ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Ο Αστακός είναι το νέο αιματοβαμμένο πέρασμα από τα σύνορα του Ελληνικού κράτους


O Aστακός είναι το νέο αιματοβαμμένο πέρασμα από τα σύνορα του Ελληνικού κράτους. 
ανοιχτο καλεσμα απο αλληλεγγυους-ες για συζητηση και αναληψη δρασεων, με αφορμη το θανατο εξι προσφυγων το σαββατο λιγο εξω απο τον αστακο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
στο αυτοδιαχειριζομενο στεκι στο αγρινιο,
(θ. δασκαλοπουλου ά παροδος 3)
ωρα 9:00μμ


αλληλεγγυοι/ αλληλεγγυες

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Προβολή ταινίας στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι

Προβολή της ταινίας ¨dark city¨ (Alex Proyas) 
στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι / 
Θ. Δασκαλοπούλου Ά πάροδος 3, Αγρίνιο.

Κυριακή 29/1/2012 / ώρα 9:00



ΩΡΑ 8:00 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Δ. Ρ-Σ. ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωση απο το δικαστηριο της Δ. Ρ.Σ στο Μεσολογγι (24/1/2012)


Tο δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου 2012, όπως αναμενόταν, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων.
Στα δικαστήρια Μεσολογγίου βρέθηκαν 10 περίπου αλληλέγγυοι-ες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ



αφίσες αλληλεγγύης από Άρτα και Αγρίνιο 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



