες δολοφονικές βολές) καθώς & πετρών. Στο τέλος το αντιφασιστικό μπλοκ επιστρέφει συντεταγμένα πίσω στη κεντρική πλατεία της πόλης όπου & διαλύεται αργά αργά. Την ίδια μέρα δέχεται επίθεση & γυμναστήριο- σφηκοφωλιά.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 19/09, πραγματοποιείται αυθόρμητη αντιφασιστική συγκέντρωση στη πλατεία Δημάδη στις 20.00 με τη συμμετοχή 60-70 αντιφασιστών νεολαίων οι οποίοι & πραγματοποιούν μηχανοκίνητες & πεζές περιπολίες στις περισσότερες γειτονιές της πόλης ενώ προγραμματίζεται για το Σάββατο αντιφασιστική hip hop συναυλία στη πλατεία Δημάδη. Την ίδια στιγμή το κ.κ.ε πραγματοποιεί αντιφασιστική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή 200-250 ατόμων.
Σήμερα, Παρασκευή 20/09, πραγματοποιήθηκε νέα αντιφασιστική συγκέντρωση & πορεία στις 19.00 στη πλατεία Δημοκρατίας η οποία είχε καλεστεί από το συντονιστικό φορέων καθώς & από πολλές κινήσεις & συλλογικότητες της πόλης. Η συμμετοχή ήταν μαζική με περίπου 500-600 άτομα να συγκεντρώνονται στη πλατεία & στη συνέχεια διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης φώνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού & της χ.α αλλά & κατά του κράτους & της αστυνομίας.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη ο αντιφασίστας Π. Φύσσας  δολοφονείται στο Κερατσίνι από τα οργανωμένα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, παρουσία ομάδων ΔΙΑΣ. Μια δολοφονία που έρχεται σε συνέχεια των τραυματισμών μεταναστών, των προπηλακισμών, τις επιθέσεις σε αντιφασίστες και πρόσφατα σε μέλη του ΚΚΕ. Μια σειρά ενεργειών που ολοένα και αναβαθμίζεται βάζοντας στο στόχαστρο περισσότερα, κάθε φορά, κομμάτια της κοινωνίας.
Φυσικά, αλλού και όχι στο θάρρος των θρασύδειλων νεοναζί πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια αυτής της αναβάθμισης αλλά και της ύπαρξης τους γενικότερα. Η κυβέρνηση, με τα σχέδια αναδιάρθρωσης του καπιταλισμού σε βάρους του λαού εν εξελίξει, βρίσκει στη Χρυσή Αυγή έναν πολύτιμο σύμμαχο που αναλαμβάνει την βρώμικη δουλεία (μετανάστες, αγωνιστές, απεργίες…). Στελέχη της μιλούν συχνά για την πιθανότητα συμμετοχής των νεοναζί σε μια μελλοντική κυβέρνησης ενώ οι δήθεν δηλώσεις αποκήρυξης αποτελούν απλά κινήσεις αποπροσανατολισμού και κατευνασμού κυρίως των εξωτερικών τους συμμάχων. Βέβαια είναι ελάσσονος σημασίας η σύμπραξη ή μη, μιας και η κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει μεγάλο μέρος της ατζέντας των νεοναζί ενώ στελέχη της ακροδεξιάς βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά (Άδωνις, Βορίδης, Κρανιδιώτης, Πλεύρης) διαχέοντας στην κοινωνία φασιστικές λογικές και απόψεις. Στα αστικά ΜΜΕ, δημοσιογραφικοί κύκλοι, καλεσμένοι εκπομπών κτλ δείχνουν με δηλώσεις και δήθεν αναλύσεις την συμπάθεια, ανοχή ή και συμπόρευση με το νεοναζιστικό μόρφωμα. Από το «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία» (ΣΚΑΙ), στο lifestyle «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής» γίνεται προσπάθεια για μια νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής στα μάτια της κοινωνίας. Κοινή και κυρίαρχη συνισταμένη και στους δύο (κυβέρνηση – ΜΜΕ) η προβολή και προώθηση της θεωρίας των δύο άκρων. Μιας ανιστόρητης θεωρίας που εξισώνει τους αγωνιστές με τους υπάνθρωπους νεοναζί. Τέλος, το κεφαλαίο χρηματοδοτώντας στο παρασκήνιο τις δράσεις των νεοναζί, βρίσκει έναν πρόθυμο υποστηριχτή των συμφερόντων του απέναντι στις εκάστοτε εργατικές διεκδικήσεις. Ας αναφερθεί για μια κόμη φορά. Ο φασισμός/ναζισμός αποτελούσε και αποτελεί το μακρύ χέρι και από τα τελευταία χαρτιά του συστήματος. Ξεθάβεται και έρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που αυτό βρίσκεται σε κίνδυνο, έτοιμος να πνίξει τα πάντα στο αίμα…
Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ας γνωρίζουν καλά ότι ο καιρός της ανοχής έχει πλέον περάσει. Και αν η άγνοια ήταν μια κάποια δικαιολογία τον πρώτο καιρό, κανείς δεν μπορεί πια να υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει. Οι νεοναζί, κατά την συνήθη τακτική τους, θα αρνηθούν τα πάντα και όντας δειλοί δεν θα αναλάβουν καμία ευθύνη και θα εγκαταλείψουν τον ‘’συναγωνιστή’’ που αφού έκανε τη δουλειά, τους είναι πλέον άχρηστος. Είναι όμως όλοι τους συναυτουργοί σε αυτή τη δολοφονία. Όπως συναυτουργός είναι και όποιος τους στηρίζει ή τους ανέχεται, όπως το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι (ART TV) που επανειλημμένα χρησιμοποιεί χρυσαυγίτη cameraman για να καλύψει απεργίες, διαδηλώσεις κτλ.
Ο αντιφασισμός δεν είναι δουλειά κάποιον ειδικών αλλά δουλειά και ευθύνη όλων μας. Δεν περιμένουμε από κανένα νομικό πλαίσιο, από καμία απαγόρευση να δώσει λύση. Γνωρίζουμε ότι ούτε θέληση υπάρχει ενώ οι νόμοι τους, εκμεταλλευόμενοι την ανοησία των δύο άκρων, θα στραφούν τελικά ενάντια σε αυτούς πού πάντα έχουν ως στόχο, τον λαό και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται. Μόνη λύση η ενεργός συμμετοχή κάθε ανθρώπου με αξιοπρέπεια. Μέσα από την οργάνωση και την σύνδεση του αντιφασιστικού αγώνα με τους ταξικούς και κοινωνικούς. Με μηδενική ανοχή στις φασιστικές ιδέες και τους εκφραστές τους. Να τσακίσουμε τους δολοφόνους νεοναζί.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
 συλλογικότητα  Νήμα
nhma.arta@gmail.com
nhma.squat.gr