Ζούμε σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης του συστήματος και διαρκούς όξυνσης μιας συνολικής επίθεσης των κυρίαρχων πάνω στα πληβειακά και πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπου υποβαθμίζονται και καταστρέφονται οι όροι ζωής σημαντικών τμημάτων του πληθυσμού, εκδηλώνονται όλο και περισσότερο φαινόμενα απαξίωσης κι απονομιμοποίησης του συστήματος, καθώς και πολλαπλασιασμού των αυθόρμητων ή οργανωμένων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από τα κάτω. Για αυτό και η διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση των κυρίαρχων πάνω στα στοιχειώδη δικαιώματα και τους όρους ζωής των από κάτω της κοινωνίας συνοδεύεται από την αντίστοιχη όξυνση και κλιμάκωση της κρατικής και σε αρκετές περιπτώσεις και παρακρατικής καταστολής των αντιστάσεων. Και ιδιαίτερα εκείνων των αντιστάσεων που δεν ελέγχονται και δεν περιορίζονται από τους θεσμούς, τους φορείς και τους παράγοντες του συστήματος, αλλά εκδηλώνονται ακηδεμόνευτα, επιχειρώντας το πέρασμα από την αυθόρμητη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων ανθρώπων στη συνειδητή εξέγερση και την κοινωνική επανάσταση ως μοναδική διεξοδική απάντηση στην κρίση του συστήματος και την επίθεση της άρχουσας τάξης.
Οι καταλήψεις και γενικότερα οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι είναι συγκεκριμένο κομμάτι αυτής της συνειδητής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, και έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των ευρύτερων κοινωνικών αγώνων τις τελευταίες δεκαετίες. Για αυτό και οι καταλήψεις βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των παρακρατικών συμμοριών, και ειδικά σήμερα κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους για το χτύπημα και την εξουδετέρωση των αντιστάσεων που ξεπηδούν από τα κάτω.
Η Κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37 είναι μια από αυτές τις καταλήψεις, η παλιότερη από τις υπάρχουσες σήμερα στον ελλαδικό χώρο, που προτάσσοντας το τρίπτυχο της Αυτοοργάνωσης, της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης συνεισέφερε και εξακολουθεί να συνεισφέρει αδιάλειπτα εδώ και 24 χρόνια σε ένα πλήθος από αντιεξουσιαστικούς κι αντικαπιταλιστικούς αγώνες. Γι' αυτό είναι πολλές οι κρατικές και οι παρακρατικές επιθέσεις που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν και γι' αυτό βρίσκεται πάντα, και ιδιαίτερα σήμερα, στο στόχαστρο των κατασταλτικών σχεδιασμών. Μέσα σε αυτούς τους σχεδιασμούς συγκεκριμένο ρόλο, το ρόλο του λαγού της καταστολής, παίζουν οι κάθε είδους φασίστες, όπως αυτοί του ΛΑΟΣ που εσχάτως συμμετέχουν και στην τριμερή κοινοβουλευτική χούντα της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), οι οποίοι έχουν αναλάβει για λογαριασμό του καθεστώτος να απειλούν τις αγωνιζόμενους ανθρώπους, να τρομοκρατούν την κοινωνία και να επιζητούν όλο και μεγαλύτερα ποσοστά συστημικής βίας, εκφράζοντας απροκάλυπτα τους βαθύτερους στόχους και τις επιδιώξεις του επελαύνοντος σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι διαχρονικοί ξεφτίλες της πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας της χώρας, οι παντοτινοί χαφιέδες και οι λακέδες των πάσης φύσεως ντόπιων και ξένων αφεντικών που λυμαίνονταν ανέκαθεν το λαό και τον πλούτο της εργασίας του, βγήκαν από τις τρύπες τους κι έχουν το θράσος να παρουσιάζονται σαν τιμητές των αγωνιστών και των χώρων τους, απειλώντας τους και προαναγγέλλοντας την καταστολή τους.
Από την άλλη, πολύ καλές υπηρεσίες στην ίδια κατεύθυνση προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο και διάφοροι παράγοντες της καθεστωτικής αριστεράς που ως βοηθητικοί της καταστολής στοχοποιούν και συκοφαντούν καταλήψεις και χώρους αγώνα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της πρόσφατης στοχοποίησης της Κατάληψης Σκαραμαγκά από βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και της διαρκούς στοχοποίησης του αυτοοργανωμένου κοινωνικού αγώνα στο Πάρκο της Κύπρου και Πατησίων και της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 από τοπικούς παράγοντες του Συνασπισμού και της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» .
Εστιάζοντας ειδικότερα στην περιοχή όπου βρίσκεται η Κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37, και ευρύτερα τις γειτονιές κατά μήκος της Πατησίων, από το κέντρο μέχρι και την Αγ. Βαρβάρα στα Άνω Πατήσια, βλέπουμε μια σημαντική παρουσία κι εξάπλωση κατειλημμένων και γενικότερα αυτοδιαχειριζόμενων χώρων (καταλήψεις, στέκια, πάρκα) καθώς επίσης λειτουργίας τοπικών συνελεύσεων και πρωτοβουλιών αγωνιζόμενων κατοίκων που αποτελούν εστίες αντίστασης, αναχώματα στους κρατικούς και καπιταλιστικούς σχεδιασμούς και στους στόχους της καταστολής και των παρακρατικών φασιστοειδών.
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τη Κατάληψη Villa Amalias που συμπληρώνει 22 χρόνια ζωής και αγώνα, και βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο του κράτους, των παρακρατικών φασιστών και του Δήμου. Την Κατάληψη Σκαραμαγκά στην οποία έγινε επίθεση φασιστοειδών το Μάη του 2011 και εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στις 29 Ιούλη 2011. Το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι της ΑΣΟΕΕ και τους αγωνιζόμενους φοιτητές μαζί με τους μετανάστες ενάντια στα πογκρόμ της αστυνομίας έξω από τη σχολή. Την κατειλημμένη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που αντιμετωπίζει συνεχείς απειλές και προσπάθειες καταστολής από το Δήμο και τους φασίστες. Το νέο Πάρκο που φτιάχτηκε από αγωνιζόμενους κατοίκους και αλληλέγγυους στην Κύπρου και Πατησίων και αποτελεί εστία ενός τοπικού κοινωνικού αγώνα που αντιμετωπίζει συνεχώς επίσης τις προσπάθειες του δήμαρχου Καμίνη και των συνοδοιπόρων του να τον εξουδετερώσουν.
Ανάμεσα στους κατειλημμένους κι αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που υπάρχουν στην περιοχή είναι και η Κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37, η οποία εκτός από τους ευρύτερους κεντρικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες έχει συμβάλει αποφασιστικά και στις τοπικές αντιστάσεις στις γειτονιές της Κυψέλης και των Πατησίων. Για αυτό και δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές της. Η επιχείρηση διακοπής της ηλεκτροδότησης του κτηρίου, στις 7 Ιούλη 2011, από συνεργείο της ΔΕΗ που κατέσκαψε τα πεζοδρόμια έξω από την κατάληψη δεν ήταν μια τυχαία ενέργεια αλλά μέρος μιας ευρύτερης κατασταλτικής επιχείρησης που εξελίσσεται από καιρό με βάση μια κεντρική πολιτική απόφαση και με σκοπό να επιτύχει το τέλος της με κάθε τρόπο. Όπως δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα μέσα από τις απαντήσεις της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης Χ. Παπουτσή καθώς και άλλων υπουργών σε σχετικές ερωτήσεις των φασιστών μέσα στη Βουλή, έχει ήδη ασκηθεί από την εισαγγελία αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά των καταληψιών της Λέλας Καραγιάννη 37, ενώ έχουν δρομολογηθεί μια σειρά μεθοδεύσεις διαφόρων φορέων και μηχανισμών του κράτους ώστε να επιτευχθεί κάποια στιγμή ο διακαής πόθος τους εδώ και δεκαετίες, η καταστολή της κατάληψης.
Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Ό,τι και να κάνουν, εμείς είμαστε βέβαιοι πως, προχωρώντας πάντα με το πρόταγμά μας H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ και με εμπιστοσύνη στις πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές δυνάμεις με τις οποίες έχουμε μοιραστεί και εξακολουθούμε ανυποχώρητα να μοιραζόμαστε τους ίδιους αγώνες για μια νέα κοινωνία Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
16 Ιανουαρίου 2012





Λεηλατούν, Γη ,δάση και ποτάμια … Άραχθος-Αχελώος σε παράλληλους, "ποινικούς" βίους

Στις ακραίες πολιτικές συνθήκες που ζει η Ελλάδα, θα δει τους θαυματοποιούς της εξουσίας να την πυροβολούν κυνικά στο «πρόσωπο», έτσι τουλάχιστον μας υπόσχονται… “Ποινικό” Πολυνομοσχέδιο, νομιμοποιεί και επιταχύνει το πλιάτσικο και την καταστροφή της Γης…