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΑΓΡΙΝΙΟ

Το μεσημέρι μετά τη λήξη της απεργιακής πορείας οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα (σήμερα τετάρτη 18-9) στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Ούτε στο Αγρίνιο - ούτε πουθενά

ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Περί καπελωμάτων, τοπικισμών και άλλων μεγαλοιδεαλίστικων δαιμονίων..

Επίλογος:
To Πέρασμα στα καλέσματα του αγώνα 
ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο, 
θα κρατηθούν ανοιχτά για Όλους και Όλες. 

Η υπόθεση των αντιστάσεων στον Αχελώο  είναι διαρκής και ανάμεσα στα άλλα γεννά και ισχυρές αντιπαρα_θέσεις, όχι μόνο στα αντιπαραθετικά μέρη, αγωνιστές με τους μηχανισμούς του Κράτους και του Κεφαλαίου,  αλλά και στο εσωτερικό.

Συνέβαινε και παλαιότερα,  συνέβη και φέτος όπως εμφανίζονται  στις αρχές του καλοκαιριού και αφού είναι σε εξέλιξη  οι διαδικασίες οργάνωσης του αγώνα στη Μεσοχώρα..

Το πως προέκυψαν δεν θα αναφερθούμε εδώ, θα μείνουμε μόνο στις καταγγελίες που γράφτηκαν  και  αυτό μόνο για ένα λόγο . Γιατί θεωρούμε ότι  ακόμη και οι αντιπαραθέσεις μπορούν και δημιουργούν γόνιμο έδαφος όχι για την καταστολή των αντιστάσεων αλλά για την ριζοσπαστικοποίηση και την άμβλυνσή τους, άμβλυνση που μας ενδιαφέρει πρωτίστος μιας και έχει να κάνει με το διαρκή και ακηδεμόνευτο (από οποιονδήποτε έχει κάτι αντίθετο  στο μυαλό του) αγώνα. 