Η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, τα Τζουμέρκα, η Πίνδος, ο Άραχθος , ο Αχελώος, θα  πυροβοληθούν στο “πρόσωπο” τους χάνοντας την   αισθητική,  τη ζωτική και την Ιστορική τους συνέχεια.. Αποφασίστηκε  τα ποτάμια Άραχθος και Αχελώος να δοθούν ως εξαγορά  από τα παράσιτα, στα παράσιτα του συστήματος (Κράτους και  Κεφαλαίου)….
    -Στον Άραχθο αποφασίστηκε και διατάχθηκε η «επαναδειοδοτηση» του φράγματος του Αγίου Νικολάου. Είναι  το πεσκέσι στον  Εμφιεντζογλου , χορηγό των  ελλήνων φασιστών (ΛΑΟΣ) που στηρίζουν το καθεστώς του Μνημονίου, καθώς και το χουντικό σχήμα του δοτού Παπαδήμου…
Το φράγμα του Αγίου Νικολάου  είχε χάσει (και) την αδειοδότηση του, μετά από αγώνες των τοπικών κοινωνιών, που θα τις κατάστρεφε μαζί με ένα πάμπλουτο, πανέμορφο οικοσύστημα που έφτανε ως τον Αμβρακικό..
Η επιχειρηματική υπεραξία είναι μεγάλη και καθιστά το συγκεκριμένο φράγμα άξιο  εκμετάλλευσης, παρά τις φοβερές παρεμβάσεις του στην περιοχή αλλά και το  οξύθυμο των ντόπιων , παρόλα αυτά η  αξία δεν βρίσκεται μόνο στο φράγμα …
Στις παρακείμενες περιοχές κατάντη του ποταμού  που θα γίνει το φράγμα, είναι έτοιμες υποδομές μεταφοράς ρεύματος,  ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται σταθμός μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιταλία… Στην περιοχή η ΔΕΗ έχει επίσης (γραμμή)δίκτυο μεταφοράς ρεύματος υπερύψηλης  τάσης, παραγόμενο, από πυρηνικά εργοστάσια γειτονικών χωρών που   εντελώς τσάμπα περνούν από το δίκτυο της ΔΕΗ,  για να φθάσουν στις αγορές της Ιταλίας και της Γερμανίας. Για την πληροφόρηση, σε αυτό το δίκτυο η ΔΕΗ δεν έχει κανένα λόγο στο διερχόμενο ρεύμα(από τα βαλκανικά πυρηνικά εργοστάσια) ούτε σε περιόδους που  υπάρχει έλλειψη ρεύματος στην ελλαδα,  όταν αναγκάζεται να το επαναγοράζει πανάκριβα (πχ   από  Βουλγαρία, Ιταλία κλπ). Για αυτή την παράξενη γραμμή δεν υπήρξαν αντισταθμιστικά οφέλη, ούτε για τη ΔΕΗ, ούτε για  τις  τοπικές κοινωνίες… Σε αυτό το δίκτυο, στη ΔΕΗ έχουν φορτώσει τη συντήρηση, την ασφάλεια και βέβαια την κατασκευή του, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα…
Η “επιχείρηση” του ΛΑΟχορηγού Εμφιεντζόγλου εκτός του ότι θα  βρει έτοιμο το δίκτυο και δεν θα ακούσει απολύτως τίποτε για  «κόστος» ,  θα βρεθεί μέσα στις αγορές...”παράγοντας”  kai πουλώντας  ρεύμα όλες τις εποχές!!!!…  Η απόλυτη εκμετάλλευση και λεηλασία..
Με τις τελευταίες ρυθμίσεις του “ποινικού πολυνομοσχεδίου το έργο “επαναδειοδοτείται” τυπικά, αίρονται τα περιβαλλοντικά “εμπόδια” και …σώζεται ο χρεωκοπημένος Εμφιετζογλου, χορηγός των ελλήνων φασιστών του ΛΑΟΣ.            Όλα εντος   20 ημερών

     -Το δεύτερο φράγμα που χαρίζεται στον Εμφιεντζογλου- χορηγό των ελλήνων φασιστών του ΛΑΟΣ-είναι αυτό της πολύπαθης Μεσοχωρας και αφορά το υδροηλεκτρικό-φράγμα-εργοστάσιο  στη Μεσοχωρα.. Οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου φράγματος  έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και αφορούν την αποκοπή του έργου της Μεσοχώρας από το συνολικό έργο της εκτροπής. 
To φράγμα της  Μεσοχωρας είναι έργο κεφαλης και αποτελεί μέρος του συνολικού έργου εκτροπής,  έτσι τουλάχιστον  έχει η «αδειοδοτησή του» εργου που επανειλημμένως έχει ταπεινωθεί από τις  απανωτές αρνητικές αποφάσεις του ΣτΕ και τους αγώνες κατοίκων και συλλογικοτήτων…
 
Στον επίλογο…

για τον Εμφιετζογλου- χορηγό των Ελλήνων φασιστών του ΛΑΟΣ- και την  ατιμωμένη από τον καπιταλισμό,  «ΜΗΧΑΝΙΚΗ»…  θα δούμε μερικές από τις ξεχωριστές συμπτώσεις του δράματος…   

    -Πρόκειται  για  μια κατασκευαστική εταιρεία όπου σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη, λιγότερο διεφθαρμένο, θα κατασκεύαζε κοτέτσια και ενδεχομένως να της είχαν άρει την αδεια.  Στην Ελλάδα, “απλά”,  έχουν τοποθετήσει την εταιρεία σε καθεστώς επιτήρησης(Χρηματιστήριο). Έχει χάσει περίπου το 50% της κεφαλαιοποίησης της,ενώ αγοράζουν τις μετοχές της (ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ) η ίδια  η οικογένεια... Η αξία  της μετοχής ανταγωνίζεται μισό ματσάκι μαϊντανό  από τη λαϊκή, έστω των   βορείων προαστίων…

      Η ταπεινή  αγορά  μετοχών,   με 0.20 λεπτά του καταζητούμενου ευρώ. Η (ξε)πώληση μικρού υδροηλεκτρικού(θέση Γκουρα,ν Άρτας) και το ξεπούλημα άλλων οικιακών έργων. Καθώς και η χαριστική “ποινική” διάταξη έγιναν  εν μέσω φημών  για  βίαιη προσαγωγή  της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στο άρθρο 99,  περί πτωχεύσεως ο λόγος… η αλλιώς  «Ω!  χαίρε, βάθος δυσθεώρατον»

          -Μια ακροδεξιά συγκυβέρνηση  κοινοβουλευτικών αλητών από το ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και ΝΔ και ένα επικίνδυνο παρών στο υστερόγραφο που ακλουθεί…

ΥΓ: Τις τελευταίες εβδομάδες  βλέπουμε μια συντεταγμένη συσπείρωση των πιο αντιδραστικών μερών του Κράτους και το ντόπιο κεφάλαιο να σφιχταγκαλιάζονται   με  φασίστες ΛΑΟΣ-Εμφιεντζογλου,    με   ναζιστές (X-A) και τον Μανεση της Χαλυβουργικής,  με την αναπτυξη των ΕΟΖ του χουντικού Μιχαλου που τις  φυτεύει σε όλη την Ελλάδα κλπ… Βρίσκονται σε  απίστευτη τροχιά πλατιάς καταστολής και πλιάτσικου, λεηλατώντας  ότι προλαβαίνουν(;)  ή απλά μας δείχνουν τους τίτλους που θα ακολουθήσουν στις Ζωές, στην ελευθερία και τη Γη όλων μας..
 
Ένα-δυο-τρία…
2.    Οικογενειακή αγοραπωλησία μετοχών η αλλιώς πόσο πάει ο μαϊντανός στο Χ-Α..

3.    Ο νόμος έχει τον ανατριχιαστικό τίτλο «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ- Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» και το αμαρτωλό εδάφιο είναι το: αρθρο 56  [«τροποποίηση – συμπλήρωση διατάξεων του ν. 2742/19990»]


                                                                  αναρχική εφημερίδα ¨Γκιλοτίνα¨

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση αλληλεγγύης - ενημέρωση σχετικά με τη δίωξη της Δ. Ρ-Σ για την αναγραφή συνθημάτων στο Μεσολόγγι





Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ
(Λόρδος Acton 1834-1902)

 Στις 28/11/2011  η 19χρονη φοιτήτρια Δ. Ρ.-Σ. με 2 φίλους της βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, όπου γράφει σε τοίχο με μαρκαδόρο το σύνθημα: «Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ». Ένας περαστικός ειδοποιεί την αστυνομία και μετά από λίγο καταφτάνουν στο σημείο 3 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι μπάτσοι ζητάνε τα στοιχεία και να ψάξουν την τσάντα της κοπέλας, η οποία αρνείται. Όταν ρωτούν ποιος έγραψε το συγκεκριμένο σύνθημα η Δ. παραδέχεται ότι το έκανε αυτή. Τότε ένας από τους 3 μπάτσους λέει ότι βρήκαν ποιός γράφει τα συνθήματα (!). Η ίδια αρνείται ότι έχει σχέση και επιμένει ότι έγραψε μόνο το συγκεκριμένο σύνθημα. Μιλώντας στο τηλέφωνο με φίλη της, την ενημερώνει ότι εκείνη την ώρα της κάνουν έλεγχο ¨μπάτσοι¨. Τότε οι μπάτσοι, σαν να μη γνωρίζουν ότι όλη η κοινωνία τους αποκαλεί παράλληλα ¨γουρούνια¨ και ¨δολοφόνους¨, εκνευρίζονται με αυτή την αναφορά και αρχίζουν να φωνάζουν ¨μέσα¨ και την τραβούν βίαια στο περιπολικό ενώ από τα τραβήγματα και τα σπρωξίματα η Δ. χτυπά το κεφάλι της στο αυτοκίνητο.

Στο τμήμα έγινε έρευνα στην τσάντα της δήθεν για μολότοφ. Κατά την διαδικασία της κατάθεσης της όταν αναφέρεται στη βία που ασκήθηκε κατά την προσαγωγή της ο αξιωματικός υπηρεσίας αρνείται με διάφορες δικαιολογίες να το αναφέρει στην κατάθεση. Περνά από αυτόφωρο με την κατηγορία της ¨φθοράς δημόσιας περιουσίας¨ και εκεί μαθαίνει ότι το κτήριο στο οποίο έγραψε το σύνθημα ήταν το δημαρχείο της πόλης. Παίρνουν φωτογραφίες και αποτυπώματα και την οδηγούν στα κρατητήρια, χωρίς φαγητό και νερό ενώ της αφαιρούν το μπουφάν παρά το έντονο κρύο. Μετά από 17 ώρες την πηγαίνουν στον εισαγγελέα, δεμένη -με τα χέρια πίσω ενώ παράλληλα της κάνουν ψυχολογικό πόλεμο νεύρων με ύβρεις και απειλές.

Στον εισαγγελέα λέει ότι ήθελε να μεταδώσει ένα κοινωνικό μήνυμα και πως αξία έχουν οι άνθρωποι και όχι τα κτίρια και ότι δεν είχε σκοπό να καταστρέψει κανένα κτίριο. Η εισαγγελία την βρίσκει ασεβή και ορίζει δίκη την ίδια μέρα με ενδεχόμενη ποινή από 3 μήνες έως 5 χρόνια φυλάκιση. Όταν ζητά δικηγόρο και λέει ότι δεν έχει χρήματα της απαντούν ότι θα της βρουν, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Ζητά αναβολή για 1-12-11 όπου ξαναπαίρνει για 24-1-12 ώρα 9.00.