Πρίν ξεκινήσουμε να τονίσουμε ότι στα καταγγελτικά κείμενα διοχετεύονταν κατηγορίες ότι υιοθετούμε συντρόφους που κάποιοι μας υπέδειξαν να τους εξοντώσουμε, κυρίως μέσω της πολιτικής τους περιθωριοποίησης από πολιτικές δράσεις   και μείς αρνηθήκαμε. Πράγματι έτσι είναι και έτσι έχουμε απαντήσει και με εσωτερικά κείμενα για αυτή μας τη στάση. Η προστασία των συντρόφων μας, των συλλογικοτήτων μας κλπ  δεν  είναι μόνο απέναντι στο Κράτος αλλά και απέναντι σε κάθε καλοθελητή και κάθε μεθοδολογία εξόντωσης που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του χώρου. Έχουμε  χαρακτηρίσει τις διαδικασίες ενοχοποίησης που στρέφονται με τέτοια μανία στο εσωτερικό των αναρχικών ,  ως αστυνομικής  έμπνευσης,  αφελών, τρίτων, συντρόφων που θα επιβάλλουν  εκτός των άλλων και έντονες διαλυτικές τάσεις .
Στο Δια Ταύτα και σε ότι μας αφορά και προς κάθε ενδιαφερόμενο: Δεν επενδύουμε, ούτε επενδύσαμε ποτέ τον πολιτικό μας λόγο και την πολιτική μας δράση,   σε καμία απολύτως πρακτική εξόντωσης και καταστολής συντρόφων, δεν μας ενδιαφέρει αυτό το πεδίο Δόξης Λαμπρό για άλλους,  άλλα όχι για Εμάς, έστω και αν αυτό  διαφωνεί με τους «αξιακούς κώδικες και τα πλαίσια» άλλων συντρόφων.. 
Καλή Συνέχεια Σύντροφοι…    

Υπήρξαν καταγγελίες από άλλες συλλογικότητες  του αγώνα για τον Αχελώου, που μιλούσαν για προσπάθεια καπελώματος , χαρακτηρίζοντας τοπικιστές όσους διαμόρφωναν μία διαφορετική πρόταση αγώνα από αυτούς και διάφορα άλλα μη σοβαρά.

 Η προσπάθεια καπελώματος, προσπαθούμε να καταλάβουμε ότι θα είχε να κάνει με την αλίευση συμβόλων, τις κοινές δράσεις (πχ πορεία), την υπεράσπιση του κοινωνικού χώρου που απλώνονται οι αντιστάσεις, δηλαδή, στη Μεσoχώρα, το ίδιο το ποτάμι που φιλοξενεί για κάποιες ημέρες τους συντρόφους , ακόμη και την ίδια εκφορά πολιτικού λόγου ενάντια στην εκτροπή του ποταμού και την συνάφεια αυτού του αγώνα με τον αγώνα των αναρχικών ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο όπως τον τοποθετούμε αλλά και με τους ίδιους τους κατοίκους της Μεσοχώρα.  

Επειδή όλα είναι κουκιά μετρημένα , τι απ΄όλα αυτά μέτρησαν  οι καταγγελλόμενοι ότι τους άνηκαν ιδιοκτησιακά και άρα οποιοσδήποτε άλλος θα τα καπέλωνε;

Πέρα από τα ερωτηματικά.
Η αναφορά σε  “καπελώματα” είναι μία πολύ ανθρώπινη επίφαση από αυτούς που θεωρούν ότι θα χάσουν το προνομιακό τους πεδίο άσκησης πολιτικής και προσπαθούν να το υπερασπισθούν,   αυτό_τοποθετούμενοι ως ξεχωριστές  φυσιογνωμίες έναντι όλων των άλλων και στον χώρο αλλά και στον “χώρο”.. 
Ο μεγαλοϊδεατισμός είναι σύμφυτο του μεγαλοπαραγοντισμού και έτσι μας εξηγούνται (και) οι καταγγελίες περί καπελώματος, ενός αγώνα  κάτι που θα έπρεπε να θέτει ως  πρωτεύων την ευρύτητα, την  πολυσύνθετη ανάπτυξή του, την σύνδεσή του με τους κατοίκους που αγωνίζονται καθώς και με τις πόλεις/περιοχές  που απασχολεί με διαφορετικό τρόπο η εκτροπή του ποταμού(πχ Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλία κλπ) και όχι το βίαιο εγκλεισμό του σε ομαδούλες που αυτοανακηρύσσονται σε θριαμβευτές του ποταμού. Ευτυχώς και φέτος με την παρέμβαση ψυχραιμότερων τα καλέσματα ήταν ευρύτατα και όσον αφορά τους κατά τόπους αναρχικούς που υποστήριξαν τον αγώνα στη Μεσοχώρα αλλά και τις συλλογικότητες που έδρασαν. 

Αναλυτικά στήριξαν τις φετινές δράσεις στη Μεσοχώρα ,  σύντροφοι από Ηγουμενίτσα, η Συνέλευση Αναρχικών Κεντρικής Ελλάδας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος),  Αγρίνιο, Μεσολόγγι.  Σύντροφοι που δρουν σε   συλλογικότητες , εφημερίδες, στέκια, καταλήψεις κλπ.

 Φυσικά τις (δικές τους)  εκδηλώσεις στήριξαν και οι συλλογικότητες και σύντροφοι που απαρτίζουν την Αυτόνομη συνάντηση αγώνα(από Πάτρα, Αθήνα και Άρτα) και απ όπου προέρχονται τα καταγγελτικά κείμενα . Η διάχυση είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ΠΡΙΝ(και προβοκατόρικα ίσως )   σε όσους, λίγους ελπίζουμε,  ονειρεύονταν καπελώματα..