 Η Δ. Ρ.-Σ. διώκεται ουσιαστικά γιατί έγραψε το σύνθημα «Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ» και αυτό το υπέγραψε με Α σε κύκλο. Οι μηχανισμοί καταστολής κάτω από τις πολίτικες οδηγίες της χούντας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ) έχουν αποφασίσει να πατάξουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Έτσι στοχοποιούν και την Δ. μια 19χρονη φοιτήτρια, με τη γελοία κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας (σύνθημα στο δημαρχείο με μαρκαδόρο). Η εκδικητική και φρονηματικού τύπου δίωξή της λειτουργεί παραδειγματικά ως προς την κοινωνία αλλά επιχειρεί να τρομοκρατήσει και την ίδια διοχετεύοντας λάσπη μέσα από τα τοπικά και όχι μόνο ΜΜΕ.

Η χαφιεδοφυλλάδα ¨ΑΙΧΜΗ Αιτωλοακαρνανίας¨ δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία της κατηγορούμενης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στον εισαγγελέα ενώ δημοσιεύματα με φωτογραφίες της, ειρωνικά και συκοφαντικά σχόλια κυκλοφορούν στην εν λόγο εφημερίδα αλλά και σε άλλα δημοσιογραφικά sites. Την κατηγορούν για όλα τα συνθήματα που έχουν γραφτεί στο Μεσολόγγι τον τελευταίο χρόνο καθώς και για καταστροφές σε ΑΤΜ και αγάλματα.

Όλη αυτή η μεθόδευση φανερώνει το μένος της εξουσίας ενάντια συγκεκριμένα στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και σε κάθε χώρο ή άτομο που μπορεί να προκαλέσει με την αυθεντικότητά του πραγματική απειλή στο καθεστώς τρόμου που θέλουν να επιβάλουν. Η φίμωση του λόγου και της έκφρασης είναι χαρακτηριστικό των φασιστικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων ώστε να τσακίσουν και την στοιχειώδη αντίσταση που μπορεί να προβάλει κάθε άνθρωπος, στοχεύοντας στον κοινωνικό λήθαργο, τον εφησυχασμό και τον εκφοβισμό. Πώς αλλιώς εξηγείται όλη αυτή η πρεμούρα για ένα σύνθημα μισού μέτρου τη στιγμή που όλες οι πόλεις (και το Μεσολόγγι εννοείται) είναι μπλε - κόκκινες - κίτρινες - πράσινες από τα κομματικά και οπαδικά μαντριά.

Πρόσφατο παράδειγμα φρονηματικής δίωξης και φίμωσης του λόγου αγωνιζόμενων ανθρώπων αποτελεί η σύλληψη των καταληψιών του Ρ/Σ FLASH στην Αθήνα, με την κατηγορία της προτροπής σε βίαιες πράξεις. Μια δράση η οποία στόχευε να σπάσει το τείχος της σιωπής που έχουν επιβάλει τα καθεστωτικά ΜΜΕ (κρατικά, ιδιωτικά) αναφορικά με την υπόθεση του Ε.Α.

Είναι γνωστός ο ρόλος της ¨δικαιοσύνης¨ τους στους καιρούς της κοινωνικής ειρήνης και της επίπλαστης συναίνεσης, μιας συναίνεσης με το μαστίγιο και το καρότο. Όπως έλεγε ο Μπρεχτ η δικαιοσύνη τους είναι σαν τα φίδια γιατί τσιμπάει μόνο τους ξυπόλυτους. Έτσι λοιπόν ένα ολόκληρο κύκλωμα από κρατικούς υπαλλήλους και εθελοντές ρουφιάνους (δικαστές, μπάτσοι, δικηγόροι, δημοσιογράφοι) επικυρώνει με τη δράση του τον τρόμο των αδύναμων απέναντι στην εξουσία, και θησαυρίζει σέρνοντας χιλιάδες αποκλεισμένους -μικροπαραβάτες, τοξικοεξαρτημένους, μετανάστες κ.α. στις αίθουσες δικαστηρίων και στις φυλακές ενώ το εκδικητικό μένος τους δε σταματά ως την ολοκληρωτική εξόντωσή τους. Σε καιρούς όμως όξυνσης της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης από τη μια και της αντίστασης των ¨από κάτω¨ από την άλλη, οι μηχανισμοί καταστολής αποτελούν την εμπροσθοφυλακή κράτους και αφεντικών στοχεύοντας στο τσάκισμα του πολύμορφου αγώνα ενάντια στην εξουσιαστική τάξη και τις επιταγές της.

Μέσα λοιπόν στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο που έχει βρεθεί η εξουσία προσπαθεί να διασωθεί καταφεύγοντας στην πιο ακραία μορφή καταστολής και τρομοκρατίας, επικαλούνται κατάσταση εθνικής ανάγκης (βλ. χούντα ‘69) και αφήνουν λιτά τα σκυλιά της καταστολής να σακατεύουν κάθε ιδέα αντίστασης. Εξοπλίζουν νέα σώματα, δίνουν εν λευκό εντολές στους κατασταλτικούς μηχανισμούς (αστυνομία - δικαιοσύνη τους) να καταπνίγουν κάθε μορφή αντίστασης που δεν μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν.