Στην καταγγελία περί τοπικισμών υπάρχουν εξίσου προβληματικά στοιχεία ανάλυσης αυτών που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους καταγγελτικά καταφύγια. Η αναδιαμόρφωση πράξεων αντίστασης μακριά(στη Μεσοχώρα)  από το τοπικό κοινωνικό πεδίο όπου διαμορφώνεται ο καθημερινός βίος,  δεν κάνουν δόκιμη καμία τέτοια καταγγελία. Αντίθετα επιβαρύνουν αρκετά την κοινωνική διείσδυση, που πρέπει να έχουν τέτοιου είδους αγώνες που να λειτουργούν επικουρικά στις τοπικές αντιστάσεις, όπου αυτές υπάρχουν πχ Μεσσοχώρα, Σκουριές κλπ και όπου δεν υπάρχουν να τίθεται το ζήτημα της δημιουργίας τους. Αυτό λοιπόν που καταγγέλλεται ως τοπικισμός είναι και εν μέρη ζητούμενο του αγώνα.    Είναι εντελώς αδόκιμο να εμπλέκεις τους τοπικισμούς ως μηχανιστική,  στην λογική σου μόνο και μόνο για να στραφείς  στο εσωτερικό των αντιστάσεων.

 Να επιμείνουμε λίγο.
Φέτος αναπτύχτηκαν δυνάμεις αντίστασης από συλλογικότητες και άτομα που προέρχονται από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας όπου η λεηλασία του Αχελώου προκαλεί προβλήματα στο εκεί οικοσύστημα , ενώ αναπτύχθηκαν και αντιστάσεις από συλλογικότητες και αγωνιστές  που  συμμετείχαν στη Μεσοχώρα, από τη Θεσσαλία(Τρίκαλα, Λάρισα Καρδίτσα, Βόλος κλ) περιοχές όπου οι τοπικές κοινωνίες έχουν χρεωθεί την «ωφελιμότητα» των έργων. Οι αντιστάσεις που δημιουργούνται εκεί αποκτούν πολύ μεγαλύτερη πολιτική αξία καθώς φέρνουν σε πλήρη αντίθεση το κρατικό επιχείρημα της  «ωφελιμότητας» του έργου της εκτροπής ,   με τα θέλω των τοπικών κοινωνιών ή έστω με τα πιο ριζοσπαστικά κοινωνικά τους μέρη, όπως είναι οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στη Μεσοχώρα. Είναι πολιτικά δόκιμα να απορρίψουμε αυτούς τους «τοπικισμούς»; Η δική μας απάντηση είναι Όχι.  

Οι καταγγελίες περί καπελώματος,  τοπικισμών και όχι μόνο, δεν είναι αποτέλεσμα μιας ευδιάκριτης ανάλυσης αλλά περισσότερο αποτέλεσμα μιας αγχωτικής διαδικασίας  προς ένα «αγωνιστικό μέλλον» που δεν καναλιζάρεται σε  ειδικά διαμορφωμένα «πλαίσια»,  αλλά αντίθετα θέτει μόνο προτάγματα αγώνα ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο, με ανοιχτό το πεδίο δράσης προς Όλους και Όλες. Εκεί έχουμε ορίσει τη δική μας θέση,  εκεί και το δικό μας σημείο συνάντησης και σε ότι μας αφορά, το Πέρασμα σε αυτό το κάλεσμα  θα κρατηθεί  ανοιχτό για Όλους .. 


Αναρχική συλλογικότητα της εφημερίδας “Γκιλοτίνα”. 




το παραπάνω κείμενο αναφέρεται στις καταγγελίες που δημοσιεύονται σε κείμενο της πρωτοβουλίας αγώνα για τη γη και την ελευθερία από Αθήνα και της αναρχικής ομάδας δυσήνιος ίππος από Πάτρα.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1473503

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Από τους απεργοσπάστες ως τους στρατευμένους τεχνοκράτες ο χαφιεδισμός είναι η μικρογραφία της δημοκρατίας.

Χωρίς αμφιβολία η εξουσία πέρα από το ζήλο και την εφευρετικότητα της στα σαδιστικά βασανιστήρια έχει να αναδείξει αρκετά φτωχές νέες μεθόδους καταστολής και τσακίσματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κι αυτό γιατί (και όσο το επιβάλλουν οι συνθήκες) βλέπουμε να υιοθετεί τις ίδιες, παλιές καλές τέχνες της καταστολής. Με προεξάρχουσα αυτή του χαφιεδισμού και της προβοκάτσιας.