Όσο και να προσπαθούν όμως, δεν μπορούν να κρύψουν το φόβο που νιώθουν οι ίδιοι, μπροστά σε μια ενδεχόμενη κοινωνική εξέγερση που θα τα σαρώσει όλα. Ο Δεκέμβρης του ‘08 έδειξε ότι όλα είναι δυνατά και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.

Με όπλα μας τις συλλογικές αντιστάσεις, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, είμαστε διπλά σε όποιο κομμάτι της κοινωνίας εξεγείρεται. Ενάντια στη νέα χούντα των ντόπιων και ξένων αφεντικών, παλεύουμε για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αδερφοσύνης όλων των ανθρώπων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  –  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 
Σάββατο 21 Γενάρη, ώρα 7:00μμ
στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι στο Αγρίνιο
Θ. Δασκαλοπούλου Ά πάροδος 3

ΔΙΚΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2012 στα δικαστήρια Μεσολογγίου, ώρα 9:00πμ



ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ



Ακολουθεί κείμενο της Δ. Ρ-Σ σχετικά με τη δίωξή της:



Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ

Στην χρονική περίοδο 2010-2011 όπου ήταν το πρώτο έτος μου σπουδών στο Μεσολόγγι είχα παρατηρήσει πως δεν υπήρχαν ούτε συνθήματα ούτε τίποτα.. Τον επόμενο χρόνο όταν ξαναπήγα για να συνεχίσω τις σπουδές μου παρατήρησα με μεγάλη μου έκπληξη πως το Μεσολόγγι ήταν γεμάτο συνθήματα...

Στις 28/11/11 μαζί με 2 φίλους μου, πήγαμε και κάτσαμε στην κεντρική πλατεία όπου και έγραψα το σύνθημα, διάστασης 30x15 εκατοστά: "Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ" με μαρκαδόρο σε ένα τοίχο.. Μετά από λίγη ώρα ένας περαστικός βρίζοντάς με άσχημα, μου είπε "τώρα θα δεις τι έχεις να πάθεις". Δεν τον πήρα στα σοβαρά μέχρι που τρεις αστυνομικοί από την ομάδα Δίας ήρθαν προς το μέρος μας ζητώντας στοιχεία... Ζητάνε να ψάξουν την τσάντα μου και αρνιέμαι.. Ρωτάνε ποιος έγραψε το σύνθημα, παραδέχομαι την πράξη μου και το φωτογραφίζουν (πριν το φωτογραφίζουν φωνάζει ο αστυνομικός "βρήκαμε ποιος γράφει τα συνθήματα", και του λέω πως δεν έχω καμία σχέση με τα άλλα πράγμα που ισχύει!). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα έλαβα τηλεφώνημα από μια φίλη μου όπου είχαμε κανονίσει να πάμε βόλτα, της λέω πως είμαστε κεντρική πλατεία και μας κάνουν έλεγχο κάτι μπάτσοι. Ο ένας αστυνομικός μου λέει: "τι είπες; τι είπες; μπρος μέσα!" και μου σφίγγει το μπράτσο για να με πάρει. Τραβάω το χέρι μου και του λέω: "μη με ακουμπάς", αμέσως με γραπώνει και αρχίζει να με τραβάει με δύναμη σε σημείο να με σέρνει (ένιωθα το χέρι μου να ξεριζώνεται), προσπαθώ να ελευθερωθώ, κρατιέμαι από κάτι κάγκελα αλλά μάταια, ο αστυνομικός με σέρνει άλλο λίγο και με πετάει μέσα στο περιπολικό με όση μανία είχε και χτυπάω το κεφάλι μου (έκανε την δουλειά του όμως, μου έσκισε το μπουφάν)..

Με πάνε στο αστυνομικό τμήμα όπου τελικά ψάχνουν την τσάντα μου με την πρόφαση ότι μπορεί να κρύβω μολότωφ, ανακρίβεια, ψέματα και δήθεν υποψία. Στην κατάθεσή μου, ενώ είπα για την βία που μου ασκήθηκε από το όργανο δεν μου είπαν να το γράψω και συγκεκριμένα μετά που το σκέφτηκα μου αρνήθηκαν με δικαιολογίες! Με περνάνε αυτόφωρο με την κατηγορία "φθορά δημόσιας περιουσίας", ο τοίχος ήταν το δημαρχείο, κάτι που έμαθα στο τμήμα. Μου άνοιξαν φάκελο κανονικά, αποτυπώματα, φωτογραφίες με ταμπέλα. Με έκλεισαν μέσα για 17 ώρες χωρίς φαί, χωρίς νερό, στο κρύο και είχαν το θράσος να απαιτήσουν να πάρουν το μπουφάν μου ενώ έτρεμα και έσφιγγα τα δόντια μου από το κρύο, περιττό να αναφέρω πως μετά είχα αρρωστήσει, φυσικά δεν τους άφησα. Τουαλέτα δεν τόλμησα να πάω γιατί ήταν κοινή για όλους (μόνο άντρες υπήρχαν γύρω γύρω) και βρώμικη. Αγωνία και φόβος για το εργαστήριο μου που αν δεν προλάβαινα να πάω θα κοβόμουν!

Όταν επιτέλους με πάνε στην εισαγγελέα μου φοράνε χειροπέδες από την πίσω πλευρά και κρατώντας με, με πάνε εκεί (Ω! ΜΑ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ). Πριν μπω μέσα να μιλήσω μαζί της μου κάνουν απίστευτο πόλεμο νεύρων οι αστυνομικοί. Η εισαγγελέας μου είπε πως τα κτήρια πρέπει να τα σεβόμαστε και πως είναι περηφάνια μας. Της λέω σεβαστή η γνώμη σας μα πρώτα είναι οι άνθρωποι και μετά τα κτήρια και όπως και να χει δεν είχα σκοπό να καταστρέψω το κτήριο αλλά ήθελα να μεταδώσω ένα κοινωνικό μήνυμα! Με βρήκε ασεβής και μου κανόνισε δίκη την ίδια μέρα! Η ποινή μου είπε, αφού την ρώτησα, μπορεί να είναι από 3 μήνες έως 5 χρόνια φυλάκιση. Αφού με πήγαν πάλι στο κελί μου, ζητάω από έναν αστυνομικό, έναν δικηγόρο και πως δεν έχω χρήματα να τον πληρώσω. Μου υπόσχονται ότι θα έχω. Στην δίκη όπου με τραβολογάγανε πάλι με χειροπέδες, αλλά αύτη τη φορά από μπροστά, δικηγόρο δεν είχα και ευτυχώς πήρα αναβολή για τις 1/12/11, όπου ξαναπήρα για τις 24/1/12 και ώρα 09.00.

Στο διάστημα αυτό γίνονται απίστευτα πράγματα! Μια τοπική εφημερίδα η Αιχμή δημοσιεύει στο site της φωτογραφία μου από την προσέλευση μου στη δίκη με τις χειροπέδες όπου φαίνονται τα ρούχα μου κανονικά και έχουν θολώσει στο απειροελάχιστο το πρόσωπο μου! Στο πικρόχολο, ανακριβές, συκοφαντικό και ψευδές άρθρο τους έχουν ως τίτλο: πιάστηκε η φοιτήτρια για τα συνθήματα στο Μεσολόγγι, με αποκαλούν ειρωνικά μπουμπούκι, μου χρεώνουν όλα τα συνθήματα, λέγοντας πως δεν κυκλοφορούσα πρωί γιατί η προκλητική μου εμφάνιση θα κινούσε υποψίες για τις δράσεις μου και πως δρούσα μαζί με άλλους 3! Όταν πήγα στα γραφεία τους να ζητήσω τον λόγο άκρη δεν έβγαλα αλλά ισχυριστήκαν πως πήραν τα στοιχεία από το δελτίο της αστυνομίας. Μέσα σε ένα μήνα έγινα πρωτοσέλιδο στο Μεσολόγγι, πολλά sites και blogs υποστηρίζουν το άρθρο της Αιχμής χωρίς καν να ξέρουν την αλήθεια.

Μετά από μια βδομάδα από το γεγονός (εκεί που πήγαινα να ηρεμήσω) προφανώς κάποια εξοργισμένα ριζοσπαστικά κομμάτια της πόλης με το περιστατικό, σπάνε αγάλματα, γεμίζουν το Μεσολόγγι με περισσότερα συνθήματα, καταστρέφουν ΑΤΜ και γράφουν έξω από τα γραφεία της Αιχμής: "το μπουμπούκι θα σας γα**σει" και "προκλητικός είναι ο κ*λος σας". Νέα sites, blogs και η τοπική κοινωνία με κατηγορούν για όλα αυτά! Εκτός των άλλων βγαίνουν διάφορα ξεπεσμένα site και blogs και γράφουν πως εγώ παραδέχτηκα ότι κατέστρεφα τα μνημεία (!) και ότι με συνέλαβαν στις 8/12!!!!!!!

Με όλον αυτόν τον διασυρμό και τη συκοφαντία έχω φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να κυκλοφορήσω στο Μεσολόγγι! Στο Μεσολόγγι δεν πήγα για να κάνω κακό! Για να σπουδάσω πήγα! Μετά από το άρθρο της Αιχμής, φυλακίστηκα στο ίδιο μου το σπίτι για να αποφύγω την κατακραυγή, γιατί δεν ήθελα να έρθω αντιμέτωπη με κόσμο που είναι παραπληροφορημένος, ποιος με ξέρει; ποιος θα με υποστήριζε στην τελική; Κανείς!

Εγώ η 19χρονη στυγερή και φοβερή εγκληματίας πως κυκλοφορώ ελεύθερη με τέτοιο τρομερό έγκλημα που έχω κάνει; Απίστευτο! Πως τόλμησα να γράψω με μαρκαδόρο σε έναν τοίχο; Που είδα να το κάνουν; Σα δε ντρέπομαι! Πιάστε όσους βρωμίζουν τους τοίχους και αφήστε έξω βιαστές, δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών! Δικάστε όσους είχαν την εντύπωση ότι μπορούν να λένε ελεύθερα την άποψή τους και την γνώμη τους! Δικάστε όσους υποστηρίζουν τα πιστεύω τους! Δικάστε όσους αντιδράνε! Δικάστε όσους αγανακτούν! Δικάστε τους όλους! Ταλαιπωρήστε τους όλους! Ασκήστε βία σε όλους! (όχι ότι δεν το κάνετε) Πως τολμάνε να έχουν το θράσος να είναι αυτοί που είναι; Δικάστε και αυτούς που έχουν διαφορετική εμφάνιση! ΝΑΙ! Γιατί να μην είναι σαν όλους τους άλλους; Γιατί να μην είναι όλοι ίδιοι; Γιατί να μην είναι όλοι τα τέλεια ρομπότ; Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ και φάνηκε ακριβώς πόσο διεφθαρμένοι είναι όσοι έχουν την εξουσία στα χέρια τους! Άνθρωποι το παίζουν θεοί και κρίνουν ποιον να αθωώσουν και ποιον να ενοχοποιήσουν! Όλοι είναι τέλειοι εκτός από εσένα! Ναι, εσένα γιατί είσαι υπό τους! Γιατί από αυτούς κρίνετε η ελευθερία σου, τα δικαιώματά σου, η ζωή σου! Και φταις εσύ γι΄αυτό, γιατί τους άφησες! Και όσο αφορά τις φυλλάδες, τα blogs και τα sites: Δεν είχανε θέμα άλλο και βρήκανε σε μένα το λαβράκι! Είπανε να βάλουνε και μία, δύο, πέντε, είκοσι τριακόσιες σάλτσες, έτσι μωρέ για να πουλήσουν! Και τι σημασία έχει που λένε ψέματα και προσάπτουν ψεύτικες κατηγορίες για πράγματα που δεν έχω κάνει και στιγματίζουν άδικα έναν νέο άνθρωπο; Σημασία έχει να πουλήσουν! Ήρωες! Διαλευκάνατε και βγάλατε στην επιφάνεια έναν φοβερό εγκληματία που πρέπει η κλειστή και μικρή κοινωνία του Μεσολογγίου να προσέχει!

Προσπαθούν να με φοβίσουν μα δε πιάνει! Δεν διέπραξα κανένα έγκλημα!

Είμαι εξοργισμένη, στεναχωρημένη και νιώθω αδικημένη!

Δ. Ρ-Σ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ Ρ/Σ FLASH - ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Πανό αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κατάληψης του ρ/σ flash, στο Αγρίνιο.



Το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε κατάληψη του ρ/σ flash από τη συνέλευση αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Με εντολή του εισαγγελέα έγινε επέμβαση των ΜΑΤ και επακολούθησαν συλλήψεις, με την κατηγορία της "προτροπής σε πράξεις βίας". 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω απ’ το κτίριο της ΓΑΔΑ από 150 περίπου αλληλέγγυους στους 25 συλληφθέντες της κατάληψης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους να φιμώσουν κάθε δράση αλληλεγγύης στην οργάνωση και τους διωκόμενους συντρόφους, να θαφτεί το δικαστήριο και ο λόγος των κατηγορούμενων από τη δημοσιότητα καθώς και απροκάλυπτη απόπειρα ποινικοποίησης της αλληλεγγύης.

Η επίθεση αυτή στους καταληψίες του σταθμού είναι μια καθαρά φρονηματικού τύπου πολιτική δίωξη και ανοίγει το δρόμο για ευρείες κατασταλτικές επιχειρήσεις σε βάρος αγωνιστών, αλληλέγγυων σε ό,τι για το κράτος και το κεφαλαίο αποτελεί εχθρό. 

Κατανοούμε ότι με τη λογική αυτή των κατασταλτικών μηχανισμών στοχοποιήται ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών και ότι στο μέλλον ανάλογες κατηγορίες μπορεί να απαγγέλλονται ακόμα και για μια αφισοκόλληση (προτροπή σε πράξεις βίας). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρόμοιες κατηγορίες προβλέπονται από τις διατάξεις του (αντι)τρομοκρατικού νόμου (εγκωμιασμός κακουργήματος).

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ Ρ/Σ FLASH - ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ




Ακολουθεί το κείμενο των καταληψιών :



Σήμερα 10 Γενάρη σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον Ρ/Σ Flash στα πλαίσια αλληλεγγύης για την υπόθεση του Ε.Α. που δικάζεται από τις 5 Οκτωβρίου στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια στην προσπάθειά μας να σπάσουμε το τείχος σιωπής και την πολιτική εντολή για φίμωση της δίκης και του πολιτικού λόγου των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ε.Α.

Επιβεβαίωση αυτής της φίμωσης υπήρξε η άμεση αντίδραση αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια αναμετάδοσης του ηχητικού μηνύματος - του λόγου των διωκόμενων για την υπόθεση. Η κινητοποίηση αυτή των εκτελεστικών και διωκτικών αρχών είναι ενδεικτική για όποιον αντιστέκεται, για όποιον προτάσσει την καθολική ανατροπή του συστήματος μέσω της κοινωνικής επανάστασης. Της κοινωνικής επανάστασης αυτής που αποτελεί μονόδρομο για το διέξοδο από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό της Τρόικας και του εντολοδόχου του ελληνικού κράτους που έχουν υποβάλλει την κοινωνία στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Μιας κοινωνίας καταδικασμένης από την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την κινεζοποίηση έναντι της απειλής ανέργων που στοιχίζονται σε ουρές, τις φοροληστρικές επελάσεις, τη διάλυση κοινοφελών οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη διαμόρφωση οικονομικών ζωνών με μισθούς πείνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε αυτή τη συνθήκη, στην προσπάθειά τους να θωρακιστεί το σύστημα και ενώ όλα μειώνονται, το μόνο που αυξάνεται είναι οι στρατιές από τα μαντρόσκυλα της δημοκρατίας, των ένοπλων φρουρών, του καπιταλισμού και του κράτους του. Στη συνθήκη αυτή, λοιπόν, την κοινώς ομολογούμενη ως Χούντα, είμαστε αλληλέγγυοι και υπερήφανοι για τους συντρόφους μας και τις επιλογές τους.

Οι επιλογές μας συστρατεύονται δίπλα σε όλα τα κοινωνικά κομμάτια που διαλέγουν τον δίκαιο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.





ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΩΤΗ ΡΟΥΠΑ ΓΟΥΡΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΡΤΕΣΗ ΜΠΕΡΑΧΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΝΟ



Συνέλευση αλληλέγγυων μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012