Έτσι λοιπόν σήμερα και με αφορμή των αγώνα των πολιτών για την προάσπιση του πάρκου Αγρινίου από την καταστροφική δημοτική ανάπλαση βλέπουμε την κατασκευή από την πλευρά της εξουσίας ενός κοινωνικού (υποτίθεται) αντίβαρου στον αγώνα αυτόν των κατοίκων για το πάρκο, το οποίο αποπειράται να κοινωνικοποιήσει με την ύπαρξη και τη δράση του τις επιταγές της εξουσίας. Ως άλλοι απεργοσπάστες, προβάλουν σε έναν δήθεν ανοιχτό δημοκρατικό (κοινωνικό) διάλογο το λόγο των αρχών ως επιχειρήματα για την προώθηση της έναρξης των εργασιών. Αυτό τη στιγμή που οι εργασίες έχουν σταματήσει ξανά, αυτή τη φορά με παρέμβαση του εισαγγελέα εφετών, μα στη ουσία λόγο των κοινωνικών κινητοποιήσεων που εκφράστηκαν και συνεχίζουν να εκφράζονται με ποικίλους τρόπους.

Αφού το Ε.Κ.Αγρινίου (ΚΚΕ) άνοιξε το χορό προσπαθώντας να ορίσει ως απολίτικες και στην ουσία ασόβαρες τυχοδιωκτικές κινήσεις τις διαδικασίες αγώνα που επιλέγουν αγωνιζόμενοι άνθρωποι όπως αυτή των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων των οριζόντιων δομών και διαδικασιών ή της άμεσης δημοκρατίας το οποίο και αποτελεί πρόταγμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, τη σκυτάλη παίρνει η κρατικοσυντηρούμενη ελίτ της διανόησης και του εμπορίου σε μια προσπάθεια όχι μόνο να προωθήσει τα συμφέροντα της που είναι άμεσα συνδεδεμένα και εξαρτώμενα από τα κρατικά κονδύλια προς την αυτοδιοίκηση, συνεισφέροντας και αυτή με αυτό τον τρόπο στο έργο του Σαμαρά, του Δένδια και της καταστολής αλλά και ομολογώντας τις ευθύνες που οι ίδιοι φέρουν για τον παρασιτικό τρόπο που κινούνται τόσα χρόνια ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με τις επιταγές ενός σάπιου ως το κόκκαλο και διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος που συντηρείται σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι το συλλογικό καλό δεν έχει προωθηθεί ποτέ μέσα από βουλευτικά έδρανα αλλά και δημοτικά συμβούλια αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι εκείνοι που δημιούργησαν όλα τα σημερινά προβλήματα για την κοινωνία είτε ως ακολουθητές είτε ως συμμέτοχοι στην παρασιτική καθεστωτική κλίκα αυτοί είναι και οι φορείς της λύσης των προβλημάτων αυτών. Όταν δε, τους καταλογίζεται η στάση και οι επιλογές τους ξέρουν καλά να αποποιούνται κάθε ευθύνη μετακυλώντας τη στην κεντρική εξουσία, βάζοντας οι ίδιοι πολιτειακό ζήτημα στους αγωνιζόμενους.

Εμείς υπερασπιζόμαστε κάθε κοινωνικό κομμάτι αλλά και άνθρωπο που αγωνίζεται και που στέκεται με αξιοπρέπεια, έχουμε να πούμε ότι οι ισότιμες συλλογικές διαδικασίες αγώνα σαφώς και είναι εντός στόχων αφού σημαδεύουν τη ρίζα του προβλήματος δηλαδή στο κέντρο του καθεστώτος εξουσίας στον τρόπο και τους τόπους όπου παίρνονται οι αποφάσεις ερήμην της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Αυτές οι διαδικασίες αγώνα μπορούν να θέτουν πολιτειακό ζήτημα, διαμορφώνοντας ακόμα σε πρωτόλειο επίπεδο μια τέτοια πρόταση αγώνα, βαδίζοντας συλλογικά βήμα - βήμα τα αχαρτογράφητα μονοπάτια της εξέγερσης και των κοινωνικών αντιθεσμίσεων, διαμορφώνοντας τις σύγχρονες ¨αντικειμενικές συνθήκες¨ μέσα από την πολύμορφη και διάχυτη κινηματική δράση και αφορμαλιστική οργάνωση και δικτύωση. Καθώς η λύση σε κάθε μικρό η μεγάλο ζήτημα δεν μπορεί να έρθει παρά μόνο μέσα από την καθολική ανατροπή του καθεστώτος που τα γεννά και τα αναπαράγει και την αντικατάσταση της μαζικής κοινωνίας από αυτοδιευθηνόμενες κοινότητες και ελεύθερα άτομα.

Είναι μια διαδικασία που απομονώνει όλους αυτούς που ξέρουν πως γίνεται η επανάσταση ενώ ταυτόχρονα τη μεταφέρουν σε έναν απροσδιόριστο και μακρινό (πιο οργανωμένο-μαζικό) χωροχρόνο, ρίχνει τις μάσκες όσων τρέφουν ελπίδες ¨ανάκαμψης¨ μέσα στα όρια του σημερινού καθεστώτος. Και τα δυο αυτά είδη ανθρώπου καλλιεργούν τη ματαιοδοξία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια ως άλλοι προφήτες που αναγγέλλουν τη μακρινή σωτηρία μέσω κάποιου μεσσία, αφοπλίζοντας το ανθρώπινο πνεύμα και τη ζωογόνο επιθυμία της άμεσης δράσης.

Ορίζοντας τον αγώνα μας πέρα από κάθε πεδίο δημοκρατικού διαλόγου και συνδιαλλαγής με τον εχθρό και όσους εκφέρουν τον καθεστωτικό λόγο συμμετέχουμε ενεργά πλάι στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση του Δ. Πάρκου Αγρινίου, διατηρώντας διακριτά τα ιδιαίτερα πολιτικά μας χαρακτηριστικά. Υπερασπιζόμαστε τη διαρκή κοινωνική αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη στον αγώνα των ανθρώπων για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη όπου και όπως αυτός διεξάγεται, αφού γνωρίζουμε καλά πως κάθε τέτοιος αγώνας είναι σκηνή του κοινωνικού-ταξικού πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ο οποίος διεξάγεται στο εδώ και τώρα ενώ ζητά επιτακτικά από τη συνείδηση του καθενός να πάρει θέση. Ο πόλεμος ήταν, είναι και θα είναι, μαινόμενος ως τη δικαίωσή του. Σε ότι μας αφορά η συνειδητή μας θέση είναι με την πλευρά όσων αγωνίζονται ή εξεγείρονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Για την κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη, για την αυτοδιάθεση και την αναρχία.  ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;


Πίσω νεκροθάφτες.

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…


Σεπτέμβρης 2013

Α.Σ.Ε. ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εργολάβοι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου(ΚΚΕ) , στο πλάι των εργολάβων του πάρκου.


« Όλα αυτά τα λένε αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κολαούζοι των εκάστοτε δημάρχων και νομαρχών και δε χάνουν την κάθε ευκαιρία να στραφούν ενάντια στην ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ. Αυτοί που με προβοκατόρικο τρόπο κρύβοντας το πραγματικό τους πρόσωπο καλούν τον λαό της πόλης σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στο πάρκο και στην πλατεία για να "αποτρέψουν" την καταστροφή του . Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τον περασμένο Νοέμβριο έκαναν και επίθεση στο κτίριο του ΕΚΑ .
Ο Γκαίμπελς μπορεί να πέθανε άφησε όμως οπαδούς . Ας είναι πιο προσεκτικοί όταν ασχολούνται με το Εργατικό Κέντρο.
Το μόνο που τους απασχολεί είναι πόσα δέντρα θα κοπούν και ότι ο δήμαρχος χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους πολίτες για να τους πείσει, αυτά γράφουν στις ανακοινώσεις τους . Κανένας τους όμως δε μιλάει για την ουσία και δε δεσμεύεται γι αυτό, δηλαδή αν στο μέλλον το Πάρκο παραμείνει λαϊκή περιουσία με τις όποιες παρεμβάσεις και να γίνουν ή αν θα δοθεί για εμπορευματικές δραστηριότητες και ιδιωτικοποίηση.
Η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στο χώρο του Πάρκου όχι μόνο μας βρίσκει αντίθετους αλλά καταδικάστηκε από την πρώτη στιγμή με παρέμβαση μας.»

(από ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου)


Μετά από 2 εβδομάδες κινητοποιήσεων ενάντια στη δημοτική ¨ανάπλαση¨ του πάρκου στο Αγρίνιο, η διοίκηση  του ΕΚΑ(ΚΚΕ) θυμήθηκε ότι πρέπει να πάρει θέση για ότι συμβαίνει εκεί.

Λίγο οι νίκες (αποχώρηση των μηχανημάτων και των εργολάβων , των μπάτσων .. και το σταμάτημα κάθε εργασίας), λίγο ότι το θέμα παίρνει μεγάλη έκταση μιας και οι αυθαιρεσίες του δήμου είναι απροκάλυπτες, λίγο οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές (γνωστή σε όλους η ποδηγέτηση του ΕΚΑ από το ΚΚΕ) , λίγο  και το φεστιβάλ της ΚΝΕ σε λίγες ημέρες, λίγο η ξεφτίλα με το γκρέμισμα του πολιτικού μνημείου με τα ονόματα των καπνεργατών σε συμφωνία του  ΕΚΑ με τους εργολάβους της ανάπτυξης του πάρκου, λίγο από όλα αυτά  αποφασίζουν να κάνουν μια ουσιαστική κίνηση για το όλο ζήτημα.

Στην ανακοίνωση που βγάζουν εκτός από βαρύγδουπα, αλλά κούφια λόγια, «ενάντια στον καπιταλισμό», κατηγορούν όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται  ως τυχάρπαστους και απολίτικους χαμένους σε λαϊκές συνελεύσεις,  χωρίς πολιτική ταυτότητα και στόχευση.

 Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

 Είναι συνηθισμένη αυτή η μεθοδολογία της απαξίωσης και της λάσπης από το ΚΚΕ και το ΕΚΑ,  σε ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει.

Έτσι σε σημείο του κειμένου τους,  αναφέρουν ότι ¨κάποιοι¨ από αυτούς που φωνάζουν για τη σωτηρία του πάρκου πριν λίγο καιρό επιτέθηκαν στο ΕΚΑ. Χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο για αυτή την ¨επίθεση¨ που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Αντίθετα είναι γνωστό σε όλη την πόλη και σε όλους τους πολιτικούς χώρους οι τραμπουκισμοί και οι επιθέσεις σε αγωνιστές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης την 1η Μάη στην Κ. πλατεία Αγρινίου με σκοπό να είναι η μοναδική πολιτική δύναμη στην πλατεία, που παραδοσιακά συγκεντρώνονταν όλες οι δυνάμεις εκείνες που τιμούν τον αγώνα των εργατών την 1η Μάη.

Η επίθεση λοιπόν που καταγγέλλουν αναφέρεται στο εξής γεγονός.

Την ημέρα που εννοούν (δεν αναφέρουν καν) ¨έτυχε¨ να γίνονται τα εγκαίνια του νεοναζιστικού κόμματος της Χ.Α. στο Αγρίνιο. Οι ίδιοι βέβαια δεν πήραν θέση μιας και με τους  ναζιστές μοιράζονται τα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα και τα ίδια κρατικά κονδύλια..  Στην πόλη του Αγρινίου έγιναν  σφοδρές συγκρούσεις  στις οποίες συμμετείχαν αντιφασίστες, αναρχικούς,  αντιεξουσιαστές,  αριστερούς δημοκράτες, απέναντι σε πάνοπλες  κατοχικές κατασταλτικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Ε.Λ.Α.Σ.

Ο κόσμος οδηγήθηκε  προς την περιοχή του πάρκου έτσι ώστε να προστατευτεί από το κυνηγητό των μπάτσων που χρησιμοποιούσαν   πλαστικές σφαίρες,  δακρυγόνα,  αλλά και νέου τύπου μεταλλικές οπλοβομβίδες με αέρια. (Ένας αγωνιστής τραυματίας εκείνη την ημέρα με θρυμματισμένο το καλάμι από ευθεία βολή μπάτσου γουρουνιού δολοφόνου).

Έξω από το πάρκο 3-4 άτομα από την πορεία πήγαν στην είσοδο του ΕΚΑ για να δουν εάν υπήρχε η δυνατότητα να προστατευτεί εκεί ο κόσμος και κάποιοι ελαφρά τραυματίες.

 Οι πόρτες όμως ήταν κλειστές.

 Ένας μόνο ένας, ¨καμμένος¨ του κώματος απ΄ έξω που τα είχε χάσει.

 Οι σύντροφοι αφού εκτίμησαν αρνητικά την κατάσταση αποχώρησαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό τόσο στο ¨θαλαμοφύλακα¨ αλλά ούτε στο κτήριο.

 Αυτή λοιπόν είναι η περίφημη επίθεση στο ΕΚΑ που καταγγέλλουν. Να σημειώσουμε ότι εκείνη την ώρα κόσμος της πορείας που βρίσκονταν από την πλευρά του πάρκου υπερέβαινε τα 100 άτομα και πολύ εύκολα θα μπορούσαν να μπουν στο χώρο του ΕΚΑ.

Η παντελής απουσία την ημέρα εκείνη (εγκαίνια γραφείων νεοναζί) του ΚΚΕ και ΕΚΑ στο Αγρίνιο, προσπαθήθηκε να καλυφτεί με ανακοινώσεις περί προβοκάτσιας και στοχοποίησης του Ε.Κ.Α. που τελικά κατάφεραν να αποτρέψουν. Γνώστες των τακτικών των μυστικών υπηρεσιών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης που ήταν ¨μανούλες¨ σε κάτι τέτοια αφού οι ίδιοι τα είχαν επινοήσει πριν καν τους συμμάχους αμερικανούς, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, χωρίς  καμία επιτυχία.

Έτσι και σήμερα προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους πίσω από τόνους λάσπη και ψέματα προς όλες τις κατευθύνσεις, διεκδικώντας τη μοναδική αλήθεια στον Αγώνα. Αυτοί και ο πάπας.
Επειδή όμως οι κώλοι έσφιξαν έπειτα και από την άνοδο του μισητού σύριζα προβαίνουν σε σπασμωδικές κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων στους ψηφοφόρους τους έτσι ώστε να συγκρατήσουν τον κόσμο που χάνουν.

Αυτοί λοιπόν που περιφρούρησαν τη βουλή μαζί με τα ματ μπορούν την επόμενη φορά να τους καλέσουν να περιφρουρήσουν και το ΕΚΑ. Που γίνεται στόχος προβοκατόρων και σκοτεινών κέντρων.

Δυστυχώς η απαξία του κόσμου προς το ΕΚΑ είναι γέννημα όλων αυτών που το διαχειρίζονται και που σήμερα και στην ιστορία του πάρκου βρίσκουν το χώρο τους  ενάντια στις συλλογικότητες που αντιστέκονται στην λεηλασία του πάρκου  και δίπλα στους εργολάβους της «ανάπτυξης» και της καταστροφής .

ΑΛΗΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Α.Σ.Ε. ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ  

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα, συγκεντρώσεις-πορείες με αφορμή το κάλεσμα της χ.α. για εκδήλωση στην πλατεία Όλγας

ολοι - όλες (αναρχικοί-ες, αντιεξουσιαστές-στριες, αυτόνομοι-ες, αριστεροί-ες, κομμουνιστές-στριες, αντιφασίστες-στριες κ.ά.) από τη συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο

Λίγες βδομάδες μετά την εκκένωση των 3 καταλήψεων της Πάτρας το κράτος συνεχίζει το έργο της επίθεσης στους αγωνιζόμενους ανθρώπους, στους αναρχικούς, στο ευρύτερο κίνημα που περιλαμβάνει τους αγώνες των από κάτω αυτής της κοινωνίας. Αυτή τη φορά βάζοντας μπροστάρηδες τα παραπαίδια τους, τους παρακρατικούς της χρυσής αυγής.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία, η εποχή δεν σηκώνει αμφιβολίες.
Λίγα μέτρα κάτω από το Παράρτημα, τον ιστορικό χώρο - κέντρο αγώνα της Πάτρας που πρόσφατα εκκενώθηκε από το κράτος και το δήμο πατρέων, βρίσκεται η πλατεία Όλγας όπου πάντα ήταν το σημείο συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων και απλής παρουσίας των ανθρώπων που αντιστέκονται στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και το βάρβαρο σύστημα που κυριαρχεί. Ένας ελεύθερος χώρος ζωντανός, με παρουσία νεολαίας, φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων, που σε ένα βαθμό καταφέρνει ακόμα να κρατήσει μακριά την αποστειρωμένη εικόνα των σύγχρονων πλατειών.

Σε αυτήν την πλατεία ανακοινώνει ότι καλεί(;) συγκέντρωση η τοπική οργάνωση της χρυσής αυγής για την Τρίτη το βράδυ.

Την ίδια ώρα που είχε 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο εργατικό κέντρο πάτρας, που είναι επί της πλατείας Όλγας! Μία συνέλευση για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ένα συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων (εξ αφορμής και των κινητοποιήσεων των δασκάλων και της ελμε). Θέλουν να χτυπήσουν τον κόσμο του αγώνα, τους απεργούς, τους καταληψίες, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους αντιφασίστες και οποιονδήποτε αντιστέκεται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τη βαρβαρότητα που επιφέρει.

Οι χρυσαυγίτες παίζουν το παιχνιδάκι τους. Κάνουν σαματά για να ακουστεί το ονομά τους, σε μια πόλη που η πραγματική δυναμική που έχουν είναι 50 άτομα στα περιφραγμένα από αστυνομικό τμήμα γραφεία τους. Κι αν απαγορευτεί η συγκέντρωσή τους, μια χαρά γι' αυτούς. Θα τονώσουν το φτιαχτό αντισυστημικό τους image, που έχει πέσει πολύ στην Πάτρα που τους φυλάνε παντού οι μπάτσοι και τους κάνει τα χατήρια ο Δένδιας εκκενώντας τις καταλήψεις που είναι δίπλα τους, αμέσως μόλις το ζητήσει ο Αρβανίτης στη βουλή.

Όμως εμείς δεν παίζουμε κανένα παιχνιδάκι. Τα παιχνίδια τέρμα. Την Τρίτη, από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, καλείται όλος ο λαός της πάτρας σε μια συγκέντρωση υπεράσπισης των κοινωνικών - ταξικών αγώνων, των ελεύθερων χώρων, των αγωνιστών, των αναρχικών και των αριστερών, σε μια αντιφασιστική συγκέντρωση που με τη μαζικότητά της θα περιφρουρήσει από τους σύγχρονους ναζί όχι μόνο την πλατεία Όλγας αλλά και θα τους εμποδίσει οπουδήποτε επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν ανοιχτά στην πόλη.


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ στις 6 μ.μ. από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 2 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

όλοι - όλες (αναρχικοί-ες, αντιεξουσιαστές-στριες, αυτόνομοι-ες, αριστεροί-ες, κομμουνιστές-στριες, αντιφασίστες-στριες κ.ά.) από τη συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο